04.05.06
11:46
Здравейте ! :)
Значи да ви попитам,дали е добре да редувам коремните преси и вдигането на краката от лег :?:
:arrow: 4х50 коремни преси и след това 3х30 краката или :arrow: 1х50 коремни,1х30 крака от лег,1х50 коремни и т.н.
:?:
Лично аз ги правя така:
20 “нормални” (легнал)
20 със сгъване на краката нагоре (е де... как се казва - на оная машина за кофички, набиране...)
20 от стоеж с дъмбел - накланяне в страни - “за паласките”
Между тези серий не правя никаква почивка... и обикновено ги правя над 6-7 пъти с минимална почивка в серийте...
Ефекта е страхотен!
[quote author=“penywise”]Лично аз ги правя така:
20 “нормални” (легнал)
20 със сгъване на краката нагоре (е де... как се казва - на оная машина за кофички, набиране...)
Между тези серий не правя никаква почивка... и обикновено ги правя над 6-7 пъти с минимална почивка в серийте...
Ефекта е страхотен!
Това означава по 6-7 серии от по 20 упражнения от всяко?
Хм, аз правя по 3х50 коремни в легнало положение с подпряни на канапе крака+2х20странични+2х20 с 10кг дъмбел от стоеж и не мога да се оплача, ама пак не е колкото ми се иска, както се казваа. :?
Май трябва да пробвам по твоята система, ама ми се струва бая разкачаща.. :?
04.05.06
13:56
[quote author=“NRG52”][quote author=“penywise”]Лично аз ги правя така:
20 “нормални” (легнал)
Ефекта е страхотен!
Това означава по 6-7 серии от по 20 упражнения от всяко?
Хм, аз правя по 3х50 коремни в легнало положение с подпряни на канапе крака+2х20странични+2х20 с 10кг дъмбел от стоеж и не мога да се оплача, ама пак не е колкото ми се иска, както се казваа. :?
Май трябва да пробвам по твоята система, ама ми се струва бая разкачаща.. :?
Аз правя така правя едно кардио било то навън или във фитнес залата
и отнаклон коремни 4х40
след това дигане на крака от вис 3х20
и едно дето се сгъваш целия 3х40 с 60 кг и е перфектно
за са са изпъкнали четирите горни
долните са бая трудни
Искам да питам това за паласките...накланянето - в крайна сметка не става ли разширяване, в смисъл то мускула расте, а не се губи мазното от паласките.
Да разбира се - всички упражнения за корем развиват мускулите, а НЕ топят мазнини! Мазнините се топят с диета!
Да разбира се - всички упражнения за корем развиват мускулите, а НЕ топят мазнини! Мазнините се топят с диета!
Ами тогава какъв е смисъла...разширява се талията, а нали се стремим към по-малка талия ? Или поне разбирам коремни преси с усуквания за стягане, но маса... :roll:
06.05.06
13:39
Ами тогава какъв е смисъла...разширява се талията, а нали се стремим към по-малка талия ? Или поне разбирам коремни преси с усуквания за стягане, но маса... :roll:
Да ти се разшири талията от много големи коремни мускули е леко абсурдно.Може малко да се разшири, но пък чак да стане грозно широка талията-невъзможно.
Смисъла е да изградиш коремните мускули - т.нар. Плочки ;) За какво ти е тясна талия, без развити коремни мускули?