10.05.06
13:24
В4ера ме изписаха от болницата с диагноза язва.Докторите казаха един месец да не се натоварвам. Искам да попитам дали тази язва 6те ми попре4и по някакав на4ин в тренировките и в трупането на килограми,за6тото изгубих доста мускулна маса докато бях в болницата?Та ако на някои му се е слу4вало или знае не6то по вапроса нека пи6е.
[quote author=“spider”]В4ера ме изписаха от болницата с диагноза язва.Докторите казаха един месец да не се натоварвам. Искам да попитам дали тази язва 6те ми попре4и по някакав на4ин в тренировките и в трупането на килограми,за6тото изгубих доста мускулна маса докато бях в болницата?Та ако на някои му се е слу4вало или знае не6то по вапроса нека пи6е.
За сега не мисли толкова за тренировки, колкото какво сте ядеш и как и кога, защото пробле;а ти от там е дошъл /в случай, че са пропуснали дате светнат/
Да не си бил на някакво НВД, че така си се подредил?
Ако имаш късмет някое момиче тука ;оже да те посъветва нещо, учудващо много имат стомашни проблеми заради разни експериментаторски диети...
Не сам ползвал никакви диети,дори винаги сам се старал да се храня правилно,никога досега даже не бях имал проблеми със стомаха и изведнаж бам в болница с язва на дванадесетопрастника.Докторите казаха 4е може при4ините да са най разли4ни(нервно претоварване или физи4еско такова).Не е задалжително да е само заради храната.
[quote author=“spider”]Не сам ползвал никакви диети,дори винаги сам се старал да се храня правилно,никога досега даже не бях имал проблеми със стомаха и изведнаж бам в болница с язва на дванадесетопрастника.Докторите казаха 4е може при4ините да са най разли4ни(нервно претоварване или физи4еско такова).Не е задалжително да е само заради храната.
Абе гадна работа... В такъв случай, просто седни и прочети малко за правилно хранене и трениране и си направи равносметка какви грешки ти си правил... за да ги избягваш от сега на сетне...
Успех ти желая
На колко години си? Аз съм на 17. Преди две години и на мен ми изписаха язва на дванадесетопръсника. Тогава майка ми говори с някаква нейна позната, която и каза че до 18, 19 години много често се среща, но не е опасно. Всъщност язвата представлява рана, която може и да заздравее. Аз нямам никакви признаци. Преди си бях хилав, не ядох редовно. Сега трупам маса и ям постоянно и добре се отрязява на външния вид :wink:
На 18 сам. Наистина това е 4есто сре6тано при на6ата възраст,дори докато бях в болницата има6е о6те едно мом4е на на6ата вазраст и то с язва :cry:
builderbs, при тебе има6е ли някакви усложнения(до прокарвяване и болница стигна ли се)? и ако зне6 някоя специална диета или някои ‘’бабе6ки” лек моляте сподели.Аз разбира се сега сам на диета и на лекарствата които ми изписа лекаря “Probitor 20mg”.
Аз имах само някакви болки в корема и ми направиха снимки. Така ми изпиха язва. Усложнения нямах. Докато чаках имаше една баба, която ми каза да взимам по няколко бобени зърна сутрин на гладно. Взимах ги 2, 3 ни и ги спрях.
Аз доста си изпатих от подобни проблеми през последните години! Имам няколко вапроса кам тебе! Имаш ли киселини и ако имаш от знаеш ли от какво ги получаваш! Какво изследване точно ти направиха? Как се стигна до там че отиде на лекар?
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.439.html
http://zdravoslovno.com/Index.html
http://www.bns-bg.hit.bg/
Прегледай тези сайтове! Може да намериш нещо полезно! Аз лично сам стигнал до една истина - лечението е индивидуално за всеки! Не можеш с един метод да излекуваш 30 човека! Така че трябва да започнеш с експериментите! Забрави за лекарствата, те само подтискат проблема не го лекуват! Основниат метод за лечение е спазването на диета! Като казвам диета това в никакъв случай не означава че триабва да гладуваш! Виж от кои храни си по добре и от кои по зле! Правило номер едно е ЗАБРАВИ ЗА ГАЗИРОНОТО!!! Тове е един от най-големите дразнители.
Не пускай поредни постове моля !!! Ако имаш да добавиш нещо използвай бутона “промени” !!! Обединих ти поста
Astor
язвата вузможно ли е да се получи от бързо хранене ( несдъфкване) ?
извинявам се че се отклонявам от темата :oops:
08.06.06
23:36
[quote author=“Ayo”]язвата вузможно ли е да се получи от бързо хранене ( несдуфкване) ?
можеш да получиш нарушено храносмилане, но язва едва ли?
ИМА НЯКОЛКО ВИДА ЯЗВА
НЕКА ТИ УТОЧНЯТ КОЙ МОДЕЛ Е ТВОЯТА
ИМА ПРИЧИНЕНИ ОТ ХЕЛИКОБАКТЕР ПИЛОРИ
БАКТЕРИЯ КОЯТО СЕ ТЕРПИ С РАЗНИ СХЕМИ НА ЛЕКАРСТВА
МОЖЕ И ДА ТИ Е НАСЛЕДСТВЕНА
САМО СНИМКА НЕ Е СИГУРНА РАБОТА
МОЖЕ ДА ТИ БРЪКНАТ С МАРКУЧ ДА ВИДЯТ ТОЧНО ЗА КВО СТАВА ВЪПРОС
АМА Е МНОГО ГАДНО
НО ПО СИГУРНО ЩЕ ЗАНЕШ КАКВО Е
28.08.06
01:57
[quote author=“realityman”][quote author=“Ayo”]язвата вузможно ли е да се получи от бързо хранене ( несдуфкване) ?
Зависи какво е гълтал! Ако си гълтал люспи на семки, черупки от яйца, кост... възможно е! В дванадесетопръстника, обаче храната вече е във вид на каша, т.е. предсмляна - само несмилаеми компоненти могат да раздразнят, ранят лигавицата опасно.
Забрави за кока-кола, кафе и газирани напитки, особено на гладно! Дай време на лигавицата да се възстанови, предполагам, че две седмици при подходящите лекарства и диета ще я възстановят, но последната дума има лекуващият те гастроентеролог...
[quote author=“Ayo”][quote author=“Vladimir.Nedkov”]
Зависи какво е гълтал! Ако си гълтал люспи на семки, черупки от яйца, кост... възможно е! В дванадесетопръстника, обаче храната вече е във вид на каша, т.е. предсмляна - само несмилаеми компоненти могат да раздразнят, ранят лигавицата опасно.
Забрави за кока-кола, кафе и газирани напитки, особено на гладно! Дай време на лигавицата да се възстанови, предполагам, че две седмици при подходящите лекарства и диета ще я възстановят, но последната дума има лекуващият те гастроентеролог...
дядо от тая глупава язва точно почина :cry: само че той не от газирано а от аспирин . там някакав рак на дванадесетопръстника
Да им е за пример на тия дето блъскат някакви аспирини и кафета на гладно сутрин и всякакви такива идиотски игрички с медикаменти.
Iskam da vi popitam kade to4no vi boli stomaxa zastoto men me boli dosta nagore v slan4eviq split i ot speshnoto mi kazaxa 4e e gastrit ili qzva i te ne znaexa to4no, no takiva bolki nepriqtni vazmojni li sa pri qzva i gastrit 4e 4ak ne sum spala 2 nosti i kakvo piete za tova,izpisaxa mi quamatel ama i toi ne mi pomaga :(
Петко К - попитай на кирилица, ако искаш отговор!