10.05.06
13:55
прая в срядата гръб и трапец оба4е бицепсът ми се натоварва зна4ително-на следва6тата сутрин усе6там ефекта от тренирожката като си свия ръката, то ло6о няма ама в петъка прая ръце и бицепса като 4е ли няма време да възстановии след тренировката за ръце бицепса не го усе6там така както трицепса.
Та рещих еи така да ва питам дали да сложа гърб с бицепс ,както праих преди да сменя програмата, или да оставя така не6тата?
Не заместнай букви с цифри
ASTOR
10.05.06
14:05
[quote author=“Optimus”]прая в срядата гръб и трапец оба4е бицепсът ми се натоварва зна4ително-на следва6тата сутрин усе6там ефекта от тренирожката като си свия ръката, то ло6о няма ама в петъка прая ръце и бицепса като 4е ли няма време да възстановии след тренировката за ръце бицепса не го усе6там така както трицепса.
Та рещих еи така да ва питам дали да сложа гърб с бицепс ,както праих преди да сменя програмата, или да оставя така не6тата?
според мен ги промени нещата ако на предишната програма е нямало такова натоварване си я прави нея или пък намали упражненията и сериите
А в четвъртък правиш ли някаква тренировка ? И да знаеш,че е съвсем нормално да нямаш мускулна треска на бицепса след като си го правил.Аз почти никога нямам,но това не е причина да не расте :wink: Кажи какви упражнения правиш
10.05.06
22:21
прав с прав лост, и концентрирано сгъване(седнал с опора в бедрото или на опора).В 4етвъртък само корем прая в нас.
Ами според мен няма да имаш проблеми с възстановяването.Ти не правиш много упражнения,всичко е нормално.Когато правиш гърба,внимавай как ги изпълняваш упражненията.Гледай много да не натоварваш бицепса си.Иначе е важно да се хранш добре за да може да ти възстанови мускула до другата тренировка.
Какви упражнения правиш за гръб?И правилно ли ги изпълняваш че толкоз ти се натоварва бицепса ?
12.05.06
03:04
ем опти....щом нямаш мусколна треска значи си направил тренировката правелно и добре :)
и не си прекалил :) ако е леко загрят муслкола..значи си направил каквото трябва :)
12.05.06
20:46
Яж повече за по добро възтановяване иначе е нормално да ти са натоварва бицепса при тренировка за гръб . 8) :lol: :)
Или почиваш още един ден преди да правиш бицепса.. за да е отпочинал или пък го вкарваш с гърба... ако не ти е възстановен бицепса и го тренираш наново няма да е най - удачният вариант ;)
Е ако пък ги вкараш в 1 ден, че тотално да го накъсаш, ще бъде още по-зле мен ако питаш. :wink:
Междо другото и на мен ми се товари доста бицепс от гърба. Като усещаш, че не възстановяваш достатъчно в деня за ръце просто правиш по-малко серии за бицепс, много просто.
А с времето би трябвало да почнеш да усешаш кое кога е добре да товариш и с колко. А и със стажа възстановяването ти също би трябвало да се подобрява.
При всяко положение, по-добре да не дотренираш отколкото да претоварваш.
Също така внимавай и да не претренираш и трицепса...
13.05.06
01:32
Аз използвам следния сплит за моята програма:
Понеделник: Гърди + Гръб - 3 упражнения за гърди и 3 ипражнения за Гръб - със 70% от макисмалната тежест която може да използваш на сяко упражнение по 10-12 повторения
Сряда: Крака + Корем + Кръст - 3 упражнения за Крака и 3 ипражнения за Корем - със 70% от макисмалната тежест която може да използваш на сяко упражнение по 10-12 повторения. За кръста 1 упражнение 3 серии по 12-15 повторения
Петък: Рамо + Бицеп + Трицепс + Предмишница - По 2 упражнения за сяка група със 70% от максималната тежест която може да използваш отново на среден брои повторения 10-12
Опитаи следния сплит... подредени по този начин групите много добре растът по не при мен понеже в понеделник съм добре починал и имам сила за пълноценна тренировка на гръдния кош... а той прави фигурата да изглежда масаивна... също така тренираики ръцете в петък аз имам 2 дни за въстановаването им и по този начин те се превръщат в преуритетна група!
Успех!