За бицепса...

прая в срядата гръб и трапец оба4е бицепсът ми се натоварва зна4ително-на следва6тата сутрин усе6там ефекта от тренирожката като си свия ръката, то ло6о няма ама в петъка прая ръце и бицепса като 4е ли няма време да възстановии след тренировката за ръце бицепса не го усе6там така както трицепса.
Та рещих еи така да ва питам дали да сложа гърб с бицепс ,както праих преди да сменя програмата, или да оставя така не6тата?

Не заместнай букви с цифри
ASTOR

10.05.06
14:05

[quote author=“Optimus”]прая в срядата гръб и трапец оба4е бицепсът ми се натоварва зна4ително-на следва6тата сутрин усе6там ефекта от тренирожката като си свия ръката, то ло6о няма ама в петъка прая ръце и бицепса като 4е ли няма време да възстановии след тренировката за ръце бицепса не го усе6там така както трицепса.
Та рещих еи така да ва питам дали да сложа гърб с бицепс ,както праих преди да сменя програмата, или да оставя така не6тата?

според мен ги промени нещата ако на предишната програма е нямало такова натоварване си я прави нея или пък намали упражненията и сериите

10.05.06
22:15

А в четвъртък правиш ли някаква тренировка ? И да знаеш,че е съвсем нормално да нямаш мускулна треска на бицепса след като си го правил.Аз почти никога нямам,но това не е причина да не расте  :wink: Кажи какви упражнения правиш

прав с прав лост, и концентрирано сгъване(седнал с опора в бедрото или на опора).В 4етвъртък само корем прая в нас.

10.05.06
23:12

Ами според мен няма да имаш проблеми с възстановяването.Ти не правиш много упражнения,всичко е нормално.Когато правиш гърба,внимавай как ги изпълняваш упражненията.Гледай много да не натоварваш бицепса  си.Иначе е важно да се хранш добре за да може да ти възстанови мускула до другата тренировка.

11.05.06
21:02

Какви упражнения правиш за гръб?И правилно ли ги изпълняваш че толкоз ти се натоварва бицепса ?

shark_*'*

12.05.06
03:04

ем опти....щом нямаш мусколна треска значи си направил тренировката правелно и добре :)

и не си прекалил :) ако е леко загрят муслкола..значи си направил каквото трябва :)

FZ

12.05.06
20:46

Яж повече за по добро възтановяване иначе е нормално да ти са натоварва бицепса при тренировка за гръб .  8)  :lol:  :)

12.05.06
21:53

Или почиваш още един ден преди да правиш бицепса.. за да е отпочинал или пък го вкарваш с гърба... ако не ти е възстановен бицепса и го тренираш наново няма да е най - удачният вариант ;)

13.05.06
00:04

Е ако пък ги вкараш в 1 ден, че тотално да го накъсаш, ще бъде още по-зле мен ако питаш.  :wink:

Междо другото и на мен ми се товари доста бицепс от гърба. Като усещаш, че не възстановяваш достатъчно в деня за ръце просто правиш по-малко серии за бицепс, много просто.

А с времето би трябвало да почнеш да усешаш кое кога е добре да товариш и с колко. А и със стажа възстановяването ти също би трябвало да се подобрява.

При всяко положение, по-добре да не дотренираш отколкото да претоварваш.

Също така внимавай и да не претренираш и трицепса...

protein

13.05.06
01:32

Аз използвам следния сплит за моята програма:

Понеделник: Гърди + Гръб - 3 упражнения за гърди и 3 ипражнения за Гръб - със 70% от макисмалната тежест която може да използваш на сяко упражнение по 10-12 повторения

Сряда: Крака + Корем + Кръст - 3 упражнения за Крака и 3 ипражнения за Корем - със 70% от макисмалната тежест която може да използваш на сяко упражнение по 10-12 повторения. За кръста 1 упражнение 3 серии по 12-15 повторения

Петък: Рамо + Бицеп + Трицепс + Предмишница - По 2 упражнения за сяка група със 70% от максималната тежест която може да използваш отново на среден брои повторения 10-12

Опитаи следния сплит... подредени по този начин групите много добре растът по не при мен понеже в понеделник съм добре починал и имам сила за пълноценна тренировка на гръдния кош... а той прави фигурата да изглежда масаивна... също така тренираики ръцете в петък аз имам 2 дни за въстановаването им и по този начин те се превръщат в преуритетна група!
Успех!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1