01.06.06
16:14
Здравейте,
186см 81кг 9месеца стаж
искам да си взема някакви добавки за увеличаване на ММ, но тъй като до сега съм пил само 5/6 кг гейнер и не знам какво да приемам. Главната цел ми е да натрупам маса, тъй като искам да увелеча размера на гръдния си кош и изобощо да стана малко по ‘широк’ в горната част на тялото, тъй като в сравнение с ръцете гр. ми кош и гърба са доста тясни. Спрях се на няколко продукта Ultra Whey Pro, Super WPC на Биотех, MEGA MASS на UNIVERSAl, но не съм наясно с някой неща като например ако приемам повече въглехидрати би трябвало да наедрея целия, докато с приема на някой суроватъчен протеин или млечно-яйчен протеин примерно, ще се увелечи само масата на самия мускул?
Може би ще е добре да комбинирам някой от тези продукти с трибестан ?
П.С. Някой пил ли е GH MAX на UNIVERSEL и ако да, какъв беше точно ефекта ?
Ти първо кажи колко си висок, килограми, стаж в тренировки и т.н..... щото така никой нищо не може да ти каже точно... ;)
А горила... ами трябва първо да поработиш върху окосмяването.... че е много важно ;) :D ;) :D
01.06.06
18:40
[quote author=“Honzik”]Ти първо кажи колко си висок, килограми, стаж в тренировки и т.н..... щото така никой нищо не може да ти каже точно... ;)
А горила... ами трябва първо да поработиш върху окосмяването.... че е много важно ;) :D ;) :D
А ти бате първо прочети кво е написало момчето! Пише го още на втория ред - “186см 81кг 9месеца стаж ” !
A ти бате погледни кога момчето си е редактирало поста и кога аз съм му писал..... аман от недогледали..... :roll:
Иначе... с толкова малко стаж наблягай на основните упражнения... лежанка, тяга, чукчета, сгъване за бицепси и т.н.... гледай повече да работиш със свободна тежест, а машините и макарите само за разнообразие...
Постоянство му е майката ;) Друг начин нема. Много тренировки с добре разпределени почивки % белтъци и въглехидрати, калории глутамин+таурин+креатин като за начало после може да добавиш и гейнър но основното е ядене а суплементите са само за да дадът по-добър и бърз ефект
01.06.06
21:11
[quote author=“kazz”]Постоянство му е майката ;) Друг начин нема.
Това е. Ядене и трениране, мотивация. И недей да се вманиачаваш дотолкова, че всеки ден да се мериш и гледаш в огледалото, обикновено има обратен резултат.
01.06.06
21:26
Да, за яденето постоянството и упражненията са ми горе долу ясни нещатата, колкото до креатина, таурина, и глутамина, преди няколко дни изпих и последните дози :lol: . Интересува ме от онези добавки който горе съм изброил кое ще е най-добре да приемам за да се разшири самото тяло а не контркетен мускул? И някой ако има желание може ли да ми обясни малко по подробно разликата между въглехидратите(гейнер) и сурватъчните или млечно яйчните протеини. Знам че гейнера е за покачване на килограми, а другите две за по чиста ММ но ме интересува нещо по подробно...
Благодаря на всички :wink:
Няма добавка, която да ти разшири тялото... вероятно искаш да кажеш “по-широк в раменете” примерно...това зависи от гена и от това на колко години си и до колко можеш да повлияеш на тялото си т.е. ако все още си под или около 20г. можеш да правиш повече разтягания между сериите и да правиш доста серии флайсове с голямо разтягане... имам познати, които успяха да се поразширят така в раменете, ама бяха на 17-18г...
Но това колко си широк в раменете много зависи и от гена... и още нещо.... ако тренираш добре рамената те ще стават по-големи и ще създават визията за по-широки рамене.... а и колкото по-”тънък” си в кръста, толкова по-широки (визуално) рамене :)
За разликите между гейнера, както и различните видове протеини има много теми във форума, потърси малко ;)
[quote author=“Honzik”]Няма добавка, която да ти разшири тялото... вероятно искаш да кажеш “по-широк в раменете” примерно...това зависи от гена и от това на колко години си и до колко можеш да повлияеш на тялото си т.е. ако все още си под или около 20г. можеш да правиш повече разтягания между сериите и да правиш доста серии флайсове с голямо разтягане... имам познати, които успяха да се поразширят така в раменете, ама бяха на 17-18г...
Но това колко си широк в раменете много зависи и от гена... и още нещо.... ако тренираш добре рамената те ще стават по-големи и ще създават визията за по-широки рамене.... а и колкото по-”тънък” си в кръста, толкова по-широки (визуално) рамене :)
За разликите между гейнера, както и различните видове протеини има много теми във форума, потърси малко ;)
аз за съжаление имам тесни рамене и огромни крака което нее най-добрата комбинация :cry: Но както и да е.Пробвай с пуловър-мен като чели ми помогна.Също така и да си развиеш рамената ще спомогне за / форма на тялото,но ти трябва и малка талия :wink:
05.06.06
10:01
Благодаря за отговорите, аз съм на 17 и наистина раменете са ми тясни както и гръдния кош ще правя пулоувър и тяга по нататък ще включа и флайс, може би ще има резултат :)