08.06.06
14:11
Искам да попитам какви вариации на лицевите опори можете да ми предложите, така че да ги сменям за по-добър ефект? На юмруци същите мускули ли се напрягат - ако не, кои? Как мога да повиша трудността на упражнението? Има ли смисъл да си поставям за цел лицева опора на 1 ръка или с пляскане, дето го гледаме по телевизията или няма смисъл от такива “гъзарии”?
Специално за набиранията на лост да попитам кои мускули се натоварват, когато хватът е отворен, т.е дланите ти сочат напред и така хващаш лоста и когато е затворен, т.е дланите ти са обърнати към лицето ти?
08.06.06
14:34
За опорите, пробвай да качиш краката си на по-високо. Така се натоарва повече горната част на гърдите. Прави и лицеви опори със събрани ръце. Така е затрицепс. Някои казват че опори със широко разтворени ръце е за гръб. На юмруци амплитудата е по-голяма. Но трябва да се правят само на първите 2 кокълчета.
08.06.06
14:59
според мен ако ги правиш на юмруци сaмо ще си калиш кокалчетата и китката може би :roll:
а за трудността...слагай си тежест на гърба когато ги правиш
прави ги бавно и пускай до долу
и според мен най важното.....не прави лицеви опори всеки ден !!
Прави лицеви опори под различен ъгал ако ме разбираш, прави ги бавно но не много за да можеш да се изцеждаш колкото можеш...и верно не ги прави секи ден :wink:
И защо да не ги прави всеки ден? Аз всеки ден правя 4-5 серии по 50 и нямам проблеми, на другия ден мускулите ми въобще не са уморени.
И по принцип лицеви опори се правят до отказване, мъчиш се докрай.
Със свити ръце- натоварват трицепс,предмишница и бицепс, със широко разтворени ръце- натоварват гръб и бицепс.
[quote author=“zixs”]И защо да не ги прави всеки ден? Аз всеки ден правя 4-5 серии по 50 и нямам проблеми, на другия ден мускулите ми въобще не са уморени.
И по принцип лицеви опори се правят до отказване, мъчиш се докрай.
Със свити ръце- натоварват трицепс,предмишница и бицепс, със широко разтворени ръце- натоварват гръб и бицепс.
Ами няма смисъл да ги правиш всеки ден,ако ходиш и на фитнес...Преуморяваш мускулите и спират да растат...Всичко ,което ще постигнеш е ... релеф :D Повторенията ти ми се струват доста и просто не виждам смисъл от толкова.Намали ги на 30,максимум 40,като вдигнеш краката на по-високо и ли си словиш някаква тежест на гърба.
Написах го ясно, че мускулите ми въобще не се преуморяват, на другия ден не чувствам никаква болка в тях.
Мисля че сериите са ми напълно достатъчни ефикасни, и без това ги правя под наклон ;)
Еми те сигурно толкова са свикнали да правиш лицеви че вече не ги натоварваш и на тях им е се едно колко ще направиш :? Ако щеш прави по 100 000 лицеви секи ден резолтата при теб маи ше си е се сащия 8)
[quote author=“happy666”]а за трудността...слагай си тежест на гърба когато ги правиш
Как и какви тежести да сложа на гърба? Как да стане, че не мога да си го представя да слжа 2 дъмбела на гръба си и да ги балансирам :)
Ти като си говориш вярваш ли си ? Натоварвам ги точно толкова колкото трябва и ефект си има.
[quote author=”|Chosen|”]А по темата? :)
Набирания, според мен прави с надхват широк, подхват събрани ръце и придърпвания/като хванеш поста с ръце от двете страни и тямото ти в хорната част да се стреми да е успоредно на лоста/
С лицеви опори с пляскане според мен се постига повече хипертрофия. Иначе с широки ръце и качени крака също ефекта е добър. А принципно може да си правиш на юмруци, по натоварващи са от на длани./но не и юмруци на широк хват :lol: /
Лицеви с тежест аз не съм правил и не мисля, че си струва.
Но набирания с тежест, когато без се набираш сравнително спокойно доста пъти, дават стабилен ефект. Но никога не почвай на тежест без зрабилна загрявка.
Ама как се прихващат тези тежести към тялото бе момчета?
Освен на набиранията някой да ти скочи на врата... :lol:
за тежестите - ми аз във фитнеса специално като правят някои кофички си слагат колана и на него слагат някакво въже(което явно е било изкарано при ремонт на скрипеца или друга машина) като на въжето слагат тежести и така
Явно не си с креативен ум.Лицеви опори с дъмбели се правят като си ги сложиш в раницата за училище ;) а набирания с тежест се правят още по-лесно.Зимаш си едно въже омотваш си го около кръста слагаш на него тежест и готово а също става и с колан на който закачаш едно въже с тежест.
Лижеви опори с пляскане се правят за експлозия тъй като е необходима голяма експлозия за да се отделиш от земята на такава височина за да пляснеш
а така само да се вместя в темата при натоварване на горната част на гърдите движението трябва да се извършва в лактите посока настрани нали не бъркам, и до колко градуса наклон се натоварват гърдите тъй като по едно време почват да се наторарват само рамена и трапец при отвес ?
14.06.06
22:37
опори “диаманд” - показалците и палците се допират и сключват нещо като ромб -яко трица
“булдог”- длан върху длан (пръстите сочат навътре)
14.06.06
23:07
[quote author=”|Chosen|”]Ама как се прихващат тези тежести към тялото бе момчета?
Аз неслагам вьжета ами взимам примерно някой дьмбел ( такьв който е с плоски дискове ) и като почна серията и само го взимам с крака. Сещаш ли се ? :wink:
[quote author=”|Chosen|”]Ама как се прихващат тези тежести към тялото бе момчета?
Е как - с колан. Продават такива с верижка на тях.
Аз обаче си ползвам обикновения тренировъчен колан, и едно въже от скрипеца, за да си ги връзвам за него. Това с държенето с крака за мен не е вариант, заради използваните тежести ;)