08.06.06
15:12
Здравейте !
От давна се каня да пусна тема тук , но чак сега се реших.Та винаги съм се чудел тичането може ли да навреди много на качването ми на маса ако съм в период за покачване на маса ?
Примерно бягане един път в седмицата по 20 минути да речем би ли навредило много на покачването ми на мас и изобщо ще навреди или е полезно да се бяга.На 17 години съм и съм висок 184 см. , тежа 74 килограма.
08.06.06
16:10
Ако правиш 2х30мин на седмица няма да ти забави толко възтановяването ами даже е и добре де се прави по малко кардио по време на маса така поне ще качваш чисто като започнеш да чистиш след време ще ти е необходимо много малко време. Особено лятото е задължително да правиш кардио ако си в такъв период тъй като ще качваш чисто не е много приятно точни сега да замназниш когато е времето на плажове морета и т.н.
08.06.06
19:08
Ми то за мене това няма значение защото ми трябват ппоне още 10 килограма и така или иначе си ходя редовно да дигам и няма как да кача мазно , или ако кача ще е съвсем малко
08.06.06
20:17
е да и аз преди си виках така ама в един момент..... после да видиш зор докато изчиста.
абе веднъж седмично само по 20 мин -не мисля че ще има кой знае какъв резултат :? бягането е по добре за тези които правят релеф и така по бурзо ще горят мазнини,а й бягането гори много енергия.Ти каза че ходиш редовно на фитнес и си в период на покачжане на ММ,ако включиш и бягането може да има обратен ефект :wink:
[quote author=“Barcelona_FC”]Здравейте !
От давна се каня да пусна тема тук , но чак сега се реших.Та винаги съм се чудел тичането може ли да навреди много на качването ми на маса ако съм в период за покачване на маса ?
Примерно бягане един път в седмицата по 20 минути да речем би ли навредило много на покачването ми на мас и изобщо ще навреди или е полезно да се бяга.На 17 години съм и съм висок 184 см. , тежа 74 килограма.
Бягане 1 път в седмицата за 20 мин. е почти нищо и няма да окаже почти никакъв резултат в/у качването на маса...А колкото дали е полезно,зависи от много неща.Ако тичаш не повече от 5-6 км на ден,не товариш особено много сърцето и няма проблеми.Но ако се вманячиш да гониш постижения,не е много здравословно да ти кажа.Сърцето започва да бие прекалено бързо и не успява да изпомпи достатъчно кръв за нуждите на организма,респективно се покачва и кръвното налягане...Така че сам прецени доколко е полезно :D
09.06.06
18:02
Ясно , мерси
12.06.06
16:57
[quote author=“Barcelona_FC”]Здравейте !
в спринта е истината!
ако тичаш всеки ден по 20 - 30 мин отсечки с почивки, не само че не пречи но и помагч!
[quote author=“androbol”]абе веднъж седмично само по 20 мин -не мисля че ще има кой знае какъв резултат :? бягането е по добре за тези които правят релеф и така по бурзо ще горят мазнини,а й бягането гори много енергия.Ти каза че ходиш редовно на фитнес и си в период на покачжане на ММ,ако включиш и бягането може да има обратен ефект :wink:
абсолютно НЕ е така !!!тичането по никакъв начин не може да пречи на трупането на мускулна маса,неговата функция е да топи мазнините и така да засилва релефа,което не виждам кое му е лошото :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
12.06.06
18:31
[quote author=“korpusito”][quote author=“androbol”]абе веднъж седмично само по 20 мин -не мисля че ще има кой знае какъв резултат :? бягането е по добре за тези които правят релеф и така по бурзо ще горят мазнини,а й бягането гори много енергия.Ти каза че ходиш редовно на фитнес и си в период на покачжане на ММ,ако включиш и бягането може да има обратен ефект :wink:
абсолютно НЕ е така !!!тичането по никакъв начин не може да пречи на трупането на мускулна маса,неговата функция е да топи мазнините и така да засилва релефа,което не виждам кое му е лошото :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
:idea:
Прави сте!Но за всеки е различно.Мене,примерно, много ме изтощава бягането и след това трудно се възтаноеяеам.Просто по-добре е да си пазя силите за фитнеса,вместо да ги хабя в бягане. :D Той пича,ако чувства,че това не му натоварва тренивовъчната програма,нека нича няма нищо лошо. :wink:
19.06.06
12:16
Значи мога да бягам един път седмично , аз въпреки че качвам маса се чуваствам че имам и мазнини , та сега въпросът ми е по колко време да бягам веднъж седмично че да горя само мазнини не и мускулна маса ?
Айде бе .... :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Петко К - без подканяние и поредни постове!
аз имам едно разбиране , че по време на основния прериод всики кардио тренировки ( тичане , колело и прочие )Са излишен разход на енергия . ИМа и култористи които са на този принцип и жънат успехи
20.06.06
15:13
Всичко зависи от количеството или в този случай в разстоянието и от това колко често тичаш. Ако тичаш по 20 мин., дори да е всеки ден ефекта според мен ще е основно в подобряване на издържливостта и топене на мазнини (и то не много).
[quote author=“Barcelona_FC”]Значи мога да бягам един път седмично , аз въпреки че качвам маса се чуваствам че имам и мазнини , та сега въпросът ми е по колко време да бягам веднъж седмично че да горя само мазнини не и мускулна маса ?
Айде бе .... :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Петко К - без подканяние и поредни постове!
Това си го реши ти, от мен ли чакаш да ти кажа. Принципно, можеш и всеки ден да тичаш и пак да качваш. Има голяма разлика между аеробна и анаеробна тренировка.