10.06.06
15:34
Искам да попитам как е най удачно според вас .. по 3 упражнения или по 4 да правя за дадена група мускули ?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 18:46.
Зависи за коя мускулна група говориш. На мен за бицепс, трицепс и предмишница 2 ми стигат. За гърди правя 2, като едното е с много серии, така че са еквивалентни на 3. За гръб 3, може и 4, за крака 4 без прасеца
Виж аз вчера пробвах с две упражнения да натоваря бицепса(скоро го четох някъде или го гледах по ТВ не пона) но видях че при мен не действа.Най-добре е да опиташ от всичко и да видиш кое е най-доброто за теб и това което искаш да постигнеш
Това зависи,колко си напреднал.Ако си начинаещ,добре ще е 3 упражнения,по 3 серии.
12.06.06
17:31
аз понякога тренирам с едно ,зависи от сериите!
Тъкмо и аз това си мислех като отговор да дам. Наистина е по-важен броя на работните серии или поне на тежките серии (зависи малко от човека)
За малки мускули (бицепс, трицепс) правя по 8, рамо ми е 9-10, гръб 12-15 (зависи от ентусиазма ;) ) гърди 9-10, крака - колкото дойде, тях ги тренирам 2-3 пъти годишно за кефа да вдигна на нещо много кила ;)
Като съм с около 2 години стаж ;) Но при положение че само първата серия от упражнение е лека, а броя на упражненията ми е нисък, постигам добър ефект
13.06.06
10:41
ако имаше универсална формула, нямаше да има инструктори, и форуми и т.н.
13.06.06
10:53
4 са много 2-3 е добре :wink: