Мога ли да тренирам на 14 за и против

Прескочи до:

15.06.06
20:17

Ми аз съм 163см,тежа 46кг,не съм слаб имам малко гърди, но са малко развити плочки имам те са ми и те мн малко развити краката са ми напълно развити в долната част бедро също, но не чак Толкова  :oops:  :cry:  :?:

15.06.06
20:21

Съмнявам се че не си слаб  :o

15.06.06
20:22

:oops:  :oops:  :oops:  еми то на тая възраст съм си слаб

15.06.06
20:25

[quote author=“FitnesMan1ak”]:oops:  :oops:  :oops:  еми то на тая възраст съм си слаб

ми тогава какво пишеш че краката са ти напълно развити и че плочките са ти много развити. А според мен по-добре се хвани някав спорт като баскетбол да се издължиш защото ръстът ти е доста нисък, въпреки че си на 14

15.06.06
20:32

мда ма аз се занимавам с футбол за това краката са ми здрави се пак тренирам от 7годишен, а плочките нищо не съм казал че са здрави  :oops:  :oops:

15.06.06
20:35

уфф това като кажете “аз се занимавам с футбол и краката ми са здрави” направо незнам кво ми става. здрави са ви краката на футболистите спрямо другото (гръб , гърди , ръце и др.) иначе спрямо някои от фитнеса не е баш така . наблягаи на горната чАст на тялото сега

15.06.06
21:17

Ayo мерси  :P

VA

15.06.06
21:20

Аз съм на 14 (вярно почти 15) 162 съм висок и сам 62 кила леко мазен и дигам 60 от лежанката :lol: мисля че можеш да ходиш но нали знаеш че не трябва да се товариш понеже сега растеж и може да си увредиш костната система !

Най-добре първо 1-2 месеца започни с базови упражнения като набирания клекове мъртва тяга  и така натака...и посли почни сериозни тренировки със хран. режим определено се нуждаеш от много въглехидрати и около 100-110гр протеин на ден минимум !

15.06.06
21:24

[quote author=“FitnesMan1ak”]Ми аз съм 163см,тежа 46кг,не съм слаб имам малко гърди, но са малко развити плочки имам те са ми и те мн малко развити краката са ми напълно развити в долната част бедро също, но не чак Толкова  :oops:  :cry:  :?:

из4акай недей да тръгва6 от сега. от фитнеса се губи ловкост бързина сръ4ност. из4акай о6те година две

15.06.06
21:31

[quote author=“Nihilist—-”][quote author=“FitnesMan1ak”]Ми аз съм 163см,тежа 46кг,не съм слаб имам малко гърди, но са малко развити плочки имам те са ми и те мн малко развити краката са ми напълно развити в долната част бедро също, но не чак Толкова  :oops:  :cry:  :?:

из4акай недей да тръгва6 от сега. от фитнеса се губи ловкост бързина сръ4ност. из4акай о6те година две

НЕ е вярно ,ако си подържаш тези качестеа те не се губят.
А по темата.Ми кво да ти кажа и аз съм на 14 и тренирам от 1 години, даже си назад.Е вярно е че не съм ти в категорията де ,ама... - 180 цм 70 кила.Фитнеса се започва когато се почувстваш готов ти самия, а не когато станеш на 15 и 6 месеца и 3 дни ....

15.06.06
21:42

ако краката ти са добре развити ти можеш да тичаш.
почнеш ли да ходиш на фитнес ще качиш кг и няма да можеш да тичаш както преди!
личен опит.
за не мн време качих 15 кг защото се рахванах с гребане и сега не мога да тичам както преди

16.06.06
00:00

[quote author=“varneneca”]Аз съм на 14 (вярно почти 15) 162 съм висок и сам 62 кила леко мазен и дигам 60 от лежанката :lol: мисля че можеш да ходиш но нали знаеш че не трябва да се товариш понеже сега растеж и може да си увредиш костната система !

Най-добре първо 1-2 месеца започни с базови упражнения като набирания клекове мъртва тяга  и така натака...и посли почни сериозни тренировки със хран. режим определено се нуждаеш от много въглехидрати и около 100-110гр протеин на ден минимум !

Не можах да те схвана .
Растежа си е стого идивидуален  ..ако ти е заложено ще растеш ако не  няма.
Един приятел като почна да транира беше нисичък ( нз колко ) сега след година и нещо  ( не е избягвал никакви упражнения  от сорта на клек , тяга и прочие ) и сега е дръпнал с близо 10 сантима от преди .
пък  и хранителен режим на тази възраст ....
може да е здравословно и прочие  , но според мен на тази възраст не трябва да се лишаваш от всякакъв вид храна  , понеже си още много млад ,има време за сичко
по въпроса -
еми при тегло 46 кг  незнам как и къде са ти килограмите  ( някоя снимка може да хвърли малко светлина )
еми фитнеса е хубаво нещо  според мен няма възрастови ограничения

EA

16.06.06
09:29

Братле според мен плуването е супер вариант на тая възраст, ще дръпнеш с масата и издържливостта и след някоя и друга година можеш да почнеш фитнес..

16.06.06
10:24

eazymoney къв е проблема сега да почне фитнес ??
Но нали ако се замислиш свички спортисти ходят на фитнес , особено плувците .
ти не развиват тоя гръб само от плякане във водата , а имат специални прогмрани за траниране .
и така при развит гръб ( от фитнес) не подобряват времената си .
а че е хубаво за се запише на спорт , така си е
ако не се лъжа той помагаще за распежа на гръдния кош или нещо от сорта ,в момента говоря по памет

16.06.06
10:27

[quote author=“Nihilist—-”][quote author=“FitnesMan1ak”]Ми аз съм 163см,тежа 46кг,не съм слаб имам малко гърди, но са малко развити плочки имам те са ми и те мн малко развити краката са ми напълно развити в долната част бедро също, но не чак Толкова  :oops:  :cry:  :?:

Напротив, тези качества се придобиват с фитнес.
Няма проблем да се тренира на 14.
А за хранителният режим - ами това не значи да гладуваш или да се лишаваш, а да се храниш правилно. Със сигурност баници и други боклуци не са полезни за която и да е възраст и трябва да се избягват, а вместо това да се набляга на качествена храна.

16.06.06
10:45

[quote author=“DaMp370”]ако краката ти са добре развити ти можеш да тичаш.
почнеш ли да ходиш на фитнес ще качиш кг и няма да можеш да тичаш както преди!
личен опит.
за не мн време качих 15 кг защото се рахванах с гребане и сега не мога да тичам както преди

Нещо личния ти опит е доста некачествен.Имам приятел който е футболист от 10 години и всеки ден тренира.Аз съм всеки ден  в залата обаче на 50 метра на 100 метра нема никакъв шанс на тичане става дума така че това са пълни глупости което говориш а и още повече всички лекоатлети тренират с тежести(малко Фитнес Мания да беше гледал щеше да видиш че една седмица виртуален треньор беше някаква лекоатлетка) ;)
Друга глупост е че се губи ловкост бързина и сръчност.Айде като се губи бързина и ловкост защо боксьорите също имат тренировки във фитнеса за да стават по-бавни ли :?:  :!:  :?:

По темата искам да кажа че ако искаш професионално да се занимаваш с лека атлетика или плуване просто забрави че ще имаш успехи тъй като си доста нисък но ако любителски се занимаваш с тех мисля че ще е много добре(вече ти обясниха защо в предишни постове).Аз не мога да сравнявам спортовете кой е по-добър и т.н. тъй като всеки човек си има собствени критерии но ако искаш да се занимаваш с фитнес мисля че няма никакъв проблем в това че си на 14 години и си 163 просто трябва някой по-опитен да ти покаже как да тренираш за да не допуснеш грешката да правиш грешни движения тъй като това може да доведе до много и различни травми.

виижте сега колеги (мога така да се обърна?)
момчето иска съвет ,а ние го обръщаме на арена за спорове, които изобщо не са по питането му, най малкото не му е от полза. аз самия се обърках, докато го изчета цялото това словоизлеание!
:)

16.06.06
12:20

да ма аз не съм пловец нито тренирам лека атлетика а тренирам футбол  :D :shock:

FI

16.06.06
12:53

Аз винаги съм се учудвал на този предразсъдък, че фитнеса пречи на растежа на височина и че едва ли не е вреден за по-малките на години. Само да отбележа, че фитнеса развива тялото много по хармонично от много други спортове. Например от футбола, където 80-90% се товари само долната част на тялото.
Освен това на тази възраст много големи мускули и плътен релеф е невъзможно да се направи, ако не зобиш разбира се, защото просто нямаш необходими хормони за тая работа. На тази възраст може да направиш едно привлекателно тяло и НАЙ-ВАЖНОТО, да поставиш много стабилна основа от знания за този спорт, което ще ти е огромен плюс, ако продължиш с фитнеса.

EA

16.06.06
14:08

Мойта идея беше за плуване, понеже на 14 и да се скъса да тренира, ефекта ще бъде нищожен. На 14 организма на момчетата тепърва се развива, не можеш да очакваш сериозни резултати. Просто моето мнение е такова, не ангажирам никой с него. Напълно съм съгласен с колегата отгоре..

16.06.06
15:49

а някаква програма режим бихте ли ми казали да ме опътите малко  :lol:

NO

16.06.06
16:34

Абе момче, ако искаш да станеш футболист си яж и си тренирай футбол и изобщо не се занимавай с глупости! На този етап не ти трябва фитнес защото ако ти хареса и се увлечеш по него той ще ти попречи на футбола, а ако имаш талант това може да бъде пагубно! Повярвай ми! Не си зле - на 14 години 163см, 50 кила ти е добре...
Или ако толкова много държиш (въпреки, че не ти трябва особено) да тренираш си тренирай за релеф и издържливост!

16.06.06
17:31

[quote author=“noble”]Абе момче, ако искаш да станеш футболист си яж и си тренирай футбол и изобщо не се занимавай с глупости! На този етап не ти трябва фитнес защото ако ти хареса и се увлечеш по него той ще ти попречи на футбола, а ако имаш талант това може да бъде пагубно! Повярвай ми! Не си зле - на 14 години 163см, 50 кила ти е добре...
Или ако толкова много държиш (въпреки, че не ти трябва особено) да тренираш си тренирай за релеф и издържливост!

е ИЗВИНЯВАЙ ма тея дето са колко мене са поне 2-3 пути по яки аз като хлебарка пред тях ма пак се бутам играя нещо ма нали трябва малко да заякна за да мога да им се противопоставя физически  8)

16.06.06
20:47

[quote author=“FitnesMan1ak”][quote author=“noble”]Абе момче, ако искаш да станеш футболист си яж и си тренирай футбол и изобщо не се занимавай с глупости! На този етап не ти трябва фитнес защото ако ти хареса и се увлечеш по него той ще ти попречи на футбола, а ако имаш талант това може да бъде пагубно! Повярвай ми! Не си зле - на 14 години 163см, 50 кила ти е добре...

е ИЗВИНЯВАЙ ма тея дето са колко мене са поне 2-3 пути по яки аз като хлебарка пред тях ма пак се бутам играя нещо ма нали трябва малко да заякна за да мога да им се противопоставя физически  8)

Човека ти дава съвет ,а ти му се караш.Ами като не слушаш прави каквото искаш.Все пак твое си е тялото.

16.06.06
21:07

[quote author=“FitnesMan1ak”]Ми аз съм 163см,тежа 46кг,не съм слаб имам малко гърди, но са малко развити плочки имам те са ми и те мн малко развити краката са ми напълно развити в долната част бедро също, но не чак Толкова  :oops:  :cry:  :?:

ОФФ: Абе говорете по темата и бъдете полезни на момчето, с тия подмятания нищо умно не се получава.
——————

Няма никакъв проблем да се занимаваш със силови упражнения. Съветвам те обаче да не започваш да ходиш по зали още поне 2 години.

тренирането на открито различни силови упражнения може да ти е също толкова полезно колкото ако се пробваш директно с фитнес зали.

Фитнеса в същността си е качествено хранене. То щети помогне да израстнеш и направиш добра физика/че и психика също  :wink: /  За целта трябва да научиш достаработи кое как се прави, без конкретно тия познания за никъде не си. За това чети раздела хранене и тренировки в сайта. Ако имаш проблеми с разбирането/което е полече от нормално/ питай, дори  и за най тъпите неща, никой не се е родил научен.

Виж например какво меже да правиш на откритом избора е доста богат, само трябва да се замислиш.

Успех

IN

16.06.06
21:10

Абе и според мене няма голям смисъл от фитнес при тебе,единственото нещо,което ще ти помогне да се развиеш,е освен футбола да плуваш когато можеш и най-важното-да се храниш повече.

айде успех

EA

16.06.06
22:32

Виж тука една програма за начинаещи:

http://www.bb-team.org/training/000156.php

Успех!

16.06.06
23:13

мерси за програмата за начинаещи  :wink:

17.06.06
00:10

Пич тренирай си и не се плаши не вреди по никъв начин на растежа и на костите, само дето тя програма дето са я дали според мен не е баш за начинаешти по скоро се научи първо да клякаш, повдигаш от лег, мъртва тяга,чукчета или набиране и раменни преси тренирай това по 3 серии  2-3 месеца и тогава премини към програмката от сайта

EA

17.06.06
09:17

Е ако тва не e за начинаещи, незнам кое е брат..

17.06.06
10:07

[quote author=“sigmA”][quote author=“FitnesMan1ak”]:oops:  :oops:  :oops:  еми то на тая възраст съм си слаб

ми тогава какво пишеш че краката са ти напълно развити и че плочките са ти много развити. А според мен по-добре се хвани някав спорт като баскетбол да се издължиш защото ръстът ти е доста нисък, въпреки че си на 14

И къв смисал имаше това твое изказване, че ръстът му е нисък? Аз не виждам никакъв проблем с височината му, ще порасне, та той още расте,няма да остане на 162 .(нищо лично) :)

17.06.06
23:20

[quote author=“eazymoney”]Е ако тва не e за начинаещи, незнам кое е брат..

става за начинаещ не го оспорвам, но много по-добре е да зареже тия машинарии и да се научи как се прави по стария изпитан начин, пирво с базовите упранения и след това другото

17.06.06
23:43

ми нз каквото вие кажете  :oops:

18.06.06
03:39

За мене най-добрият вариант е да правиш лицеви опори тясно широко и всички варианти , също така набирания (пак всички варианти ) и ако имаш някой дъмбелче и с него да тренираш така 1 година и почваш с фитнесчето ;)

18.06.06
22:07

[quote author=“FitnesMan1ak”]ми нз каквото вие кажете  :oops:

значи това не можеш да го оставиш да го реши някой друг вместо теб, моят съвет е купи си поне 2 книги за културизъм(като за начало) прочети ги внимателно от карай до край, и сам реши какво да правиш и как да го правиш (има и доста инфо също и в нета), не чакай някой да ти каже дали  и как да тренираш

[quote author=“varneneca”]Аз съм на 14 (вярно почти 15) 162 съм висок и сам 62 кила леко мазен и дигам 60 от лежанката :lol: мисля че можеш да ходиш но нали знаеш че не трябва да се товариш понеже сега растеж и може да си увредиш костната система !

Пич,чу ли се кво каза..сега ще опитам да го перефразирам “Отначало по-леко го раздаваи,нали се сещащ-мъртва тяга,клекова,такива ми ти работи!Добре му го казаха по-горе да почне баскетбол или нещо такова да се издължи и после ще го мисли,са може да прави кофички и набирания.

19.06.06
10:54

[quote author=“MI5”][quote author=“varneneca”]Аз съм на 14 (вярно почти 15) 162 съм висок и сам 62 кила леко мазен и дигам 60 от лежанката :lol: мисля че можеш да ходиш но нали знаеш че не трябва да се товариш понеже сега растеж и може да си увредиш костната система !

Пич,чу ли се кво каза..сега ще опитам да го перефразирам “Отначало по-леко го раздаваи,нали се сещащ-мъртва тяга,клекова,такива ми ти работи!Добре му го казаха по-горе да почне баскетбол или нещо такова да се издължи и после ще го мисли,са може да прави кофички и набирания.

От баскетбола няма да се издължи, както и от фитнеса няма да се повреди.

19.06.06
11:16

[quote author=”Петко К”][quote author=“Nihilist—-”][quote author=“FitnesMan1ak”]Ми аз съм 163см,тежа 46кг,не съм слаб имам малко гърди, но са малко развити плочки имам те са ми и те мн малко развити краката са ми напълно развити в долната част бедро също, но не чак Толкова  :oops:  :cry:  :?:

Напротив, тези качества се придобиват с фитнес.
Няма проблем да се тренира на 14.
А за хранителният режим - ами това не значи да гладуваш или да се лишаваш, а да се храниш правилно. Със сигурност баници и други боклуци не са полезни за която и да е възраст и трябва да се избягват, а вместо това да се набляга на качествена храна.

ами един прятел ходи да тренира карате от доста време и трениора му не му дава да ходи на хитнес пове4е от 2 пъти в седмицата и то само за базови упражнения за да не изгуби ловкостта си която за неговия спорт е много важна

IN

19.06.06
12:11

Абе мани ти да не се издължи от баскета :wink: ...се пак говорим за сериозни тренировки за не по-малко от година...

22.06.06
21:37

[quote author=”Петко К”][quote author=“MI5”][quote author=“varneneca”]Аз съм на 14 (вярно почти 15) 162 съм висок и сам 62 кила леко мазен и дигам 60 от лежанката :lol: мисля че можеш да ходиш но нали знаеш че не трябва да се товариш понеже сега растеж и може да си увредиш костната система !

От баскетбола няма да се издължи, както и от фитнеса няма да се повреди.

Абсолютно правилно, даже фитнеса ще го вкали и няма да е някакъв “рехав”  :lol:

[quote author=“sa6o-lejankata”]Абсолютно правилно, даже фитнеса ще го вкали и няма да е някакъв “рехав”  :lol:

Точно тва вкаляване се изразява в одебеляване на костите, тъи като те реагират на напрежението, оказане върху тях във фитнеса и после много по трудно ще се издължат, т.е. ще порастне на височина,а на 14 има още много да расте..Иначе за баскетбола може и да си прав,аз в други теми съм писал, че не баскетбола прави високи децата,ами високите деца се записват да играят баскетбол и тва прави лъжливо впечатление.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1