18.06.06
16:31
Здравейте на 14 години съм тренирам модерен петобой ( плуване,бягане,стреляне,фектовка,кона езда) от 2 години. Видях темата за футболиста кажете ми може ли да ходя на фитнес? 163 см, 46 кг.Ходил съм 2 месеца.
Очаквам вашите коментари!
18.06.06
16:34
[quote author=“root”]Здравейте на 14 години съм тренирам модерен петобой ( плуване,бягане,стреляне,фектовка,кона езда) от 2 години. Видях темата за футболиста кажете ми може ли да ходя на фитнес? 163 см, 46 кг.Ходил съм 2 месеца.
изрично не на тея години,още си малък само ще се повредиш,изчакай 2 год,порастни малко качи килца и тогава може
[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“root”]Здравейте на 14 години съм тренирам модерен петобой ( плуване,бягане,стреляне,фектовка,кона езда) от 2 години. Видях темата за футболиста кажете ми може ли да ходя на фитнес? 163 см, 46 кг.Ходил съм 2 месеца.
изрично не на тея години,още си малък само ще се повредиш,изчакай 2 год,порастни малко качи килца и тогава може
извинявай ама това е пълна глупост, тренирам от 14 годишен както и брат ми и много мои приатели и никои от нас не се е повредил а вече някои са на по над 30 год така че, тренирай си пич, никак няма да ти навреди само ще ти помогне
еми то за всеки си е отделно но аз мисля че е хубаво да тренираш след 1-2 години ..тежестите донякъде спират растежа а ти си нисичък може да порастнеш още доста.Хубаво е да ходиш да правиш упражнения на собствено тегло засега като подготовка за фитнеса
19.06.06
11:31
[quote author=“dido__”]еми то за всеки си е отделно но аз мисля че е хубаво да тренираш след 1-2 години ..тежестите донякъде спират растежа а ти си нисичък може да порастнеш още доста.Хубаво е да ходиш да правиш упражнения на собствено тегло засега като подготовка за фитнеса
и аз така мисля
19.06.06
12:05
мисля ,че треньора ти знае най-добре. аз също се занимавам с лека атлетика. тренировката с щанга е задължителна. но на твоята възръст, само треньора ти може да прецени кои упражнения да правиш. не слушай вдигачите във форума, особено като си имаш треньор!
[quote author=“Nihilist—-”][quote author=“dido__”]еми то за всеки си е отделно но аз мисля че е хубаво да тренираш след 1-2 години ..тежестите донякъде спират растежа а ти си нисичък може да порастнеш още доста.Хубаво е да ходиш да правиш упражнения на собствено тегло засега като подготовка за фитнеса
и аз така мисля
Aбсолютно !!!На тая възраст костите не са сраснали както тряябва и риска от тежки контузии е голям..продължавай си с атлетиката и почни да правиш упражнения с собственото си тегло(лицеви опори,набирания,кофички) а за фитнес има време :wink: :wink: :wink: