бодибилдинга хоби или прфесия е при вас

15.06.06
21:51

кажете как тренирате и защо ? ако имате време за обяснение разбира се  :wink: добре би било ако си постнете програмите по които тренирате в момента!!!!
моята е :
1: гърди,бицепс
2: почивка
3: рамо,корем,*
4: почивка
5: гръб, трицепс
6: крака,*
7: почивка
8: почивка
———————————————
*: корем, аеробика, колело, тяги(за задни бедра с прави крака) , пуловър!!!

16.06.06
11:05

1. гърди - 4 упражнения по 3 серии за горни, долни и т.н.
2. рамене - 5 упражнения по 3 серии за предно, средно и задно рамо
3. почивка
4. гръб - 5 упражнения по 3 серииза широк гръбен мускул, трапец и долната част - кръста
5. ръце - 6 упражнения по 3 серии: 3 за трицепс по 3 сериии и 3 за бицепс по 3 серии
6. почивка
7. крака, корем - 5 упражнения общом по 3 серии
Тази програма е само за напреднали, за мускулна маса и върви с качествена храна и взимане на добавки!

тренирам вече 15 год. сега съм се отдал на чувството. усещам си тялото. не съм правил 2 еднакви тренировки от 2-3 години. усещам си мускулите, кои са починали, кои не са. упражненията си избирам според настроението.
преди 2-3 години започнах много натоварена работа. спях по 3-4 часа на вечер, напълно ми пропадна режима, тренирах само с две гири, лицеви и квото мога у дома, бягах когато бях извън софия, тренировките бяха когато можех, случвало се е и пре з ноща в 1-2, когато можех!!!
този период ме научи на едно- добиеш ли чувство за упражнението, мускул-мозък връзката, можеш с всяко упражнение да си докараш тренировката! Тук не става въпрос за културизъм- аз само си подържам форната, състезанията ги зарязах преди 5 години. просто видях ,че не ми е мястото там, не ставам.
може много хора да не се съгласят с мен! но не ми пука. методиката и трен принципи съм ги чел многократно, но това е за наченаещи и профита. а да се подържа човек в прилична форма може с всичко. сега се сещам за един случай- извън софия ,по нощите нямаше къде да се тренира и с колегата събрахме всички списания в хотела и ги залепихме счс скоч, това беше най нудобната гира на света, но пък и най-незабравимата.
ссега само мрънкане чувам, как нямало време и т.н.
:)
май досадих!

16.06.06
11:35

1. гърди + рамо - Лег 10, 8, 8, Полулег 3х8, корем
2. ръце - бицепс, трицепс и корем - лег тесен хват 3х8, френско 3х8 +1х8 с хват с дланите нагоре, разгъване на дъмбел зад глава в пирамида - 15, 10,8,8. Бицепсово сгъване с крива щанга- 1х10 + 3х8, дъмбели - чуково 3х8, бицепсово с дъмбел 3х8 и концентрично сгъване с дъмбел 3х8
3. гръб и корем  - набирания 10х7 с различни хватове под и надхват и различни ширини на хвата, мъртва тяга и гребане с дъмбел, може и клякове с щанга.

Редувам 1) и 2) и един път седмично правя 3) и то отскоро, щот и без т’ва ми е голямо гръбчето, тичам през два-три дни..и правя клекове, когато съм на кеф.  :)

16.06.06
12:35

Тренировките са ми хоби. И съответно програмата ми за тренировки е съобразена с това. Тоест, винаги е била проста и лесна за изпълнение и освен това нямам точно фиксирани дни за тренировка.

16.06.06
12:44

При мен са и двете.

Понед: Гръб
Вторник: Гърди
Сряда: Почивка
Четвъртък: Гръб
Петък: Рамо
Събота: Почивка
Неделя: Отначало

Това ми е програмата не е нещо сложно... но има мн други тънкости ;)

16.06.06
13:43

За лятото програмата ми е:
1. гърди, трицепс
2. почивка
3. гръб, бицепс
4. почивка
5. рамо, крака
6. и 7. почивка
А иначе зимата, когато имам повече време тренирам 4 или 5 пъти седмично.
Бодибилдингът за момента ми е хоби.

16.06.06
15:38

За мен са нещо повече от хоби-не бих могъл да си представя, че мога да спра да тренирам. Не го правя професионално-в смисъл не участвам в състезания, но подреждам целия си живот покрай тренировките.
[quote author=“bgtrener”]сега се сещам за един случай- извън софия ,по нощите нямаше къде да се тренира и с колегата събрахме всички списания в хотела и ги залепихме счс скоч, това беше най нудобната гира на света, но пък и най-незабравимата.
ссега само мрънкане чувам, как нямало време и т.н

Когато започнах да тренирам, с едни приятели си направихме тежести от туби за вода и шишета, защото всички пари отиваха за ядене и не оставаше за карта за залата, пък и бях много слаб и ме беше срам да ходя :oops: . Нареждахме ги по лоста и така вдигахме. Изработваш си цяла техника как да не се клатят, докато вдигаш :lol: . Така тренирах доста време, всички ми се смееха, като ме гледат, казваха ми че нямам генетика, че това не спорт за мен, нищо няма да постигна, да стана най-много 60 кила/нямах 50 като почнах.../.Е, станах доста повече. Не съжалявам за жертвите, които съм направил и хилядите левове, които съм изхарчил покрай това. Учех, работех физическа работа, имах сериозна приятелка, с която живеех и пак ми оставаше време да тренирам, защото имах желание.
Извинявам се дългия пост, но като прочета, как някой е намирал начин да тренира, независимо от условията, ми става много готино и се радвам-това е истинска зала, пък нека тежестите да са шишета и списания :D

17.06.06
10:43

според мен професионалния култоризъм е трудно нещо в България  , понеже има много малко спонсори които биха те спонсорирали както трябва. и друго се пак живеем в свят на сметки които трябва да се плащат ..
се пак ти трябват към 350 лв. за храна и още към 100 лв . за химия  и общо към 500 лв на месец  а пък и допълнителни разходи .....

17.06.06
12:16

1. Гръб и бицепс
2. Рамо ,трапец , предмишница
3. Почивка
4. Крака с корем
5. Гърди с трицепс
6. Почивка
7. Почивка

18.06.06
06:59

мисля че сумата за профи е доста пъти над 500лв на месец.  :wink:
но това не е повода за обсъждане в тази тема !

18.06.06
11:07

Хоби... :wink:

Гърди
Гръб
Крака
Рамо
Ръце
Off
Off
Again… :wink:

Мания, фикс идея, начин на живот ...

1. Крака, прасец
2. Трицепс, бицепс, предмишница
3. Почивка
4. Гръб, трапец
5. Почивка
6. Гърди
7. Почивка

Корем и рамо зависят от това колко съм уморен и ги вмествам в първи или шести ден.

HA

18.06.06
12:56

Хоби, благодарение на което се чуствам супер :wink:

1.Гърди и бицепс
2.Рамо, трапец, корем
3.Почивка
4.Гръб, трицепс
5.Крака, прасец, корем
6.Почивка
7.Почивка

18.06.06
14:32

1. Гръб, трапец
2. Почивка
3. Гърди, корем
4. Почивка
5. Рамо, корем
6. Бицепс, трицепс
7. Почивка
Тренирам главно за ММ, най изостанал ми е гърба и гърдите затова ги тренирам сами в един ден а на следващич почивам.

18.06.06
15:52

Хоби

1.крака
2.гърди
3.гръб
4.крака
5.ръце

18.06.06
16:27

И при мен е хоби
Понеделник-Ръце
Вторник-Почивка
Сряда-Гръб и Рамо
Четвъртък-Почивка
Петък-Гърди,крака
Събота-Почивка
Неделя-Ръце
тренирам през ден

18.06.06
19:03

Това е аматьорски форум едва ли има доста (познавам няколко) които да се състезават

18.06.06
21:08

Хоби  :wink:

1 ден Гърди бицепс
2 ден почивка
3 ден крака
4 ден почивка
5 ден трицепс рамо
6 ден почивка
7 ден гръб
8 ден почивка

19.06.06
10:22

[quote author=“wolf_”]Хоби  :wink:

1 ден Гърди бицепс
2 ден почивка
3 ден крака
4 ден почивка
5 ден трицепс рамо
6 ден почивка
7 ден гръб
8 ден почивка

програма е много добра !!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1