11.06.06
12:08
Някои ако може да ми каже как се изпълнява правилно Флай с дамбели, че като тренирам се натоварват повече рамената, а това не е целта ми!! :?: :?: :?:
11.06.06
13:49
Арнолд казва, че трябва да си представяш как прегръщаш дърво, докато събираш ръцете.
11.06.06
19:55
СПАМ
ASTOR
[quote author=“FanaTic”]Някои ако може да ми каже как се изпълнява правилно Флай с дамбели, че като тренирам се натоварват повече рамената, а това не е целта ми!! :?: :?: :?:
Ей,успамихте я и тая тема :x Важното при флайса е лактите да не са изправени ,а леко сгънати и в горхо положение по възможност да не се удрят дъмбелите за да не се сваля напрежението от гърдите,За да не те бои предното рамо сваляй ръцете докато станат успоредно на пода.Колкото по-ниско сваляш натоварването се измества в предното рамо и трицепса :wink:
На мен ми е трудно да го изпълнявам това в домашни условия и наличния материал. За целта лягам на земята и се залавям с дъмбелите. Едните са ми по 6кг и са ми леки - прекалено лесно ми е. Като взема пък другите по 13кг и лявата ми ръка поддава и не мога да я отпусна чак до долу :evil: Ако изпълнявам само с едната пък ме е страх, че ще гърдите ще се развият несъразмерно.
Гаден флайс! :x
А да пробва да го натовари и да го върти в осморка като по кунг-фу филмите? Защо говориш глупости ;)
Колкото е по-тежка серията толкова по-сгънати към прав ъгъл са лактите в долно положение, и толкова по-малко се спуска (като цяло най-вече за да се намали риска от контузия). Като цяло трябва да го усетиш сам, експериментирай малко. Аз лично като станат тежки сериите спускам докато мишницата е успоредна на пода, лактите под почти 90 градуса. Всъщност прилича доста на избутването на дъмбели стил “лежанка” ;)
А на портален скрипец? Т.е. на скрипец? Което също е много хубаво нещо, товари много здраво
[quote author=“Ultima Ratio”]Арнолд казва, че трябва да си представяш как прегръщаш дърво, докато събираш ръцете.
Абе да ти кажа всеки си е индивидуален като му излезна първата книга за фитнес и има6е програми в нея доста хора ни6то не направиха със себе си,на всеки разли4но му действа...
Ами да, при мен флайса прилича много на избутване на дъмбели, но работи, така че си го харесвам така, с чистото избутване на дъмбели не се справям никак добре, а това ми действа добре. Че ми е и приятно да го правя, особено с големи тежести:)
Въпрос на вкус и опит е всичко
[quote author=”Миле”][quote author=“FanaTic”]Някои ако може да ми каже как се изпълнява правилно Флай с дамбели, че като тренирам се натоварват повече рамената, а това не е целта ми!! :?: :?: :?:
Ей,успамихте я и тая тема :x Важното при флайса е лактите да не са изправени ,а леко сгънати и в горхо положение по възможност да не се удрят дъмбелите за да не се сваля напрежението от гърдите,За да не те бои предното рамо сваляй ръцете докато станат успоредно на пода.Колкото по-ниско сваляш натоварването се измества в предното рамо и трицепса :wink:
да де, но идеята на упражнението е да се разтегне мускула, за това е нужна максимална амлитуда и разтягане колкото се може по надолу. а за да се избегне болката в рамото свий малко повече лактите за да отпадне натоварването. при долно положение поеми макс въздух и се изпъчи за да се получи още по добро разтягене.
15.06.06
14:43
Смеете се вие на думите на Арнолд :) . Лично при мен действа много добре този начин на събиране на ръцете, така максимално прехвърлям натоварването в гърдите и облекчавам раменете и лактите.
По-горе писах, че срещам трудности - вече мога :D
Сега въпроса. Според снимките от този материал:
http://www.bb-team.org/exercise/000061.php
От този материал:
Ролята на лакътя е стабилизираща, той трябва да е леко свит за да намали напрежението върху ставата. В изходно положение лакътната става е напълно разгъната, така че ръцете ви да държат дъмбелите точно над главата. Спускайки надолу тежестта към гърдите, лакътната става се сгъва.
П.С: Ей това ми е проблема, не мога да определя какъв ъгъл да пазя там...
В долно положение ръцете са почти успоредни на пода - т.е ъгълът е по-голям.
На клипчето с линк по-горе, ръцете на билдъра в долно положение са на 90 градуса. На мен проблемът ми е, че когато си пускам ръката да стане успоредна пода, лявата тръдно удържа падащия по инерция дъмбел... съответно нямам проблеми, когато е на 90 градуса ръката.
Изпълнението по кой вариант има по-добър ефект върху гърдите? Не натоварвам ли излишно лакътната става като се мъча да свалям ръката успоредно на пода?
Иначе отделно правя и изтласквания, с които се справям значително по-лесно.