13.07.06
20:09
кои преси предпочитате - частични или пълни? става въпрос на римско столче. обосновете се :wink:
13.07.06
20:16
предимство на частичните е , че кръстът се товари по-слабо
Но по отношение на натоварването на корема чакам отговори :wink:
ама искам и аргументиранееее :lol:
13.07.06
23:23
ех като почнете така лаконично :D в какъв смисъл е недопустимо? не може ли
1 упр частични
1 упр вдигане на крака от вис
+ за косите коремни мускули
Ами може ли например да тренираш бицепс само частично ?? Винаги когато се правят частични повторения се препоръчва да се завършва със сери(и,я) пълни
Ако целта ти е да изолираш само коремните мускули - частични. В смисъл - амплитуда от порядъка на 90 градуса, не повече, като се подържа постоянното напрежение в мускулите.
[quote author=“x_3_mar”]Под пълни какво се разбира?!?
Ами отпускане, докато легнеш на пейката и пълно изправяне в горно положение. При това, освен че се товари много кърста, натоварването се прехвърля от корема към останалите мускули.
По принцип при коремните преси не се пуска до долу.Частичните,както ги наричаш вероятно имаш в предвид крънчовете,са по-добрър вариант защото мускула е постоянно под напрежение
[quote author=”Петко К”]
Ами отпускане, докато легнеш на пейката и пълно изправяне в горно положение. При това, освен че се товари много кърста, натоварването се прехвърля от корема към останалите мускули.
Ако е това тогава съм за частични. И без това на корема съвсем малко му трябва да си почине, само въздух да си поемеш докато си легнал на пеиката и все едно нищо не правиш.
14.07.06
12:06
от пълните мен ме заболява адски мн вратлето
14.07.06
12:08
Ако целта ти е да изолираш само коремните мускули - частични. В смисъл - амплитуда от порядъка на 90 градуса, не повече, като се подържа постоянното напрежение в мускулите.
Когато правя коремни преси целта ми е ест да натоваря колкото може повече коремните мускули!! :roll:
Частичните водят за сега :wink:
Според мен 1 път в седмицата е напълно достатъчно, защото иначе се претренира. Мои приятели, които го правят 1 път в седмицата направиха големи плочи докато тези, които тренират 2-3 пъти седмично резултатът е малки слаби плоченценца!! :lol:
верно, че при всеки е индивидуално, но аз съм за 1 път седмично
При пълните, както ги наричаш, в крайно горно и долно положение активирането на мускула е съвсем слабо, при частичните мускула е под постоянно напрежение, пък и не затормозяваш кръста.
14.07.06
19:34
Препочитам частичните 8)
3/4 :)
Ся сериозно , аз ги права пълни и се усеща голямо натоварване в кръста па не знам
15.07.06
21:48
кво му е тъпото :shock:
Като да драсне някой спам
Като да драсне някой спам
никога не съм чувал някой в наща зала да вика на римското столче “коремни преси” не че не са ама ми е странно :shock:
09.08.06
23:25
Ами аз си ги правя пълни-така най-добре усещам натоварването,а и добре ми се развива корема.Частичните някак не могат да ме натоварят толкова,нз защо.
10.08.06
00:01
Аз до сега ги правех пълни ама като прочетох точно за какво става въпрос сега и аз мисля да започна с частичните. Иначе пълните ми вършеха работа усещах натоварването и мислих че те са правилните следващия път че пробвам частични :roll:
10.08.06
01:43
ми предпичитам частични по - добре ми натоварват корема
10.08.06
12:41
пълни!