Скачане на въже

Темата е заключена.
Прескочи до:

14.06.06
20:34

чувал съм че скачането на въже е много полезно упражнение,вие какво мислите :?:  :?:  :?:

14.06.06
20:37

ми аз знам че натоварва прасците и стяга отчасти краката и дупето.Също така може да бъде кардио тренировка

14.06.06
21:20

Според мен бягането си е най-доброто кардио  :D

RE

14.06.06
21:26

[quote author=“korpusito”]чувал съм че скачането на въже е много полезно упражнение,вие какво мислите :?:  :?:  :?:

Да, добро е като първо е доста добро,загряваш много добре всички мускули и вероятността за контузии намаля.
:wink:

B_

14.06.06
22:56

начи тва упражнение(по дълго и по много) прави изродски релеф на краката! :wink:

15.06.06
15:23

2000 подскока с въже на треноровка и може да заместиш кардиото.
Мисля че е по-добро от бягането.
За разнообразие скачам 50 бр. с единия крак после 50 бр. с другия крак и 100 бр. с двата.

17.06.06
13:46

2000 подскока с въже на треноровка и може да заместиш кардиото.
Мисля че е по-добро от бягането.
За разнообразие скачам 50 бр. с единия крак после 50 бр. с другия крак и 100 бр. с двата.

с каква скорост го правиш?предполагам 2-3 скока в секунда..?

[quote author=“korpusito”]чувал съм че скачането на въже е много полезно упражнение,вие какво мислите :?:  :?:  :?:

добра загрявка!

GU

19.06.06
20:14

Аз скачам предимно зимата и по-рядко лятото но до 2000 подскока не съм ги докарвал най-много 700 - 800. Идеална загрявка. И за кардио става ама много се товарят прасците.

[quote author=“guBak”]Аз скачам предимно зимата и по-рядко лятото но до 2000 подскока не съм ги докарвал най-много 700 - 800. Идеална загрявка. И за кардио става ама много се товарят прасците.

дали правиш 10 или 10000 все тая, важно е колко време пулса ти е на 130.

21.06.06
13:00

За пулса и мазнините де. Но на мускула определено не му е все едно :) Убеден съм в това. На въже не мога да скачам, ама на танците съм скачал достатъчно, че да знам какъв ефект има :) Малко подскачане е загрявка. 40 минути интензивно подскачане като кардио е добро, особено ако намесиш бедреата по-сериозно (трябва повече кръв., респективно по-силен пулс, пък и тренираш и бедрото така). А освен като кардио ти пръсва прасеца от болка ;) С времето от подобни натоварвания прасецът добива огромна сила (аз и брат ми сме сред хората, които вдигат най-много за прасец в залата, а определено не сме сред най-големите и най-яките). Но има един лош страничен ефект такъв силен стрес с много повторения - мускула на даден етап привиква, и отказва да расте, а да го стресираш става много, много сложно. Така че по-умерено е по-добрият вариант, струва ми се.

22.06.06
00:23

пробвайте спринтове с въже с високо вдигнати колена
не е лошо

25.06.06
18:40

отново тъп въпрос:
има ли значение дали ше скачам с въже или с кабел за уредбата ми към компютъра?
ако да откаде мога да си купа виже,и колко дълго трябва да е аз сам 157см и отскока ми е мноооооооооо малак.

25.06.06
19:49

Наистина е тъп въпроса..няма никакво значение но все пак отиди на площад македония (ако си от софия )там има мноо як спортен магазин....

25.06.06
23:27

Тия въжета във всеки спортен магазин ли ги има и по колко лева вървят?

26.06.06
12:02

СПАМ
ASTOR

26.06.06
16:36

СПАМ
Вие двамата спамери ще престанете ли да оспамяте темите ??? 10 мнения Ви изтрих вече, няма да е зле да ПРЕСТАНЕТЕ има ЛС
ASTOR

30.06.06
08:19

По магазините продават доста модели въжета.Внимавайте какво си купувате, защото повечето са леки и поради тази причина трудно се въртят.Според мен хубавото въже е от плътна еластична гума и лагерчета на ръкохватките.Има някои модели с броячи на оборотите , интересна и не чак толкова нужна екстра.
Ако някой иска да треннира за бързина може да засече колко бройки прави за минута примерно. 160 - 180 подскока  е добро постижение.Пулсът гарантирано удря “тавана”. :lol:

20.07.06
13:24

160 - 180 подскока е добро постижение.Пулсът гарантирано удря “тавана”.

това е средно темпо за издръжливост.Високо темпо е 4-5 оборота в секунда ( 240-300 в минута) на което аз правя 5-6 минути.

20.07.06
15:53

Скачането на въже много износва коляното ....
А друг метод за още повече изразходени клаории е примерно за един отскок да направите 2 или повече оборота с въжето , скачане на един крак , кръстосване на ръцете и други :)

20.07.06
16:10

[quote author=“Infernaloverkill”]пробвайте спринтове с въже с високо вдигнати колена
не е лошо

Айде обясни моля те, че не схванах.
Иначе скачането на въже е добро, и аз сега ще се захващам, все пак не трябва да се скача точно на 1 място, нали ?

20.07.06
22:26

[quote author=“topDevil”][quote author=“Infernaloverkill”]пробвайте спринтове с въже с високо вдигнати колена
не е лошо

Иначе скачането на въже е добро, и аз сега ще се захващам, все пак не трябва да се скача точно на 1 място, нали ?

не спокойно
може да мърдаш малко  :lol:

21.07.06
00:38

скачаш като сменяш краката последователно и вдигаш колената до нивото на гърдите.прави се бързо.няма проблем ако се местиш, може обаче да ти се оплете въжето или да загубиш ритъм.Ако не ти е ясно ще ти дообясня на лс

Скачането на въже много износва коляното ....
А друг метод за още повече изразходени клаории е примерно за един отскок да направите 2 или повече оборота с въжето , скачане на един крак , кръстосване на ръцете и други

аиде моля ти се не давай компетентни мнения защото това е фундаментално упражнение в бокс, кикбокс ,муай тай и те кион, при което състезателите скачат с десетки години и нищо им няма.Напротив, колената се заздравяват, и успяват да издържат на ударите, които иначе много натоварват ставите.скачането на един крак не хаби повече калории,нито пък кръстостването.Хабят се най-много при бързата смяна на краката която описах.има си и други “стъпки” с които се цели развитието на специфични качества

21.07.06
02:40

О, небеса! ‘Ми хе скачайте си без въже - пак си подскачате и товарите същите мускули. Някой ще каже, че и въртенето е част от натоварването - ами въртете си ръцете в синхрон и готово пхахаахааха. То голям казус се извъди - кабели за уредба ли(просто добре си се посмях на това), кабели бубини ли, връзки за обувки ли, градински маркуч ли, въже с брояч ли, въже с турбо ли, въже със скорости ли. Ааа да, също и наляво ли, надясно ли да се мърда... Просто ме убивате - нямате никакъв разсъдък в главата ли, та мислите, че нещо може да се контузите или аз не знам, ако скочите по-настрани от началната позиция ли, какво. Направо човек може да се посмее здраво на всичките тея локуми, които се разтягат по всеки един въпрос, бил той и от най-общ характер, из всички теми на форума. И с всяко следващо мнение все по-голям специалист се пръква. А тогава такива едни подробности се изтъкват, че човек да си каже: “Брей, тоя магистър по скачане на въже ще да е...”. И все повече се убеждавам, че именно това е целта ви, ама сте толкова неумели, че чак става досадно четенето на темата. Защо по дяволите не пишете по същество, а винаги се добавя още и още и още и тя става една завъртяна, та свят да ти се завие от това, колко книги трябва да си прочел, за да успееш да направиш скок на въже, без въже или през балкона или където си найдило мерака, докато е факт, че скокът на място е единствено въпрос на елементарна моторика и здрав вестибуларен апарат. Но не, вашият невероятен алтруизъм не би допуснал някоя брънка от тайнството на въжето да остане неразплетена за профаните, които въже не виждали през живота си, само търсят ли търсят някой курифей за пътеводна звезда(усетете сарказма). Дървени философи и фукльовци под път и над път има, ала защо точно тук, където хората търсят точна информация, оценка или съвет трябва да се бълва жлъч, по повод някоя грешна програма, да се обръща всичко на “кой вдига повече” и подобни, заради “професорщината” ня някои хора. Пита някой може ли да прави това и това в един ден и гледай какво става - “Аз правих веднъж така и така, ама сега правя хе така” и отговор за питащия - йок. Пък тези, дето тътрят криле по калдъръма, пръскайки невероятни(фантастични) знания за бодибилдинга, как не им става неудобно да пишат мускОли, да членуват допълнения и да допускат други елементарни граматични грешки, докато се кефят, че пишели на кирилица, просто не знам. После и толкова разливки и плоски шегички се пускат навсякъде, че няма дори да се наемам с безпредметното им изобличаване. Изобщо какво да кажа повече... ще оставя всеки, който не може да се сдържи, да злобее, псува коли и беси в отговор. Така само ще се докажа прав. А аз съм прав. Някой писа, че вече не вярва в суперсериите. Аз пък вече не вярвам в хората. А някога бях оптимист.

SI

21.07.06
04:04

Поздравления, de3pkeeper, имаш добра реторика. Пример как от тема за скачане на въже може да се напише есе за живота, смисъла му и хората в него. Това ще си го запазя с copy-paste :D

21.07.06
08:55

de3pkeeper - брао пишлеме !

страхотна загрявка, и много добър заместник на тичането (особено сутрин) зимно време.

21.07.06
14:13

О, небеса! ‘Ми хе скачайте си без въже - пак си подскачате и товарите същите мускули. Някой ще каже, че и въртенето е част от натоварването - ами въртете си ръцете в синхрон и готово пхахаахааха. То голям казус се извъди - кабели за уредба ли(просто добре си се посмях на това), кабели бубини ли, връзки за обувки ли, градински маркуч ли, въже с брояч ли, въже с турбо ли, въже със скорости ли. Ааа да, също и наляво ли, надясно ли да се мърда... Просто ме убивате - нямате никакъв разсъдък в главата ли, та мислите, че нещо може да се контузите или аз не знам, ако скочите по-настрани от началната позиция ли, какво. Направо човек може да се посмее здраво на всичките тея локуми, които се разтягат по всеки един въпрос, бил той и от най-общ характер, из всички теми на форума. И с всяко следващо мнение все по-голям специалист се пръква. А тогава такива едни подробности се изтъкват, че човек да си каже: “Брей, тоя магистър по скачане на въже ще да е...”. И все повече се убеждавам, че именно това е целта ви, ама сте толкова неумели, че чак става досадно четенето на темата. Защо по дяволите не пишете по същество, а винаги се добавя още и още и още и тя става една завъртяна, та свят да ти се завие от това, колко книги трябва да си прочел, за да успееш да направиш скок на въже, без въже или през балкона или където си найдило мерака, докато е факт, че скокът на място е единствено въпрос на елементарна моторика и здрав вестибуларен апарат. Но не, вашият невероятен алтруизъм не би допуснал някоя брънка от тайнството на въжето да остане неразплетена за профаните, които въже не виждали през живота си, само търсят ли търсят някой курифей за пътеводна звезда(усетете сарказма). Дървени философи и фукльовци под път и над път има, ала защо точно тук, където хората търсят точна информация, оценка или съвет трябва да се бълва жлъч, по повод някоя грешна програма, да се обръща всичко на “кой вдига повече” и подобни, заради “професорщината” ня някои хора. Пита някой може ли да прави това и това в един ден и гледай какво става - “Аз правих веднъж така и така, ама сега правя хе така” и отговор за питащия - йок. Пък тези, дето тътрят криле по калдъръма, пръскайки невероятни(фантастични) знания за бодибилдинга, как не им става неудобно да пишат мускОли, да членуват допълнения и да допускат други елементарни граматични грешки, докато се кефят, че пишели на кирилица, просто не знам. После и толкова разливки и плоски шегички се пускат навсякъде, че няма дори да се наемам с безпредметното им изобличаване. Изобщо какво да кажа повече... ще оставя всеки, който не може да се сдържи, да злобее, псува коли и беси в отговор. Така само ще се докажа прав. А аз съм прав. Някой писа, че вече не вярва в суперсериите. Аз пък вече не вярвам в хората. А някога бях оптимист.

на тебе вместо пъпната връв да не са ти отрезали топките и пи*ката а?
Искат ми мнение - споделям си опита.И да, има огромна разлика да скачаш с въже и без въже, като казвам скачаш значи скачаш, а не да играеш с момиченцата пред блока на “бели бели гащички” или нещо такова, както съм сигурен че правиш.Така че твойто мнение е откровен спам, показване на пълна некомпетентност и все пак бясно желание за изява макар и на доста неподходящи места.Само разваляш хубавата тема бтв, и се чудя как някой мод не е забелязал тъпотиите ти.

[quote author=“de3pkeeper”]О, небеса! ‘Ми хе скачайте си без въже - пак си подскачате и товарите същите мускули. Някой ще каже, че и въртенето е част от натоварването - ами въртете си ръцете в синхрон и готово пхахаахааха. То голям казус се извъди - кабели за уредба ли(просто добре си се посмях на това), кабели бубини ли, връзки за обувки ли, градински маркуч ли, въже с брояч ли, въже с турбо ли, въже със скорости ли. Ааа да, също и наляво ли, надясно ли да се мърда... Просто ме убивате - нямате никакъв разсъдък в главата ли, та мислите, че нещо може да се контузите или аз не знам, ако скочите по-настрани от началната позиция ли, какво. Направо човек може да се посмее здраво на всичките тея локуми, които се разтягат по всеки един въпрос, бил той и от най-общ характер, из всички теми на форума. И с всяко следващо мнение все по-голям специалист се пръква. А тогава такива едни подробности се изтъкват, че човек да си каже: “Брей, тоя магистър по скачане на въже ще да е...”. И все повече се убеждавам, че именно това е целта ви, ама сте толкова неумели, че чак става досадно четенето на темата. Защо по дяволите не пишете по същество, а винаги се добавя още и още и още и тя става една завъртяна, та свят да ти се завие от това, колко книги трябва да си прочел, за да успееш да направиш скок на въже, без въже или през балкона или където си найдило мерака, докато е факт, че скокът на място е единствено въпрос на елементарна моторика и здрав вестибуларен апарат. Но не, вашият невероятен алтруизъм не би допуснал някоя брънка от тайнството на въжето да остане неразплетена за профаните, които въже не виждали през живота си, само търсят ли търсят някой курифей за пътеводна звезда(усетете сарказма). Дървени философи и фукльовци под път и над път има, ала защо точно тук, където хората търсят точна информация, оценка или съвет трябва да се бълва жлъч, по повод някоя грешна програма, да се обръща всичко на “кой вдига повече” и подобни, заради “професорщината” ня някои хора. Пита някой може ли да прави това и това в един ден и гледай какво става - “Аз правих веднъж така и така, ама сега правя хе така” и отговор за питащия - йок. Пък тези, дето тътрят криле по калдъръма, пръскайки невероятни(фантастични) знания за бодибилдинга, как не им става неудобно да пишат мускОли, да членуват допълнения и да допускат други елементарни граматични грешки, докато се кефят, че пишели на кирилица, просто не знам. После и толкова разливки и плоски шегички се пускат навсякъде, че няма дори да се наемам с безпредметното им изобличаване. Изобщо какво да кажа повече... ще оставя всеки, който не може да се сдържи, да злобее, псува коли и беси в отговор. Така само ще се докажа прав. А аз съм прав. Някой писа, че вече не вярва в суперсериите. Аз пък вече не вярвам в хората. А някога бях оптимист.

Ти бруте що дириш тука?  Тука всички са(сме) неграмотни! Само дето не си извадил думичките под текста с обяснение, да не се лутаме из граматическия речник. И вземи да прочетеш за когнитивния десонанс... дано съм го написал правилно! А и не го търси в термините от фитнеса... Няма такова упражнение.

21.07.06
20:34

Е па нали сме затова тука - да разтягаме локуми.
Да разсъждаваме върху някои неща - върху други да се похилим и тъй.
Скачането на въже си е УПРАЖНЕНИЕТО и това е.Ако скачаш на въже без въже все едно да ядеш пицата без блата бате.

21.07.06
23:27

Това може да го каже само човек който не е скачал на важе!

22.07.06
00:07

[quote author=“bgtrener”][quote author=“de3pkeeper”]О, небеса! ‘Ми хе скачайте си без въже - пак си подскачате и товарите същите мускули. Някой ще каже, че и въртенето е част от натоварването - ами въртете си ръцете в синхрон и готово пхахаахааха. То голям казус се извъди - кабели за уредба ли(просто добре си се посмях на това), кабели бубини ли, връзки за обувки ли, градински маркуч ли, въже с брояч ли, въже с турбо ли, въже със скорости ли. Ааа да, също и наляво ли, надясно ли да се мърда... Просто ме убивате - нямате никакъв разсъдък в главата ли, та мислите, че нещо може да се контузите или аз не знам, ако скочите по-настрани от началната позиция ли, какво. Направо човек може да се посмее здраво на всичките тея локуми, които се разтягат по всеки един въпрос, бил той и от най-общ характер, из всички теми на форума. И с всяко следващо мнение все по-голям специалист се пръква. А тогава такива едни подробности се изтъкват, че човек да си каже: “Брей, тоя магистър по скачане на въже ще да е...”. И все повече се убеждавам, че именно това е целта ви, ама сте толкова неумели, че чак става досадно четенето на темата. Защо по дяволите не пишете по същество, а винаги се добавя още и още и още и тя става една завъртяна, та свят да ти се завие от това, колко книги трябва да си прочел, за да успееш да направиш скок на въже, без въже или през балкона или където си найдило мерака, докато е факт, че скокът на място е единствено въпрос на елементарна моторика и здрав вестибуларен апарат. Но не, вашият невероятен алтруизъм не би допуснал някоя брънка от тайнството на въжето да остане неразплетена за профаните, които въже не виждали през живота си, само търсят ли търсят някой курифей за пътеводна звезда(усетете сарказма). Дървени философи и фукльовци под път и над път има, ала защо точно тук, където хората търсят точна информация, оценка или съвет трябва да се бълва жлъч, по повод някоя грешна програма, да се обръща всичко на “кой вдига повече” и подобни, заради “професорщината” ня някои хора. Пита някой може ли да прави това и това в един ден и гледай какво става - “Аз правих веднъж така и така, ама сега правя хе така” и отговор за питащия - йок. Пък тези, дето тътрят криле по калдъръма, пръскайки невероятни(фантастични) знания за бодибилдинга, как не им става неудобно да пишат мускОли, да членуват допълнения и да допускат други елементарни граматични грешки, докато се кефят, че пишели на кирилица, просто не знам. После и толкова разливки и плоски шегички се пускат навсякъде, че няма дори да се наемам с безпредметното им изобличаване. Изобщо какво да кажа повече... ще оставя всеки, който не може да се сдържи, да злобее, псува коли и беси в отговор. Така само ще се докажа прав. А аз съм прав. Някой писа, че вече не вярва в суперсериите. Аз пък вече не вярвам в хората. А някога бях оптимист.

Ти бруте що дириш тука?  Тука всички са(сме) неграмотни! Само дето не си извадил думичките под текста с обяснение, да не се лутаме из граматическия речник. И вземи да прочетеш за когнитивния десонанс... дано съм го написал правилно! А и не го търси в термините от фитнеса... Няма такова упражнение.

Не знам за всички, но ако ти си някаква представителна извадка, то положението е трагикомично. Защо ми говориш за когнитивен дисонанс, за психолог ли се мислиш?... Я да видим всъщност защо. Първо и най-вероятно, защото въобще не си наясно със значението на тази терминология. Второ, защото пишеш дисонанс с “е”. Трето, защото това сигурно са единствените думички с чуждоезичен корен, които знаеш. Не знам кое от трите е, но със сигурност изглежда смешно отстрани, да се правиш на умен, бидейки крещящо некомпетентен.  Я ми спести евтината си позичка, палячо. Хааха:  “А и не го търси в термините от фитнеса... Няма такова упражнение”, че и забавен го раздаваш.
П.С. Доста лутане ще падне в граматическия речник за значението на някоя дума хаха, не ХАХАХА дори. Но нека не убивам ентусиазма ти, а ти наистина имаш крещяща нужда да се запознаеш със съсдържанието на граматическия, а може и на тълковния речник.
Аз не съм лош човек, но ти си една провокативна, злощастна круша и си получаваш заслуженото.

22.07.06
01:32

bgtrener написа:
de3pkeeper написа:

Ти бруте що дириш тука? Тука всички са(сме) неграмотни! Само дето не си извадил думичките под текста с обяснение, да не се лутаме из граматическия речник. И вземи да прочетеш за когнитивния десонанс... дано съм го написал правилно! А и не го търси в термините от фитнеса... Няма такова упражнение.

Не знам за всички, но ако ти си някаква представителна извадка, то положението е трагикомично. Защо ми говориш за когнитивен дисонанс, за психолог ли се мислиш?... Я да видим всъщност защо. Първо и най-вероятно, защото въобще не си наясно със значението на тази терминология. Второ, защото пишеш дисонанс с “е”. Трето, защото това сигурно са единствените думички с чуждоезичен корен, които знаеш. Не знам кое от трите е, но със сигурност изглежда смешно отстрани, да се правиш на умен, бидейки крещящо некомпетентен. Я ми спести евтината си позичка, палячо. Хааха: “А и не го търси в термините от фитнеса... Няма такова упражнение”, че и забавен го раздаваш.
П.С. Доста лутане ще падне в граматическия речник за значението на някоя дума хаха, не ХАХАХА дори. Но нека не убивам ентусиазма ти, а ти наистина имаш крещяща нужда да се запознаеш със съсдържанието на граматическия, а може и на тълковния речник.
Аз не съм лош човек, но ти си една провокативна, злощастна круша и си получаваш заслуженото.

земи се метни от някъде по високо от 5 метра

22.07.06
02:12

Само след теб.

22.07.06
09:39

d33pkeeper скачането на 1 място не влияе добре на сърцето, затова питах, кво си разбрал ти и кви изводи си правиш си е лично твоя работа ;)

22.07.06
09:52

[quote author=“de3pkeeper”]Само след теб.

Изпускаш, дребната подробност, че той би се метнал с въже, а ти не. :P

Честно казано..и аз съм се замислял, дали въжето е толкова задължително при скачането на въже, но явно има причини скачането на въже да е скачане на въже.

Дай го малко по-толерантно, все пак, както и ти си го написал - тук търсим информация, а воденето на безсмислени полемики за компетентността и начина на подаване на тази информация, въобще не от полза. Ако си прекалил с кафето, просто не чети, ако ли не...въздържай се, все пак претендираш да си интелигентен, та дори и по-интелигентен от другите. :)

22.07.06
13:07

скачането на 1 място не влияе добре на сърцето

ако говориш за въжето, просто не бива да се претоварваш това е.

само за г-н de3pkeeper

Сега разбрах колко е вреден хлора за хората! Особено в комбинация със щанги и други химикали.  Вече никога няма да се изказвам против абортите.

Извинявам се на останалите потребители ,които не са тук за да четат, простотиите ми.  Повече нама да отговарям на провокациите на това недоносче!

24.07.06
18:36

Не си извинен.
Освен това съм се родил четири и петстотин в отлично здраве. Нямало да се изказва против абортите...ха. Съмнявам се, че имаш нещо стойностно да кажеш за тях, така че евала ти бия, че няма да ме занимаваш с размишленията си за абортите. Добре ще направиш, като не ми отговаряш повече, защото не ми се занимава простотиите ти. Даже това, което сега четеш, е повече внимание, отколкото заслужаваш да ти бъде отделено. Изучи пукнктуацията и синтаксиса на българския език, пък тогава си позволявай да ме наричаш недоносче, цървул такъв.

Урок първи:
само за г-н de3pkeeper

Сега разбрах колко е вреден хлора (хлорът) за хората! Особено в комбинация със щанги и други химикали. Вече никога няма да се изказвам против абортите.

Извинявам се на останалите потребители ,които не са тук, за да четат, простотиите ми (щом не са тук да ти четат простотиите, спри да постваш такива. Но пък поне имаш доблестта да си признаеш, че са простотии, а това е добро начало) . Повече нама (няма) да отговарям на провокациите на това недоносче!

24.07.06
19:22

моля някой модератор да заключи темата  :wink:

MO

24.07.06
22:57

Когато четях темата се смях много.
Тук се води спор,не полемика.Но най-смешни са ми маниерите на някой хора,държащи се като английски лордове.
Не забравяйте че сме Българи,и че сме мъже (повечето),започвам да се дразня когато виждам как всеки в стемежа си да излезе по-учен започва да изглежда смешен.
Ако някой ви ядоса му пратете лично съобщение и се разберете по някакъв начин.
Скачането на въже е много добро упражнения и е отлично за загрявка.
Този форум се посещава от бодибилдъри и от трибойци ,а не от учителки по литература,затова не ни трябват есета за живота( всъшност ако това есе не беше спам то незнам кое би било!)ако някой му се четат да отиде на www.literaturniorgazmi.com
но тук идеята е да се дава и да се получавя информация за Bodybuilding

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1