22.07.06
22:53
Тренирам от близо година и до сега тва не го бях забелязвал. Днес като легнах да спя след уморителна тренировка се загледах в гърдите си и забелязах, че вътрешната част почти я няма. Не че изобщо я няма, но просто не е така тренирана и седи все едно не е бутана. Външната част е супер добре развита и не се забелязва като се гледа от отсрещния човек, но когато се погледнеш си личи доста. Обикновенно, когато правя от лег хващам широко и това е причината - развивам добре трицепса и външната част на гърдите (а се чудя що имам такъв страшен трицепс) и ми стана некво кофти. За гърди прая от лег, полулег за горна част и за долна + флайс и малко кофички за гърди, също така и пек дек с избутване
22.07.06
23:38
И какво питаш всъщност?
22.07.06
23:39
Какво да правя, че да възстановя нивото на вътрешната част с външната.
23.07.06
01:19
И аз не обръшах внимание на вътрешната част на гърдите си, но откакто почнах да правя флайс по един начин, който ми каза един приятел резултат имаше и то доста добър.
Ето какво правех аз:
Освен другите ми упражнения за гърди, които бяха близки до твоите, аз правех флайса с напълно разгънати ръце с дъмбели от полулег.
Изпълнявах упражнението с умерена скорост. Нито бързах нито, се бавех.
Надявам се да съм ти помогнал поне малко. :)
23.07.06
03:08
Пек-дек на машина и кросоувър с кабели, като в събрано положение на ръцете задържаш за 1-2 секунди.
23.07.06
08:59
Кросоувър обаче с кръстосване на ръцете накрая ;) Аз това съм правил за вътрешната част и имаше ефект.А на пек-дека акцентът върху вътрешната част и там става в крайната фаза на движението при събирането на дланите.
Айде успех
Сменяй от време на време щангите с дъмбели(дъмбелите натоварват повече вътрешната чатс) . Също така променяй и хвата( тесен, широк). Трябва разнообразие.
моя съвет е един , понеже и аз имах този проблем...
наблегни на горната част на гърдите .
прави първо упражнение -избутване на дъмбели от полу лег и прави с щанга от полулег.
на мен ми помогна ...
но се пак в този спорт нещата са строго индивидуални...
23.07.06
18:33
За гърди изброих по горе какво правя, и наблягам на всичко, обаче знам защо вътрешната част не се получи както трябва - с прекалено широк хват хващам щангата. Това го забелязах преди време, но.. :evil:
24.07.06
22:38
Ползвай повече дъмбели, те наблягат на вътрешната част на мускулите. Може да правиш повдигане от лег с дъмбели като ги завърташ в изходна позиция разбира се,