25.07.06
17:13
Дойде ми следната идея за тренировка в фитнеса.
Би трябвало от програмата да се качи маса, но предполагам че ще подейства добре и на силата.
1. Ден - тренировка с тежести близки до максимума, само базови упражнения. Най-много 1 час.
Целата е да се вдигне нивото на тестостерона, тук не се гони напомпване и др подобни.
2. Тренировка до отказ (ХИТ). Упражнения там пак са базови. Изполва се че нивото на тестостерона е високо в следствие на тренировката в първия ден. Поради отказа ще трябва доста време за да се възстанови тялото, така че спираме с базовите упражнения.
3. Почивка.
4, 5, 6 - изолирани упражнения за малките мускулни групи. Тук се тренира близо до отказ , като повторениата са повече - 10-12.
И така се въртят дните - за около 4-6 седмици.
Съответно за храненето и възстановяването вие си знаете.
Очаквам коментарите ви.
25.07.06
17:25
аз по принцип съм против тренировките до отказ като цяло. Има нещо вярно , че след подобна тренировка не си почива организма ами изпържената централна нервна система. Излишен стрес. Да не говорим , че ако първият ден използваш тежести над 85% (блики до максимума) “високото” ниво на тестостерона няма да компенсира липсата на протеинов синтез и наличието на протеинов разпад. Абе общо взето - след подобна тренировка почивката на следващият ден е задължителна.
25.07.06
17:51
За отказа е вярно е че изпържва нервната система, но и той си е метод и дава резултати. Просто прериода за възстановяване е по голям. А за първия ден имах предвид да се вдига тежко на 1-2- повторения преди отказа. Мисля че тялото ще се справи с такова натоварване и на следващия ден ще може да се тренира. Все пак това ще една кратка но интензивна (тежка) тренировка.
Ми тежко 1-2 повторения до отказ си е една нормална тренировка, или правиш отказ или не правиш?! :shock: :? Не виждам смисъла?!
25.07.06
21:23
Ми тежко 1-2 повторения до отказ си е една нормална тренировка, или правиш отказ или не правиш?! :shock: :? Не виждам смисъла?!
В кое точно не виждаш смисъла ?
Ти какво разбра от това?
25.07.06
22:45
:) Вярно съм се изразил малко объркващо . като казвам 2-3 повторения до отказ имам в предвид , да останат 2-3 повторения до отказа. т.е. ако можеш на напражиш да речем 5 , да пражиш по 2-3.
25.07.06
22:53
Общо взето звучи добре,но според мен само дни 5 и 6 трябва да се оставят за базови упражнения.След двете тежки тренировки е добре да се почива 2 дни,а след изолираните упражнения(по-лесни,по-бързо де възстановява тялото) е достатъчен и 1 ден.4 дни тренировка по която и да било система освен за много напреднал са си напълно достатъчно(макар,че според мен и 4 тренировки дори на напреднал ще му стигнат ако са достатъчно тежки).
Ами аз точно това разбрах!!! Мисля че повечето момчета от форума така тренират. Дори болшинството от хората така тренират, рядко някой тренира до отказ! Не виждам новото в това!
БТВ: 2-3 повторения са малко, има смисъл ако гониш сила. Точно в момента се уверявам в това!
26.07.06
22:34
[quote author=“zoben_pitbul”]Общо взето звучи добре,но според мен само дни 5 и 6 трябва да се оставят за базови упражнения.След двете тежки тренировки е добре да се почива 2 дни,а след изолираните упражнения(по-лесни,по-бързо де възстановява тялото) е достатъчен и 1 ден.4 дни тренировка по която и да било система освен за много напреднал са си напълно достатъчно(макар,че според мен и 4 тренировки дори на напреднал ще му стигнат ако са достатъчно тежки).
Добре звучи.
27.07.06
00:13
аз тренирам всяка серия до отказ . позитивен тоест правя последното повторение което мога да направя сам! и спирам .
Ами аз точно това разбрах!!! Мисля че повечето момчета от форума така тренират. Дори болшинството от хората така тренират, рядко някой тренира до отказ! Не виждам новото в това!
БТВ: 2-3 повторения са малко, има смисъл ако гониш сила. Точно в момента се уверявам в това!
:lol: 80% от тренировките си ги правя до отказ!!!! и то по няколко серии от всяко упражнение :evil: на тренировка правя средно по 5 серии д отказ и общо около 5 форсирани повторения :twisted:
незнам защо но изпитвам удоволствие да тормозя организма си
...
викат ми Мр. Отказ 8)
05.08.06
11:45
мислиш ли ,че нивото на тестостерона ще си е останало високо след 24 часа?
06.08.06
03:37
Така си мисля , да!
Но винаги съм готов да изслушвам и да научавам интересни неща.
Ще споелиш ли какео знаеш по темата.