10.08.06
10:30
искам да чуя ва6ето мнение за това до къде да се спуска 6тангата когато правим кърди на хоризонтален лег. дали да я спускаме 4ак да удари гърдите или на няколко сантиметра от тях.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 13:18.
10.08.06
11:46
Ми попринцип никога не съм знаел точно,но много често като я пускам до долу и ме боли рамото.
Вчера един дет учи медицина ми каза максимум на 4 пръста от гърдите,тъй като по на долу не е полезно пък и натоварваш вече много и рамото.
Не знам дали е така ама мисля да го послушам.
[quote author=“Nihilist—-”]искам да чуя ва6ето мнение за това до къде да се спуска 6тангата когато правим кърди на хоризонтален лег. дали да я спускаме 4ак да удари гърдите или на няколко сантиметра от тях.
Пуска се до гърдите, без да ги удряш, а само ги докосваш....
10.08.06
12:36
точно така, а ако задържиш и за секунда в долно положение ще е супер.
10.08.06
13:12
Трябва да докоснеш гърдите :wink:
10.08.06
14:31
Какво се цели с упражнението, кое е по ред, каква е раменната ти ширина, каква е дължината на ръката ти от китката до раменната ямка (между 3 те раменни глави)? Като ми кажеш това ще ти предложа варианти.
точно така, а ако задържиш и за секунда в долно положение ще е супер.
незнам но къв е смисъла да прави пауза ( ако става въпроса за пауза от сорна на 1-2 секудни) ако не се занима с трибой ?
това е мое мнение , понеже ако гониш да речем осем бройки с паузо 2 секудни ше се измичим доста и за тва ще трябва да правиш с по-малко кила ... а ако преви само да ги докоснат гърдите мисля че ще се натоварят повече понеже пак ще правип същия броъ по с по тежко .. по голям стрес
10.08.06
18:19
Добре ся мен като ме боли дясното рамо като я свалям до долу дори и с малки тежести трябва ли да го правя или е по добре НЕ
По-добре НЕ :wink:
10.08.06
21:04
Ами то е ясно защо!значи аз имам този проблем като отвикна!Значи работата е там че ръцете ви са перпендикулярни на рамото,тоест изцяло!А трябва да са почти перпендикулярни,защото като е точно перпендикулярно ръцете излично се изместват смисъл незнам дали сте гледали но като дига някои ката не е точно перпендикулярна на рамото,смисъл пробваите да държите лактите малко по близо до тялото но не да ги доближавате супер много просто амлко по близо и да държите ръцете по отпуснати,немога да го обесня но ако не го правите никои пат няма да сваляте до долу!
10.08.06
21:56
Не се засягай, ма ако разбрах за какво говориш...
11.08.06
17:01
Има предвид лактите да са малко по-близо до тялото,а не максимално раздалечени.Аз отскоро го разбрах това и вече правя така и действително по-малко сякаш взима участие рамото(мен никога не ме е боляло,дори да свалям додолу,но за сметка на това ми се е случвало да имам мм на рамото след трен на гърди :? и като почнах да правя така-лактите по-близо до тялото вече не е така.
11.08.06
17:05
като щангата слиза най-на до трябва предмишница да е перпендикулярна с пода , докосва се гърдите , слизане е двойно по-бавно от вдигане
Да не правя нова тема - къде хващате лоста ? Аз го държа съвсем в края. Как е по-добре ?
По темата - пускам до гърдите с докосване без да задържам долу.
11.08.06
17:20
нали казах , хващай така че като докоснеш гърдите да са ти перпендикулярни предмишници на пода , пробвай един път със самия лост и после ще знаеш каде , много отдалечено или много близко не хубаво защото влиза и в другите мускули доста ( рамена , трицеп )