Спускане на щанга от лег

10.08.06
10:30

искам да чуя ва6ето мнение за това до къде да се спуска 6тангата когато правим кърди на хоризонтален лег. дали да я спускаме 4ак да удари гърдите или на няколко сантиметра от тях.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 13:18.

KA

10.08.06
11:46

Ми попринцип никога не съм знаел точно,но много често като я пускам до долу и ме боли рамото.
Вчера един дет учи медицина ми каза максимум на 4 пръста от гърдите,тъй като по на долу не е полезно пък и натоварваш вече много и рамото.
Не знам дали е така ама мисля да го послушам.

10.08.06
11:48

[quote author=“Nihilist—-”]искам да чуя ва6ето мнение за това до къде да се спуска 6тангата когато правим кърди на хоризонтален лег. дали да я спускаме 4ак да удари гърдите или на няколко сантиметра от тях.

Пуска се до гърдите,  без да ги удряш,  а само ги докосваш....

[quote author=“x_3_mar”]quote] Пуска се до гърдите,  без да ги удряш,  а само ги докосваш....

точно така, а ако задържиш и за секунда в долно положение ще е супер.

10.08.06
13:12

Трябва да докоснеш гърдите  :wink:

Владимир Недков

10.08.06
14:31

Какво се цели с упражнението, кое е по ред, каква е раменната ти ширина, каква е дължината на ръката ти от китката до раменната ямка (между 3 те раменни глави)? Като ми кажеш това ще ти предложа варианти.

10.08.06
18:16

[quote author=“bgtrener”][quote author=“x_3_mar”]quote] Пуска се до гърдите,  без да ги удряш,  а само ги докосваш....

точно така, а ако задържиш и за секунда в долно положение ще е супер.

незнам но къв е смисъла да прави пауза ( ако става въпроса за пауза от сорна на  1-2 секудни) ако не се занима с трибой ?
това е мое мнение  , понеже ако гониш да речем осем бройки с паузо 2 секудни ше се измичим доста  и за тва ще трябва да правиш с  по-малко кила ... а ако преви само да ги докоснат гърдите мисля че ще се натоварят повече понеже пак ще правип същия броъ по с по тежко  .. по голям стрес

KA

10.08.06
18:19

Добре ся мен като ме боли дясното рамо като я свалям до долу дори и с малки тежести трябва ли да го правя или е по добре НЕ

10.08.06
20:02

[quote author=“Kambata”]Добре ся мен като ме боли дясното рамо като я свалям до долу дори и с малки тежести трябва ли да го правя или е по добре НЕ

По-добре НЕ  :wink:

LU

10.08.06
21:04

Ами то е ясно защо!значи аз имам този проблем като отвикна!Значи работата е там че ръцете ви са перпендикулярни на рамото,тоест изцяло!А трябва да са почти перпендикулярни,защото като е точно перпендикулярно ръцете излично се изместват смисъл незнам дали сте гледали но като дига някои ката не е точно перпендикулярна на рамото,смисъл пробваите да държите лактите малко по близо до тялото но не да ги доближавате супер много просто амлко по близо и да държите ръцете по отпуснати,немога да го обесня но ако не го правите никои пат няма да сваляте до долу!

Владимир Недков

10.08.06
21:56

[quote author=“LuckyTeam”]Ами то е ясно защо!значи аз имам този проблем като отвикна!Значи работата е там че ръцете ви са перпендикулярни на рамото,тоест изцяло!А трябва да са почти перпендикулярни,защото като е точно перпендикулярно ръцете излично се изместват смисъл незнам дали сте гледали но като дига някои ката не е точно перпендикулярна на рамото,смисъл пробваите да държите лактите малко по близо до тялото но не да ги доближавате супер много просто амлко по близо и да държите ръцете по отпуснати,немога да го обесня но ако не го правите никои пат няма да сваляте до долу!

Не се засягай, ма ако разбрах за какво говориш...

ZO

11.08.06
17:01

Има предвид лактите да са малко по-близо до тялото,а не максимално раздалечени.Аз отскоро го разбрах това и вече правя така и действително по-малко сякаш взима участие рамото(мен никога не ме е боляло,дори да свалям додолу,но за сметка на това ми се е случвало да имам мм на рамото след трен на гърди :? и като почнах да правя така-лактите по-близо до тялото вече не е така.

newbie

11.08.06
17:05

като щангата слиза най-на до трябва предмишница да е перпендикулярна с пода , докосва се гърдите , слизане е двойно по-бавно от вдигане

11.08.06
17:14

Да не правя нова тема - къде хващате лоста ? Аз го държа съвсем в края. Как е по-добре ?
По темата - пускам до гърдите с докосване без да задържам долу.

newbie

11.08.06
17:20

нали казах , хващай така че като докоснеш гърдите да са ти перпендикулярни предмишници на пода , пробвай един път със самия лост и после ще знаеш каде , много отдалечено или много близко не хубаво защото влиза и в другите мускули доста ( рамена , трицеп )

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1