15.08.06
20:00
От известно време ме мъчи една мисъл, а именно - как да си увелича талията?
Тъй като съм горд член на клуба на проклетите ектоморфи имам много ясно изразени плочки, но талията ми би се радвала на известно увеличение - само около 70 см (понякога дори 69). Да си призная, за корем много, много рядко правя, защото имам други приоритети, а и изглежда добре като релефна структура. Да си призная, не изглежда да има несъразмерност, но цифрите си говорят, а гърба расте ли расте, затова има опасност от бъдеща такава :lol: :lol:
15г/168см/54 кг/ много нисък процент мазнини (не мога да кажа колко, но си личи, че е нисък :P :oops: )
та надявам се да ми предложите упражнение именно за хипертрофия.
16.08.06
03:13
Хипертрофия на талията... хмф. Но щом искаш - странични хиперекстензии и странични наклони на портален скрипец. Ако пък искаш светкавични резултати - яж мазно и сладко и гледай растеж и чудо. С повечко усилия такава талия ще отпереш, че няма да можеш в патналоните си да я прибереш. Айде успех в начинанието.
-de3pkeeper-
16.08.06
03:57
Това даже не искам да го коментирам, за да не обидя автора на темата... :shock: :shock: :shock:
От какъв зор ще искаш да си увеличаваш талията, колкото по-тънката е талията толкова по-масивни изглеждат другите мускули...
Е, ами знам, че е доста странен въпроса, но не е ли вярно, че всичко прекалено не води на добре. Още 1-2 см ММ няма да ми дойдат зле.
Просто искам да вляза в нормата и да не ми падат панталоните без колана :oops: :lol:
Впрочем очаквах доста странни реакции, но, е, до обиди не се стигна :oops: :D
Поздрави от мен :wink:
Просто искам да вляза в нормата и да не ми падат панталоните без колана
А сега ако ми кажеш какво разбираш под норма? Панталонът не е мярка за това - напротив. Размера на талията зависи от цялостните ти размери и структурата ти. И точно в културизма тънката талия се цени доста, така че не виждам за какво се тревожиш. При твоето тегло аз бих се тревожил за други неща, а не как да кача 2 см на талията. За твоите килограми и ръст тя е напълно в нормата.
Не мога да си представя гърбът ти да е прекалено голям при тези кила, че да се нуждаеш от разширяване на талията.
Аз съм с 22 кг над теб на същият ръст, а талията ми е 81 см и я смятам за доста широка и спокойно бих се разделил с още няколко сантиметра, но аз съм с по - масивна структура (не съм ектоморф).
Като качиш още маса и талията също ще ти порастне, няма къде да ходи. Иначе, прави клекове и тяга и включи допълнителни упражнения за него, ако искаш - тренирай корема с тежести и малко повторения, ако търсиш хипертрофия.
16.08.06
11:35
Пич повервай ми не искаш да си увеличаваш талията после ще съжаляваш, хората се опитват да я прават да изглежда по-малка а ти си тръгнал..............
16.08.06
12:27
Но ако приложим едно от основните положения в бодибилдинга, а именно, че големината на мускулите е правопропорционална на красотата, то тогава една голяма талия ще е напълно адекватна, не мислите ли? Аз съм за голямата талия :)))
[quote author=“ScumSmasher”]Но ако приложим едно от основните положения в бодибилдинга, а именно, че големината на мускулите е правопропорционална на красотата, то тогава една голяма талия ще е напълно адекватна, не мислите ли? Аз съм за голямата талия :)))
От къде пък го измисли това, че големината на мускулите е пропорционална на красотата?!!
Е, разбирам сега, че опасенията ми са били безпочвени...глупаво май направих, че пуснах тази тема и все пак мерси за вниманието.
А аз сега отивам на лоста да направя нещо по въпроса за онуй над талията...гърба де! :wink:
[quote author=”Петко К”][quote author=“ScumSmasher”]Но ако приложим едно от основните положения в бодибилдинга, а именно, че големината на мускулите е правопропорционална на красотата, то тогава една голяма талия ще е напълно адекватна, не мислите ли? Аз съм за голямата талия :)))
От къде пък го измисли това, че големината на мускулите е пропорционална на красотата?!!
Ами в Mr.Olimpia направо мотото им е такова,но в реалния живот не е така :wink:
17.08.06
01:24
:)