увеличаване на талията

15.08.06
20:00

От известно време ме мъчи една мисъл, а именно - как да си увелича талията?

Тъй като съм горд член на клуба на проклетите ектоморфи имам много ясно изразени плочки, но талията ми би се радвала на известно увеличение - само около 70 см (понякога дори 69). Да си призная, за корем много, много рядко правя, защото имам други приоритети, а и изглежда добре като релефна структура. Да си призная, не изглежда да има несъразмерност, но цифрите си говорят, а гърба расте ли расте, затова има опасност от бъдеща такава :lol:  :lol:

15г/168см/54 кг/ много нисък процент мазнини (не мога да кажа колко, но си личи, че е нисък :P :oops: )

та надявам се да ми предложите упражнение именно за хипертрофия.

16.08.06
03:13

Хипертрофия на талията... хмф. Но щом искаш - странични хиперекстензии и странични наклони на портален скрипец. Ако пък искаш светкавични резултати - яж мазно и сладко и гледай растеж и чудо. С повечко усилия такава талия ще отпереш, че няма да можеш в патналоните си да я прибереш. Айде успех в начинанието.

-de3pkeeper-

zweio

16.08.06
03:57

Това даже не искам да го коментирам, за да не обидя автора на темата... :shock:  :shock:  :shock:
От какъв зор ще искаш да си увеличаваш талията, колкото по-тънката е талията толкова по-масивни изглеждат другите мускули...

16.08.06
07:37

Е, ами знам, че е доста странен въпроса, но не е ли вярно, че всичко прекалено не води на добре. Още 1-2 см ММ няма да ми дойдат зле.
Просто искам да вляза в нормата и да не ми падат панталоните без колана :oops:  :lol:
Впрочем очаквах доста странни реакции, но, е, до обиди не се стигна :oops:  :D
Поздрави от мен :wink:

16.08.06
10:19

Просто искам да вляза в нормата и да не ми падат панталоните без колана

А сега ако ми кажеш какво разбираш под норма? Панталонът не е мярка за това - напротив. Размера на талията зависи от цялостните ти размери и структурата ти. И точно в културизма тънката талия се цени доста, така че не виждам за какво се тревожиш. При твоето тегло аз бих се тревожил за други неща, а не как да кача 2 см на талията. За твоите килограми и ръст тя е напълно в нормата.
Не мога да си представя гърбът ти да е прекалено голям при тези кила, че да се нуждаеш от разширяване на талията.
Аз съм с 22 кг над теб на същият ръст, а талията ми е 81 см и я смятам за доста широка и спокойно бих се разделил с още няколко сантиметра, но аз съм с по - масивна структура (не съм ектоморф).
Като качиш още маса и талията също ще ти порастне, няма къде да ходи. Иначе, прави клекове и тяга и включи допълнителни упражнения за него, ако искаш - тренирай корема с тежести и малко повторения, ако търсиш хипертрофия.

16.08.06
11:35

Пич повервай ми не искаш да си увеличаваш талията после ще съжаляваш, хората се опитват да я прават да изглежда по-малка а ти си тръгнал..............

16.08.06
12:27

Но ако приложим едно от основните положения в бодибилдинга, а именно, че големината на мускулите е правопропорционална на красотата, то тогава една голяма талия ще е напълно адекватна, не мислите ли? Аз съм за голямата талия :)))

16.08.06
12:41

[quote author=“ScumSmasher”]Но ако приложим едно от основните положения в бодибилдинга, а именно, че големината на мускулите е правопропорционална на красотата, то тогава една голяма талия ще е напълно адекватна, не мислите ли? Аз съм за голямата талия :)))

От къде пък го измисли това, че големината на мускулите е пропорционална на красотата?!!

16.08.06
13:26

Е, разбирам сега, че опасенията ми са били безпочвени...глупаво май направих, че пуснах тази тема и все пак мерси за вниманието.
А аз сега отивам на лоста да направя нещо по въпроса за онуй над талията...гърба де! :wink:

16.08.06
16:30

[quote author=”Петко К”][quote author=“ScumSmasher”]Но ако приложим едно от основните положения в бодибилдинга, а именно, че големината на мускулите е правопропорционална на красотата, то тогава една голяма талия ще е напълно адекватна, не мислите ли? Аз съм за голямата талия :)))

От къде пък го измисли това, че големината на мускулите е пропорционална на красотата?!!

Ами в Mr.Olimpia направо мотото им е такова,но в реалния живот не е така  :wink:

17.08.06
01:24

:)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1