16.08.06
13:42
Кажете упражнение за разширяване на раменете.
16.08.06
15:41
Разтягане на пружини.
16.08.06
15:54
А има ли някакъв заместител тъй като в залата нямаме прожини?
За да изглеждат раменете по широки трябва добре развито средно рамо, така че освен стандартното разтваряне на дъмбели в страни включи придърпване на лост към брадичката но с хват на ширината на раменете може и малко по-широко. Това упражнение ми го показа Митко Славов спициално за разширяване на рамото, а на него може да се вярва
16.08.06
22:36
а само малко или може и доста по-широко
16.08.06
23:24
За вертолет ли имаш в предвид,че не мога да разбера?
Ако не е би ли ми дал снимка или малко по подобно обяснение?
17.08.06
01:16
[quote author=“Kambata”]За вертолет ли имаш в предвид,че не мога да разбера?
Ако не е би ли ми дал снимка или малко по подобно обяснение?
да за него става дума...така мисля де
да за въртолет става дума, но с тази особенносто, че хвата е на ширината на раменете или малко по-голям
17.08.06
09:15
ОК.Мерси!
17.08.06
10:16
вертолета не натоварва ли повече задното рамо и трапеца отколкото средното
17.08.06
10:25
Аз го знам че е за предно и от части за трапеца.
[quote author=“Kambata”]Аз го знам че е за предно и от части за трапеца.
По принцип е за предно рамо,но натоварва и леко задното рамо.
Чувал сам че клековете разширяват раменете .... Но ако имате във фитнеса прожини можеш да пробваш с тях
17.08.06
13:57
Глупости.
17.08.06
15:13
Как клековете ще разширят раменете бе ? :shock: :shock: :shock:
Като цяло за да изглеждат раменете широки те трябва да са развити от всякъде - предно, средно и задно рамо, както и трапецът. Така, че те трябва да се тренират здраво и интензивно, а това упражнение което препоръчах може чудесно да се впише в програмата и да даде добър резултат за разширяването на рамото
19.08.06
15:31
аз вкъщи имам пружини и ако ми кажете как само трябва да ги разтягам за да наблегна на средното рамо че нещо не мога изобщо да го натоваря като хората
Един леко страничен въпрос, но май не е за цяла тема, а пак засяга рамената. :)
Освен, разтваряне на дъмбели от наклон/напред/ и раменна преса зад врат, какви други упражнения за задно рамо има и как се изпълняват? :)
/ А за странично, освен разтв. на дъмбели, преса и вертолет..? Има ли други?
[quote author=“NRG52”]Един леко страничен въпрос, но май не е за цяла тема, а пак засяга рамената. :)
Освен, разтваряне на дъмбели от наклон/напред/ и раменна преса зад врат, какви други упражнения за задно рамо има и как се изпълняват? :)
/ А за странично, освен разтв. на дъмбели, преса и вертолет..? Има ли други?
Пресите зад врат са за предно и средно рамо, задното там не участва особено.
За задно рамо има доста упражнения - обратен пек - дек, разтваряне на портален скрипец, изтегляне с една ръка на скрипец, има специални машини за задно рамо в някои зали, гребане с щанга с широк хват към гърдите, изтегляне на щанга зад гърба. За това се сещам сега.
За средното - освен, че участва във всички видове преси, може да правиш всякакви разтваряния - на скрипец, с дъмбели, на машини. Има много варианти на тези упражнения.
21.08.06
23:30
За да са широки раменете трябва да са големи, т.е. маса. Средното рамо трябва да се развие добре за тази цел.