04.09.06
15:54
кажете упражнения за захват ,китка и т,н.
[quote author=“hakama”]кажете упражнения за захват ,китка и т,н.
:arrow: :?: :?: :?: :roll: :? Какво имаш в предвид под упражнения за захват ? А такава мускулна група като китка няма...
http://www.bb-team.org/exercise/000263.php
Можеш и да стискаш разни гуми и други такива, които се продават в магазините за фитнес уреди.
04.09.06
19:49
Това е вариант да си вземеш от тия глупости за стискане, но не мисля че ще ти помогне. Хвата си идва с времето. А за китката... ами като правиш предмишница може би.
аз понякога правя набирания като не сам стиснал лоста ами го държа само с края на пръстите това доста помага
04.09.06
23:36
фермерска разходка-взимаш два тежки дъмбела и се стремиш да ги задържиш за определено време(започни с 30 секунди и увеличавай постепенно тежестта и времето) можеш да седиш на едно место или да обикаляш залата както ти е по-удобно.
или взимаш една тенис топка и започваш да я “изтискваш”.много варианти има но първия е един от най-добрите
само нещо да питам !!!!! закво ти е тоя захват??? силов атлет ли ше ставаш или........ ако просто си тренираш номера е да ти е голяма предмишницата шото от нея зависи захвата .........
05.09.06
19:18
от захвата зависи ВСИЧКО.можеш да вдигнеш толкова колкото можеш да задържиш
05.09.06
23:16
[quote author=“FIREBLADE”]от захвата зависи ВСИЧКО.можеш да вдигнеш толкова колкото можеш да задържиш
глупости приказваш :roll: аз сьс вьжета мога да задьржа дьмпел 30 кила, ама малко тудно да си напражя серия с него :roll:
П.П. пиша ” вьжета ” защото забравих името :oops: :)
[quote author=“StronG™”][quote author=“FIREBLADE”]от захвата зависи ВСИЧКО.можеш да вдигнеш толкова колкото можеш да задържиш
глупости приказваш :roll: аз сьс вьжета мога да задьржа дьмпел 30 кила, ама малко тудно да си напражя серия с него :roll:
.
Е..ти можеш да си вдигаш и тежестите с крик, ама не в това е идеята. ;)
Това със задържането за тежеста съм чувал, че е добро, иначе сгъване и разгъване за предмишница, както и има едно упражнение - точилката на баба със завързано за нея въже и тежест отдолу - навиваш и развиваш и т’ва е - кърти яко, а принципно има и уред за таз работа, ама май е слабо разпространен.. :)
06.09.06
12:27
“въжетата” се казват фитили
08.09.06
15:04
[quote author=“NRG52”][quote author=“StronG™”][quote author=“FIREBLADE”]от захвата зависи ВСИЧКО.можеш да вдигнеш толкова колкото можеш да задържиш
.
Е..ти можеш да си вдигаш и тежестите с крик, ама не в това е идеята. ;)
Това със задържането за тежеста съм чувал, че е добро, иначе сгъване и разгъване за предмишница, както и има едно упражнение - точилката на баба със завързано за нея въже и тежест отдолу - навиваш и развиваш и т’ва е - кърти яко, а принципно има и уред за таз работа, ама май е слабо разпространен.. :)
момчето пише, че може да вдинеш толкова колкото можеш да задьжиш. Според теб това така ли е ?
К’во значение има, как е при мен?
Може би, пусналия темата може да вдига повече, отколкото може да му издържи хвата.
И щом някой ползва фитили за да не си изпуска тежестите, предполагам че има нужда от по-здрав и сигурен хват. :)
Да - смятам, че мога да вдигна повече, отколкото мога да задържа и то при положение, че обръщам внимание на хвата си и никога не съм ползвал фитили - не че имам нещо против тях. :)
08.09.06
16:06
[quote author=“NRG52”]К’во значение има, как е при мен?
Може би, пусналия темата може да вдига повече, отколкото може да му издържи хвата.
И щом някой ползва фитили за да не си изпуска тежестите, предполагам че има нужда от по-здрав и сигурен хват. :)
Да - смятам, че мога да вдигна повече, отколкото мога да задържа и то при положение, че обръщам внимание на хвата си и никога не съм ползвал фитили - не че имам нещо против тях. :)
Това е пьлна глупост. :shock: :shock: аз в залата мога да задьржа най-тежкия дьмпел поне 1 минута. Ти ще можеш ли да направиш серия за бицепс прав с тези килограми :?: :roll: Ако вдигнеш и 1 пьт дьмбела те признавам и се отказвам от фитнеса. :wink:
П.П. нищо лично, но помисли над това което каза :)
[quote author=“StronG™”][quote author=“NRG52”]К’во значение има, как е при мен?
Това е пьлна глупост. :shock: :shock: аз в залата мога да задьржа най-тежкия дьмпел поне 1 минута. Ти ще можеш ли да направиш серия за бицепс прав с тези килограми :?: :roll: Ако вдигнеш и 1 пьт дьмбела те признавам и се отказвам от фитнеса. :wink:
П.П. нищо лично, но помисли над това което каза :)
Кое точно е глупост? Аз също мога да вдигам повече, отколкото мога да задържа без фитили.
И колко е най - тежкият дъмбел в залата ви? 30 кг? И кой говори за дъмбели и сгъване за бицепс? За бицепс се вдигат най - малките тежести, в сравнение с другите мускулни групи. Там всеки ще мине без фитили. Виж, в тренировката за гръб например не мога да мина без фитили, изключено е. Хватът ми ще изпусне много преди гърба да откаже.
А не е ли индивидуално, а?
Нямаш грижи - отиваме на зала и те отказвам от фитнеса.. :lol: :P
А, ако ти е слаб хвата и на френско разгъване, не можеш да си удържиш щангата, к’во става?
А, ако можеш да се набереш, ама на N-тото набиране ти се изпускат ръцете?
И въобще, ти говориш от позицията на човек, който е с нормален хват и нормална сила на бицепсите - т.е. съизмерими са.
Представи си, че ако можеш да направиш бицепсово с най-тежкия дъмбел, но никога не си си барвал хвата, може и да не стане номера, друг е въпроса, че ако Не си работил над хвата си, надали някога ще направиш упр. за бицепс с този най-тежък дъмбел. :wink:
И все пак, аз не съм маниак на тема хват, просто не разбирам, защо с такова лекомислие отхвърляте идеята, че това е нещо много съществено за тренировките ви. :)
И в крайна сметка, когато започнете да вдигате повече, отколкото можете да задържите -> ще ползвате фитили..от къв зор?
Зора е, че хватът се развива трудно, и все не остава време за него ;)
дори хвата да не изпусне ...... фитилите ти осигуряват спокойствие ... спомагат за правилното изпълнение няма какво да коментираме ........ на мен предмишницата ми е кат бицепса почти на големина ама 140кила за тяга не мога да ги издържа без фитили а да не говорим че и 120 без фитили ме кара да мисля повече за захвата отколкот за гърба и не го правя правилно
08.09.06
20:07
Добре дееее убедихте ме, че бьркам :)
09.09.06
16:03
Зора е, че хватът се развива трудно, и все не остава време за него ;)
за това хендгриповете са решение:) навсякаде можеш да си тренираш:)
[quote author=“StronG™”]Добре дееее убедихте ме, че бьркам :)
Аз пък ще те разубедя пак.Никога не използвам фитили и не съм ползвал през живота си, но мого до държа тежести много по-голями от тези дето мога да вдигна, ако съм ви разбрал правилно
09.09.06
22:52
значи имаш силен захват , аз немога да държа тежки тежести без фитили :(
09.09.06
22:54
Аз пък един път се опитах да използвам фитили обаче нещо не се получи мисля че без тях е по-добре(освен ако не е прекалено наложително)
Специално за тягата е важен захвата аз преди ползвах фитили, но ловех щангата с дланите обърнати към мен.После почнах да ловя с 1-та длан към мен и другата обратно и спрях да ползвам фитилите и до 190кл спокоино дърпам 3-ка без да получа разрив на захвата.Дърпам повече бес фитили.