31.08.06
23:30
Един в залата м,и каза че Pull over е единственото упр. при което се диша на обратно т.е. издиша се НЕ при напъна, а в отр. положение
Верно ли е тва и каква е точнпо техниката на дишане :?:
При всяко упражнение е така поемаш въздих като смъкваш или отпускаш и като напънеш издишваш.То се получава нещо от сорта при вдишване мускулите се напълват с кръв и кислород за да имаш енергия като ги напънеш ...То не само във бодибилдинга е така при боините изкуства ако си гледал научнни филми как като удрят не издишват а направо викат понеже при викането се освобождава по бурзо кислорода и вкарват повече сила.А като се замисля викането също стимулира и надъхва един вид “берсерк’ :D
01.09.06
09:57
[quote author=“Dan Kolov”]При всяко упражнение е така поемаш въздих като смъкваш или отпускаш и като напънеш издишваш.То се получава нещо от сорта при вдишване мускулите се напълват с кръв и кислород за да имаш енергия като ги напънеш ...То не само във бодибилдинга е така при боините изкуства ако си гледал научнни филми как като удрят не издишват а направо викат понеже при викането се освобождава по бурзо кислорода и вкарват повече сила.А като се замисля викането също стимулира и надъхва един вид “берсерк’ :D
ДА знам че е така, ма на мен ми казаха че при пул овера е обратното та питам дали е верно и ако да, защо
Аз, лично не виждам никакъв смисъл в така нареченото “обратно дишане” при изпълнението на пул-овър (аз му викам пуловер , щото си представям как събличам пуловера хех).
Както са обяснили по-горе издишването става винаги в края или повереме на активната част от упражението , което тук се явява при повдигането на тежеста обратно. Експериментално съм изпълнявал и двата варианта на дишане , но само при “обичайното изпълнение и дишане” усетих характерното натоварване в междуребрените мускули. Освен това усещам контрола на вдишването и издишването по-добре при този вид изпълнение.
10.09.06
11:13
И аз не виждам смисъл така да се диша. Само ще ти е по - трудно да го правиш.
По-принцип най-важно е просто да дишаш без значение как ,защото доста “билдери”го забравят.Те са на принципа колкото по синьо ми е лицето толкова съм по як .
Според мен няма логика дишането при pull over да е на обратно, защото точно при негативната фаза отваряш гръдния кош и тогава трябва да поеме6 въздух ...все пак това е упражнение което дава преди всичко ширина в гръдния кош.
19.09.06
15:55
доколкото аз знам и двата варианта за дишане не са грешни, но е задължително да се диша
по принцип , ако се тренира с повечко кила се издишва при усилието, а се издиша при отпускането
при тренировките с по-малко кила е по-разпространено обратното
19.09.06
15:56
ГРЕШКА
доколкото аз знам и двата варианта за дишане не са грешни, но е задължително да се диша
по принцип , ако се тренира с повечко кила се издишва при усилието, а се вдиша при отпускането
при тренировките с по-малко кила е по-разпространено обратното