12.09.06
00:37
Значи.. аз съм 68-9кг.. 70кг. грубо! от лежанка.. 58кг. 4 пъти (като четвъртата с помощ я вдигам)
Ходя с един приятел, който е 58-9кг.. 60кг грубо.. той бута 78кг. веднъж или два пъти.. неговата ръка е 32-3см. .. мойта е 35.. като вените не липсват и при мен.. тоест.. имам що-годе добре оформена ръка.. гърдите също не са ми зле.. като цяло изглеждам много по-стабилен от него, но той хем тежи по-малко, хем бута повече от мен.. не говоря само за лежанка..
Та въпроса ми е - как той е по-силен от мен, при положение, че е с 10кг. по лек от мен и стажа му е МНОГО малко по-голям от моя.. 1 месец даже незнам дали има..
12.09.06
00:43
Бъркаш тренирането. Напиши си схемите, за да ти помогнат момчетата.
12.09.06
01:00
Тренировките ти. Тия :wink:
Еми на фитнес ходя през ден..
Редувам ги така: Примерно:
- Гърди с трицепс..
- почивам 8)
- Гръб с бицепс..
- почивам 8)
- Гърди с трицепс
- почивам 8)
- Рамо с предмишница..
- почивам 8)
- Гърди с трицепс
....
и така ги редувам.. а пича си прави.. гърди, гръб, рамо.. (аз малко повече наблягам на гърдите)
и така.. друго нещо?
12.09.06
01:30
хахахахаха братле кефиш :lol:
Колко ти е стажа? МАКСИМУМ на 5 дена прави гърди.1 път в седмица прави гръб, рамо, гърди, крака, ръце и т.н. Почваш всичко по 1 път в седмицата и ще видиш как ще потръгне работата :wink:
Хихи :D
[quote author=“manson”]хахахахаха братле кефиш :lol:
Колко ти е стажа? МАКСИМУМ на 5 дена прави гърди.1 път в седмица прави гръб, рамо, гърди, крака, ръце и т.н. Почваш всичко по 1 път в седмицата и ще видиш как ще потръгне работата :wink:
Хихи :D
Е значи аз както ходя през ден.. примерно ВСЯКА сряда да тренирам САМО гърди.. така ли?
стажа ми е към 5 месеца ((:
примерно:
-бицепс, трицепс, рамо, предмишница
-почивам 8)
-гърди
-почивам 8)
-гръб
-почивам 8)
-крака
-почивам 8)
после пак почвам от ръцете.. и така.. ?
1)понд. Гърди и бицепс
вторник почивка
сряда рамо и крака
четв. почвика
петък Гръб+3цепс
Събота-почивка
Неделя- или почивка или почваш от 1)
12.09.06
10:11
Тренирай по веднъж мускулна група бе човек. Какви са тия шантави работи. И после що не върви нещо.
12.09.06
11:23
Добре де, аз да те питам нещо. Щом изглеждаш много по-добре от него, какво те е грижа, че той вдигал повече. На състезание по вдигане от лег ли ще се явяваш? Дали вдигаш 50 или 150, не е толкова важно, важно е как изглеждаш.
А че програмата ти не е особено удачна, така е. Ако толкова искаш сила, тренирай по-рядко и наблегни на базовите упражнения. То си има и методики за покачване на силата.
12.09.06
11:42
ако имаш над 3 месеца стаж в залата раздели мускулните групи така
1гърди
2гръб
3крака
4рамо
5ръце
6-7 почивка
за гърди прави 3 сериии обикновена лежанка 2 серии наклоинена и 2 серии кофички като ги прави в 4-6 повторения
загрявката я прави следния начин
40% с това което правиш 4 повторения
после 60% 6 повторения
70% 3 повторения
80% 1 повторение
и правиш работните серии които съм ти написал
ако искаш да дигнеш силата
на лежанката смао
прави това за рамото трицепса и гърдите
ако искаш навсякъде прави
го за всички мускулни групи
наблягай само на базови урпажнения за всички мг !
Във форума биха ме критикували ако ти кажа да прилагаш тея повторения и тая загрявка за всички мг , защото при повечето от тях това действа поече за сила по малко за маса при мен е и за двете перфектно ... просто не вижидам по голям прогрес с 8-10 или 10 -12 повотрения ...
12.09.06
12:51
браво JiVk0 , и аз загрявам по-подобен начин само при 40% заменям с 30% и по 2 серии , едната 12 повторения бързо движение , другата с 10 повторения нормално движение , с такава загрявка няма проблеми да вдигаш 85% още първата серия , правиш 3 серии по 6 повторения на всяко упражнение и така ще напредваш със силата
Мисля, че това ще са ми тренировките..
1) Пон. - Гърди + Трицепс
2) Вт. - Почивка 8)
3) Ср. - Гръб + Бицепс
4) Четв. - Почивка 8)
5) Петък - Рамо + Предмишница
6) Събота - Почивка 8)
7) Неделя - Крака + Корем (По-слаба тренировка)
Втората седмица пак така, самоче с други упражнения..
Примерно за гърди... ако първата седмица съм правил:
Лежанка, кабелите дето се дърпат и лицеви опори - следващата седмица ще правя
Полу лег, флайс и кофички.. същото нещо ще упражнявам с другите мускулни групи.. така мисля, че е най-добре?
Прави трицепса след гърдите, защото иначе ще го изтощиш и той няма да е толкова пълноцене при лежанката. Тренирай рамена - страшно много помагат при лежанката въпреки, че на пръв поглед не изглежда така. Откакто почнах да ги тренирам по-пълноценно в отделна тренировака си вдигнах и постиженията на лежанка. Ако на следващата тренировка те болят гърдите по-добре ги остави да се възстановят и тренирай друга мускулна група.
Човек размера на ръцете и силата нямат много общо
Значи Иво христов вдига към 250-270 кила , по твоята логика Рони Колман трябва да вдига 450-550
Не ти е правилна логиката
просто да се намери некой да му напише една програма ......... аз лично ако съм правил трицепс или рамо преди гърдите или лега дори на 80% от силата си не мога........ бе .....кат каза някой - кефиш
[quote author=“ASTOR”]Човек размера на ръцете и силата нямат много общо
Значи Иво христов вдига към 250-270 кила , по твоята логика Рони Колман трябва да вдига 450-550
Иво Христов ако е 120кг, а Колман е 150кг тогава е друго....
В случая аз той е 60 (което е доста малко) аз съм 70…........
[quote author=“techo”][quote author=“ASTOR”]Човек размера на ръцете и силата нямат много общо
Иво Христов ако е 120кг, а Колман е 150кг тогава е друго....
В случая аз той е 60 (което е доста малко) аз съм 70…........
Да, а на какъв ръст? Едва ли сте еднакви и като структура, нали?
Не може да сте еднакви, няма двама идентични в света (освен еднояйцните близнаци, и дори и при тях има разлики).
13.09.06
11:37
Силата не зависи толкова от големината на мускулите, а по-скоро от тяхната плътност(твъдост), от психическата нагласа и енергийния запас. Колко време преди трен. ядеш?
13.09.06
11:39
[quote author=“techo”]Мисля, че това ще са ми тренировките..
2) Вт. - Почивка 8)
3) Ср. - Гръб + Бицепс
4) Четв. - Почивка 8)
6) Събота - Почивка 8)
Полу лег, флайс и кофички.. същото нещо ще упражнявам с другите мускулни групи.. така мисля, че е най-добре?
Пич виждам ,че накрая си се спрял на хубава програма. само едно предложение, защо не пробваш гърди+бицепс и гръб+трицепс. Когато няправиш стаж 3-4 месеца можеш да започнещ гърди + ръце (бицепс и трицепс) , гръб + ръце (бицепс и трицепс) .
А също така видях предложения от рода първо гърдите или гърба и после ръцете... Тренира се от най-голямата мускулна група (която иска повече кръв)към най-малката.
и така става но трицепса се натоварва по добре в ден с гърди а бицепса в ден с гръб......... ако ръцета са му изоставащи и аз бих го посъветвал да прави гърди бицепс и гръб трицепс :wink:
13.09.06
12:30
ок!
:)
Идеята е че, когато правиш гърди, трицепса се натоварва. ако тренираш в същия ден бицепс имаш пълно натоварване на ръката.
ок!
:)
Идеята е че, когато правиш гърди, трицепса се натоварва. ако тренираш в същия ден бицепс имаш пълно натоварване на ръката.
мда!!!!! а и освен тва не се претовалва трицепса !!!! но ако си по напреднал и нямаш мн времи по лесно ще си натоварваш ръцете в другия вариант :wink: с две думи - кат си иска да си ги прави
13.09.06
12:41
ами има и още нещо.
следната програма
1.гърди + ръце
2.почивка
3.крака + рамо
4.почивка
5.гръб + ръце
6 и 7 почивка
по този начин също става. на ръката и трябва 24(до 48) часа за хипервъстановяване рамото 48, гъдри и гръб 72 на краката минимум 72 (може и повече)
предмишница ,прасец и корем може и веки ден да се тренират.
[quote author=“bgtrener”]ами има и още нещо.
следната програма
1.гърди + ръце
2.почивка
3.крака + рамо
4.почивка
5.гръб + ръце
6 и 7 почивка
по този начин също става. на ръката и трябва 24(до 48) часа за хипервъстановяване рамото 48, гъдри и гръб 72 на краката минимум 72 (може и повече)
предмишница ,прасец и корем може и веки ден да се тренират.
не ме кефи тва!!!! аз рамото не мога да го сложа така с краката тва зн че ше правя по 10 упр :D
13.09.06
12:52
чакай сега, говорим за човек с малък стаж 6 месеца до 1 година.
1.повдигане на щанга зад врат 3Х10-12
2.повдигане на щанга до брадата 3Х10-12
3.клякане с щанга 3Х14-16
4.тяга 3Х14-16
Това си е достатъчно.
[quote author=“bgtrener”][quote author=“techo”]Мисля, че това ще са ми тренировките..
2) Вт. - Почивка 8)
3) Ср. - Гръб + Бицепс
4) Четв. - Почивка 8)
6) Събота - Почивка 8)
Пич виждам ,че накрая си се спрял на хубава програма. само едно предложение, защо не пробваш гърди+бицепс и гръб+трицепс. Когато няправиш стаж 3-4 месеца можеш да започнещ гърди + ръце (бицепс и трицепс) , гръб + ръце (бицепс и трицепс) .
А също така видях предложения от рода първо гърдите или гърба и после ръцете... Тренира се от най-голямата мускулна група (която иска повече кръв)към най-малката.
Ммм да и това е добро.. аз ръце си имам, но и така ще пробвам.. макарче от кофички, лежанка и още някои други упражнения за гърди се натоварва най-много трицепса.. А когато правя упражнения за гръб имам чувството, че правя за бицепс.. за това съм си ги групирал гръб + бицепс и гърди + трицепс...
А някой ме попита какво ям преди тренировка.. ами нищо не ям.... ходя сутрин.. а какво е препоръчително да се хапва преди тренировка..
13.09.06
13:04
.... когато правя упражнения за гръб имам чувството, че правя за бицепс..
НЕ ТИ Е ДОБРА ТЕХНИКАТА за гръб, затова се натоварва ръката. Намали тежестите и поработи малко за техника, когато започнеш да усещаш че работиш за гръб, а не за ръце тогава започни да товариш.
А някой ме попита какво ям преди тренировка.. ами нищо не ям.... ходя сутрин.. а какво е препоръчително да се хапва преди тренировка..
Ами поне си вземи аминокиселини преди и веднага селд протеин с въглехидрати.
Добре е да приемеш някакви въглехидрати и ако пиеш цъкни едно кафе.Разбира се да не е непосредствено преди тренировката.
А виждам че имаше някакъв спор за това кой колко тежи и колко може да вдига.
един 80 кг. човек може да повдине 3 пъти теглото си примерно = 240 кила
един 130 килограмов тип вдига “само” 2 пъти теглото си = 260 кила.
Кой е по силен?
13.09.06
15:05
[quote author=“DETONATOR”]Добре е да приемеш някакви въглехидрати и ако пиеш цъкни едно кафе.Разбира се да не е непосредствено преди тренировката.
А виждам че имаше някакъв спор за това кой колко тежи и колко може да вдига.
един 80 кг. човек може да повдине 3 пъти теглото си примерно = 240 кила
един 130 килограмов тип вдига “само” 2 пъти теглото си = 260 кила.
Кой е по силен?
не мисля че въглехидрати ще е добре преди тренировка....
[quote author=“bgtrener”].... когато правя упражнения за гръб имам чувството, че правя за бицепс..
НЕ ТИ Е ДОБРА ТЕХНИКАТА за гръб, затова се натоварва ръката. Намали тежестите и поработи малко за техника, когато започнеш да усещаш че работиш за гръб, а не за ръце тогава започни да товариш.
Ами поне си вземи аминокиселини преди и веднага селд протеин с въглехидрати.
Аз имам аминокиселини на P&B LABS и протеин на оптимум.. аминото нещо съм ги заебал.. а протеина го пия всяка вечер има няма 30-60мин. преди лягане
а след тренировка хапвам да набавя малко въглехидрати.. нещо сладко.. вафли примерно.. а преди тренировка, освен амино какво друго трябва да ям?
13.09.06
15:19
ползвай аминото преди тренировка и преди лягане.
протеина ако е с въглехидрати не е добре преди лягане (и преди тренировка не става) остави го за след тренировка.
[quote author=“bgtrener”]ползвай аминото преди тренировка и преди лягане.
протеина ако е с въглехидрати не е добре преди лягане (и преди тренировка не става) остави го за след тренировка.
Протеина мисля че не е хубаво веднага след трен щото така организма го използва за източник на енергия... За това го пия вечер..
13.09.06
15:34
[quote author=“techo”][quote author=“bgtrener”]ползвай аминото преди тренировка и преди лягане.
Протеина мисля че не е хубаво веднага след трен щото така организма го използва за източник на енергия... За това го пия вечер..
затова се пие - протеин:въглехидрати - 1:4
така е супер, но до 30 мин след трен трябва да се приеме, после няма смисъл...
13.09.06
15:39
[quote author=“NRG52”]
Ъъммм, защо? :)
Вероятно има предвид прости въглехидрати-тях трябва да оставиш за след трен.
13.09.06
15:50
[quote author=“Ultima Ratio”][quote author=“NRG52”]
Ъъммм, защо? :)
Вероятно има предвид прости въглехидрати-тях трябва да оставиш за след трен.
да става реч за прости въглехидрати.
това което с нисък гликемичен индекс може. но да не ти пълни много стомаха, щото много кръв ще отнеме и няма да се натовариш пълноценно.
http://spider.noxis.net/pub/fit/FITNESS.PDF по темата
крайно време е да се разбере, че силата не се крие в големината на мускулите, а в нервната система и възможността чрез нея да реализираме по-голям потенциал от максималната мощ, която на своите 100% е фатална за тялото.
13.09.06
18:05
относно дишането мноооо ше спорим!