19.09.06
15:27
Колко пъти седмично трябва да тренирам за корем, за да не го претренирам.
Забелязъл съм, че и 4 пъти седмично да го натоварвам, резултат особен няма.
Предполагам, че има нещо генетично в тази работа, но мисля да понамаля на 2 пъти.
Какво мислите?
добре ли е да комбинирам гръб и корем в една тренировка?
Петко К - не пускай поредни мнения, ползвай бутона Edit.
Да претренираш корем е много трудно,поради спецификата на мускула.Това е все пак най-бързо възстановяващия се мускул.Може да го правиш 3-4 пъти седмично,ако искаш релеф,но не забравяй че без добра диета няма да видиш плочки.Много добър вариант е да се тренира гръб с корем ,тъй като се извършват огледални движения и долната част от гърба участва малко или много в упр. за корем,както и корема при упр.за гръб.Добре е да го правиш и в деня за крака
Предполагам при теб проблема е в правилното изпълнение на упражненията за корем. Значи 4-ри пъти седмично са доста за корем, зависи от броят упражнения и сериите, но няма да го претовариш и с толкова. Аз зимата го правя 2 дни седмично, а когато чистя и лятото по 3 пъти седмично и ефект има. Генетиката играе роля, но при всички се забелязват плочките ако са добре развити и ако са изчистени достатъчно. При два пъти седмично прави по две упражнения по 3 серии за корем. Важното е повторенията в серия да не са повече от 25-30. Ако ги правиш повече значи не ги правиш правилно, т.е. не товариш корема максимално а помагат други мускули. Как се изпълняват различните упражнения за корем пише на сайта, но помни че не трябва само да си вдигаш торса или краката ногаре, а да има контракция на коремната мускулатура, т.е. да работи корема. Айде успех :D
19.09.06
16:24
мерси, но с това за 25-30 повторения малко не съм съгласен
мисля ,че тряба да се правят повечко
благодаря за съветите, помогнахте ми:)
[quote author=“RossenVlad”]мерси, но с това за 25-30 повторения малко не съм съгласен
мисля ,че тряба да се правят повечко
благодаря за съветите, помогнахте ми:)
Няма смисъл от повече, даже 30 са много, аз правя по 10 - 15 максимум.
19.09.06
17:25
Браво, но аз съм сигурен, че при 30 повторения, няма да има резултат.
Аз вече шест месеца си правя редовно 3х35-40 и няма особен ефект.
Има хора, които правят много лесно корем, но аз май не съм от тези.:)
Иначе не съм и на диета, но все пак аз не искам супер релеф и трябва малко или
много да се подчертаят, а то почти нищо.
но ще те послушам и ще видя какво ще стане:)
19.09.06
19:22
Коремните мускули се възстановяват бързо. Три пъти седмично е напълно достатъчно. Максимум 30 повторения. Ако искаш да постигнеш дълбок релеф ти трябва диета и кардио обаче.
19.09.06
19:40
Ами, какво ще кажете за 30 повторения с 5 килограма на гьрдите или повече+ кардио и диета.За да стане наистина впечетляваща преса?
19.09.06
20:07
ХАХАХА как с 5 кг бе :lol: :lol: :lol: аз си слагам 20 и пак не ме товари толкова,а корема ми е доста слаба група.Искам да каже,че тия 5 кг няма да се усещат изобщо дори от начинаещ.
За мене най-доброто упр. за корем е повдигане на крака висейки на лост.
19.09.06
23:10
незнам каква генетика е обаче аз правех всеки ден корем , всяко едно упражнение което се сещам (около 6-7) всеки ден и то по колкото повторения мога , даже накрая правех едно след друго опражненията без почивка и ся доста са ми изкочили плочките , дори съм леко мазничак , но пак си лечат добре и не бих казал , че съм го претренирвал през това време и мускулна треска не съм получавал ... и аз незнам но коремните мускули са най-близките мускули до кореме и по пътя на логиката се зареждат с енергия най-бързо в сравнение с другите мускули , очаквам вашите критики :roll:
Това за тезестите на гърдите е вярно но трябва да нямаш никакви мазнини по стомаха. Заштото ако имаш мазнини те изкачат напред
Здрасти,
въпроса е да се натрупа ММ в коремните мускули и след това ще се изчисти и покаже пресата, защото ако нямаш дълбочина и си малко мазен няма начин да се видят “плочките”.
Например аз имах плосък корем леко мазен, но стегнат качих малко ММ и дълбочина и пресата започна да се показва.
Найстина според мене трябва тежест да се слага:
на римското столче; повдиганята на краката може да се завърже или стисне с краката дъмбел също хубаво упражнение е това :arrow: http://www.bb-team.org/exercise/000063.php . Лично аз със тези 3 упражнения изкарах пресата си като я тренирам на 2 дни 1 път.
Поздрави, HuKouCu.
20.09.06
20:00
ХАХАХА как с 5 кг бе :lol: :lol: :lol: аз си слагам 20 и пак не ме товари толкова,а корема ми е доста слаба група.Искам да каже,че тия 5 кг няма да се усещат изобщо дори от начинаещ.
За мене най-доброто упр. за корем е повдигане на крака висейки на лост.
Дааа - тва колко съм го подценявал. Направо гори после. На коремните преси много им бях свикнал , а с тежест ми беше неудобно , но като започнах да си вдигам краката от вис направо открих топлата вода. А и се натоварва целия корем - отгоре до долу.
20.09.06
20:48
4 тренировки седмично 30-40 повторения ???
не знам аз имам друга система
Примерна програма
1 път седмично след крака или след ръцете правя корем повдигане от лег
с тежест
тежестта е такава че да ми позволи 8-12 повторения 2-3 серий
единици не правя :wink: но просто ако искате релеф знаете какво да коригирате-храненето а и корема е мускул който се нуждае от силова стимилация
(недейте да излизате с номера че е мускул който се натоварва почти непрекъснато,зашото и кракатса се натоварват почти непрекъснато но няма да растът дълготрайно от интервално бягане пример аналогичен на коремните преси при корема)
П.С. в момента съм в период за маса и корем не правя защото го натоварвам зверски
при тягата, клека,силовото и доста други упражнения,(все пак е синергист и не е заради неправилна техника просто при серийте до отказ напрежението е огромно)
а и да правя по 1000 серий аз плочки няма да изкарам с този начин на хранене (месо дайте месо и ако може още по една порция :wink: )
22.09.06
14:40
aз правя 2 х 100 отначалото за корема после зимам 2 дамбела по 25 кг . 3 х 25 ...мисля че по добар ефект няма да направите :)
22.09.06
16:05
[quote author=“The_Champ”]aз правя 2 х 100 отначалото за корема после зимам 2 дамбела по 25 кг . 3 х 25 ...мисля че по добар ефект няма да направите :)
Мисля, че това е за по-напреднал :wink: За него предлгам да пробва повечето упражнения и да види кое най-му действа. А за пресите му предлагам 10-15 с тежест НА ГЪРДИТЕ, не зад гърба след това дропва тежеста и кара до отказ.