корем

19.09.06
15:27

Колко пъти седмично трябва да тренирам за корем, за да не го претренирам.
Забелязъл съм, че и 4 пъти седмично да го натоварвам, резултат особен няма.
Предполагам, че има нещо генетично в тази работа, но мисля да понамаля на 2 пъти.
Какво мислите?

добре ли е да комбинирам гръб и корем в една тренировка?

Петко К - не пускай поредни мнения, ползвай бутона Edit.

19.09.06
16:14

Да претренираш корем е много трудно,поради спецификата на мускула.Това е все пак най-бързо възстановяващия се мускул.Може да го правиш 3-4 пъти седмично,ако искаш релеф,но не забравяй че без добра диета няма да видиш плочки.Много добър вариант е да се тренира гръб с корем ,тъй като се извършват огледални движения и долната част от гърба участва малко или много в упр. за корем,както и корема при упр.за гръб.Добре е да го правиш и в деня за крака

19.09.06
16:18

Предполагам при теб проблема е в правилното изпълнение на упражненията за корем. Значи 4-ри пъти седмично са доста за корем, зависи от броят упражнения и сериите, но няма да го претовариш и с толкова. Аз зимата го правя 2 дни седмично, а когато чистя и лятото по 3 пъти седмично и ефект има. Генетиката играе роля, но при всички се забелязват плочките ако са добре развити и ако са изчистени достатъчно. При два пъти седмично прави по две упражнения по 3 серии за корем. Важното е повторенията в серия да не са повече от 25-30. Ако ги правиш повече значи не ги правиш правилно, т.е. не товариш корема максимално а помагат други мускули. Как се изпълняват различните упражнения за корем пише на сайта, но помни че не трябва само да си вдигаш торса или краката ногаре, а да има контракция на коремната мускулатура, т.е. да работи корема. Айде успех  :D

19.09.06
16:24

мерси, но с това за 25-30 повторения малко не съм съгласен
мисля ,че тряба да се правят повечко
благодаря за съветите, помогнахте ми:)

19.09.06
16:27

[quote author=“RossenVlad”]мерси, но с това за 25-30 повторения малко не съм съгласен
мисля ,че тряба да се правят повечко
благодаря за съветите, помогнахте ми:)

Няма смисъл от повече, даже 30 са много, аз правя по 10 - 15 максимум.

19.09.06
17:25

Браво, но аз съм сигурен, че при 30 повторения, няма да има резултат.
Аз вече шест месеца си правя редовно 3х35-40 и няма особен ефект.
Има хора, които правят много лесно корем, но аз май не съм от тези.:)
Иначе не съм и на диета, но все пак аз не искам супер релеф и трябва малко или
много да се подчертаят, а то почти нищо.
но ще те послушам и ще видя какво ще стане:)

Коремните мускули се възстановяват бързо. Три пъти седмично е напълно достатъчно. Максимум 30 повторения. Ако искаш да постигнеш дълбок релеф ти трябва диета и кардио обаче.

StronG™

19.09.06
19:40

Ами, какво ще кажете за 30 повторения с 5 килограма на гьрдите или повече+ кардио и диета.За да стане наистина впечетляваща преса?

19.09.06
20:07

[quote author=“StronG™”]Ами, какво ще кажете за 30 повторения с 5 килограма на гьрдите или повече+ кардио и диета.За да стане наистина впечетляваща преса?

ХАХАХА как с 5 кг бе  :lol:  :lol:  :lol: аз си слагам 20 и пак не ме товари толкова,а корема ми е доста слаба група.Искам да каже,че тия 5 кг няма да се усещат изобщо дори от начинаещ.
За мене най-доброто упр. за корем е повдигане на крака висейки на лост.

19.09.06
23:10

незнам каква генетика е обаче аз правех всеки ден корем , всяко едно упражнение което се сещам (около 6-7) всеки ден и то по колкото повторения мога , даже накрая правех едно след друго опражненията без почивка и ся доста са ми изкочили плочките , дори съм леко мазничак , но пак си лечат добре и не бих казал , че съм го претренирвал през това време и мускулна треска не съм получавал ... и аз незнам но коремните мускули са най-близките мускули до кореме и по пътя на логиката се зареждат с енергия най-бързо в сравнение с другите мускули , очаквам вашите критики  :roll:

19.09.06
23:21

Това за тезестите на гърдите е вярно но трябва да нямаш никакви мазнини по стомаха. Заштото ако имаш мазнини те изкачат напред

20.09.06
10:35

[quote author=“Niki_1300”]Това за тезестите на гърдите е вярно но трябва да нямаш никакви мазнини по стомаха. Заштото ако имаш мазнини те изкачат напред

Здрасти,
въпроса е да се натрупа ММ в коремните мускули и след това ще се изчисти и покаже пресата, защото ако нямаш дълбочина и си малко мазен няма начин да се видят “плочките”.
Например аз имах плосък корем леко мазен, но стегнат качих малко ММ и дълбочина и пресата започна да се показва.
Найстина според мене трябва тежест да се слага:
на римското столче; повдиганята на краката може да се завърже или стисне с краката дъмбел също хубаво упражнение е това              :arrow: http://www.bb-team.org/exercise/000063.php . Лично аз със тези 3 упражнения изкарах пресата си като я тренирам на 2 дни 1 път.

Поздрави, HuKouCu.

AL

20.09.06
20:00

[quote author=“BB_SenTineL”][quote author=“StronG™”]Ами, какво ще кажете за 30 повторения с 5 килограма на гьрдите или повече+ кардио и диета.За да стане наистина впечетляваща преса?

ХАХАХА как с 5 кг бе  :lol:  :lol:  :lol: аз си слагам 20 и пак не ме товари толкова,а корема ми е доста слаба група.Искам да каже,че тия 5 кг няма да се усещат изобщо дори от начинаещ.
За мене най-доброто упр. за корем е повдигане на крака висейки на лост.

Дааа - тва колко съм го подценявал. Направо гори после. На коремните преси много им бях свикнал , а с тежест ми беше неудобно , но като започнах да си вдигам краката от вис направо открих топлата вода. А и се натоварва целия корем - отгоре до долу.

morphey

20.09.06
20:48

4 тренировки седмично 30-40 повторения ???
не знам аз имам друга система
Примерна програма
1 път седмично след крака или след ръцете правя корем  повдигане от лег
с тежест
тежестта е такава че да ми позволи 8-12 повторения 2-3 серий
единици не правя :wink:  но просто ако искате релеф знаете какво да коригирате-храненето  а и корема е мускул който се нуждае от силова стимилация
(недейте да излизате с номера че е мускул който се натоварва почти непрекъснато,зашото и кракатса се натоварват почти непрекъснато но няма да растът дълготрайно от интервално бягане пример аналогичен на коремните преси при корема)

П.С. в момента съм в период за маса и корем не правя защото го натоварвам зверски
при тягата, клека,силовото и доста други упражнения,(все пак е синергист и не е заради неправилна техника просто при серийте до отказ напрежението е огромно)
а и да правя по 1000 серий аз плочки няма да изкарам с този начин на хранене (месо дайте месо  и ако може още по една порция :wink: )

IceMan

22.09.06
14:40

aз правя 2 х 100 отначалото за корема после зимам  2 дамбела по 25 кг . 3 х 25 ...мисля че по добар ефект няма да направите :)

22.09.06
16:05

[quote author=“The_Champ”]aз правя 2 х 100 отначалото за корема после зимам  2 дамбела по 25 кг . 3 х 25 ...мисля че по добар ефект няма да направите :)

Мисля, че това е за по-напреднал :wink:  За него предлгам да пробва повечето упражнения и да види кое най-му действа.  А за пресите му предлагам 10-15 с тежест НА ГЪРДИТЕ, не зад гърба  след това дропва тежеста и кара до отказ.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1