Упражнения за разгряване

15.10.04
12:25

Извинявам се , че отново пускам нова тема, но в много теми и мнения тук се набляга на важността на загряването за последващата тренировка и за избягването на травмите. Да , обаче никъде не намерих конкретните упражнения за загряването на всяка една мускулна група. Търсих и във всички теми от форума, на търсачка също пробвах и нищо не намерих. А това, което аз знам - велоергометър, пътека - те са си само за загряване на крака, а за другите мускулни групи?? Интересно , че и в темите за упражнения за отделните мускулни групи влизах и там нищо конкретно не е споменато за предварителното загряване , имам предвид конкретни упражнения. И друго стречинга се използва доколкото знам след тренировка , а не за загряване нали така?
Моля, който знае да нопише по няколко упражнения за загряване на всяка една мускулна група, а също така и за цялостно загряване , когато се тренира общо за всимчки мускули..
Или , ако не Ви се пише поне ми кажете къде да намеря съответната информация?
Благодаря предварително!!!!

15.10.04
13:13

В близко бъдеще на сайта ще качим статии за загряването и стречинга. Но сме ограничени от времето. Ще се постараем да е по-скоро. Дотогава пиши тук в форума.

15.10.04
13:53

ще бъде добре, но все пак и за други важни и интересни неща прочетох, че имате намерение да качите, но имам въпрос - има ли начин да се разбере , ако има нова тема, а не човек пак да изрови целия сайт , за да види това, а и така има опасност да пропусне нещо..
И докато качите аз това и правя , пиша тук, дано и други се включат и поне да ми дадат някакъв съвет  поне за цялостна разгрявка на всички мускули преди тренировка...

15.10.04
15:36

Здравейте. Исках да кажа само че за да загрееш не се иска да знаеш някакви упражнения. Всеки би трябвало да го е правил по физическо в училище. Но все пак когато аз загрявам няма значение тренировка за каква група правя започвам от главата. Въртиш врата по часовниковата и обратно напред назад, след това раменете-започваш да си въртиш ръцете като перки на самолет(едната, другата, двете едновременно няма значение) след това лактите като изнасяш ръцете встрани и започваш да фи въртиш само от лактите, след това “чупиш” китките(въртиш ги). Следва кръстът, все едно въртиш обръч, навеждаш се напред и се изправяш, после се поразкрачваш и започваш да преклакваш от едининият крак на другия. Не зная дали стана ясно но съм сигурен че тези които са правили загрявка разбират за какво говоря. :D Ако мога да помогна с нещо друго няма проблеми

ВН

15.10.04
15:48

Това, което Петър прави е раздвижване на стави и разпъване на сухожилия. Отдавна е разпространено схващането, че подобен тип раздвижване предотвратява множество травми на работещите стави и ставни връзки.
За да загрееш, така де - да раздвижиш мускулите си, т.е. да ги кръвонапълниш е нужно само да потичаш 1-2 минути спринтово с максимална интензивност, малко след раздвижването на ставите.

15.10.04
16:18

Абе какви специални упражнения, ако ще правиш лежанка, правиш две - три серии с увеличаваща се тежест, преди да минеш към работната. За останалите упражнения е същото. Раздвижването на ставите преди това също е полезно. Само гледайте да не се уморите от много загряване :)

18.10.04
11:49

мерси много на всички за отговорите, този тип разгряване на цялото тяло , на ставите го знам разбира се, така че мерси все пак на Петър, просто си мислех, че трябва и някакво допълнително загряване за определените мускулни групи, защото много потребители тук казват , че ако не са добре загрели може да се получат травми, така че мерси и на Петко - разбрах , че трябва първоначално да се правят упражненията с по-лека тежест за загряване

FL

18.10.04
20:04

колко трябва да продължава една разгрявка?

MA

18.10.04
20:46

за различните хора е различно аз разгрявам от 2 до 5 мин(стажите)
и след това 1 серия с по малко килограми(било то с дъмбели
или щанга)но зависи от тренировката която ще правя

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1