15.10.04
12:25
Извинявам се , че отново пускам нова тема, но в много теми и мнения тук се набляга на важността на загряването за последващата тренировка и за избягването на травмите. Да , обаче никъде не намерих конкретните упражнения за загряването на всяка една мускулна група. Търсих и във всички теми от форума, на търсачка също пробвах и нищо не намерих. А това, което аз знам - велоергометър, пътека - те са си само за загряване на крака, а за другите мускулни групи?? Интересно , че и в темите за упражнения за отделните мускулни групи влизах и там нищо конкретно не е споменато за предварителното загряване , имам предвид конкретни упражнения. И друго стречинга се използва доколкото знам след тренировка , а не за загряване нали така?
Моля, който знае да нопише по няколко упражнения за загряване на всяка една мускулна група, а също така и за цялостно загряване , когато се тренира общо за всимчки мускули..
Или , ако не Ви се пише поне ми кажете къде да намеря съответната информация?
Благодаря предварително!!!!
В близко бъдеще на сайта ще качим статии за загряването и стречинга. Но сме ограничени от времето. Ще се постараем да е по-скоро. Дотогава пиши тук в форума.
ще бъде добре, но все пак и за други важни и интересни неща прочетох, че имате намерение да качите, но имам въпрос - има ли начин да се разбере , ако има нова тема, а не човек пак да изрови целия сайт , за да види това, а и така има опасност да пропусне нещо..
И докато качите аз това и правя , пиша тук, дано и други се включат и поне да ми дадат някакъв съвет поне за цялостна разгрявка на всички мускули преди тренировка...
Здравейте. Исках да кажа само че за да загрееш не се иска да знаеш някакви упражнения. Всеки би трябвало да го е правил по физическо в училище. Но все пак когато аз загрявам няма значение тренировка за каква група правя започвам от главата. Въртиш врата по часовниковата и обратно напред назад, след това раменете-започваш да си въртиш ръцете като перки на самолет(едната, другата, двете едновременно няма значение) след това лактите като изнасяш ръцете встрани и започваш да фи въртиш само от лактите, след това “чупиш” китките(въртиш ги). Следва кръстът, все едно въртиш обръч, навеждаш се напред и се изправяш, после се поразкрачваш и започваш да преклакваш от едининият крак на другия. Не зная дали стана ясно но съм сигурен че тези които са правили загрявка разбират за какво говоря. :D Ако мога да помогна с нещо друго няма проблеми
15.10.04
15:48
Това, което Петър прави е раздвижване на стави и разпъване на сухожилия. Отдавна е разпространено схващането, че подобен тип раздвижване предотвратява множество травми на работещите стави и ставни връзки.
За да загрееш, така де - да раздвижиш мускулите си, т.е. да ги кръвонапълниш е нужно само да потичаш 1-2 минути спринтово с максимална интензивност, малко след раздвижването на ставите.
Абе какви специални упражнения, ако ще правиш лежанка, правиш две - три серии с увеличаваща се тежест, преди да минеш към работната. За останалите упражнения е същото. Раздвижването на ставите преди това също е полезно. Само гледайте да не се уморите от много загряване :)
мерси много на всички за отговорите, този тип разгряване на цялото тяло , на ставите го знам разбира се, така че мерси все пак на Петър, просто си мислех, че трябва и някакво допълнително загряване за определените мускулни групи, защото много потребители тук казват , че ако не са добре загрели може да се получат травми, така че мерси и на Петко - разбрах , че трябва първоначално да се правят упражненията с по-лека тежест за загряване
18.10.04
20:04
колко трябва да продължава една разгрявка?
18.10.04
20:46
за различните хора е различно аз разгрявам от 2 до 5 мин(стажите)
и след това 1 серия с по малко килограми(било то с дъмбели
или щанга)но зависи от тренировката която ще правя