04.10.06
20:27
Бих те ли ми препоръчали програма от упражнения за разширяване на раменете. Ако може и за домашни условия. Добре ли е да “взимам нещо” докато ги правя?
Не съм култорист. Ходил съм само няколко месеца на фитнес.
Ами за разширяване на раменете ти трябва маса в раменете и най вече средно рамо :D Виж упражненията за рамо кои са. Ако искаш по-широк гръден кош може да опиташ с пулоувър. Казват че става много добре ако комбинираш клякания с пулоувър в суперсерии. Какво взимаш не е от значение за разширяване на гръдният кош.
04.10.06
20:35
В домашни условия няма да стане според мен. Гръб + рамена и така ставаш широк. Упражнения има колкото искаш. Прочети малко преди да питаш толкова директно.
05.10.06
02:18
ако ще зимаш нещо то да е протеин,другото няма да има голям ефект...
05.10.06
21:38
Ей тия три упражнения добри ли са?
http://www.bb-team.org/exercise/000072.php
http://www.bb-team.org/exercise/000075.php
http://www.bb-team.org/exercise/000074.php
А тази статия?
http://muscles.multimedia.bg/br5_2.html
05.10.06
21:43
Първото е за трапец. Другите стават да. Статията казва най - общото за рамената.
05.10.06
21:51
OK има ли още какво да се добави или това стига, като за начало? Мерси за отговорите!
Ами виж сега. Ширината на раменете като костна система и дължина на ключицата си е общо взето генетично заложено и тук не можеш да промениш кой-знае какво. Така че, ако по природа нямаш широк раменен пояс, можеш да компенсираш с повече ММ в раменете. Важно е да се спомене, че мощния трапец, при хора с тесен РП, прави раменете да изглеждат по-обли и набити, така че на първо време се въздържай от развитието на този мускул, ако нямаш широк РП.
При мен ширината от рамо до рамо е 50 см(крайна точка на мускула).А за разширяване може с плуване, ама до определена възраст.
искаш да кажеш че ако попринцип гърба ти е тесен не може да стане кой знае колко по широк...
ами аз не мисля точно така...
като започнах да тренирам гребане (преди вече година и малко) гърба ми беше супер малък и тесен...
сега вече може да се каже че има напредък...
вече са се показали някакви перки...
рамената са ми много по-широки от преди...
но и аз искам нещо с което и самият ми гръб може да стане по-широк...
а щом гърба расте растат и раменете нали?
не, не, не. Не искам да кажа това.
Мисълта ми беше, че ширината на раменния пояс се определя от ключицата, а вече се надгражда с Мускулна Маса. А гърбът винаги може да стане широк, при някои по-лесно, а при други - не толкова :? :D
DaMp370 - ..и все пак към колко годишен си бил преди и след разширението?
Разширяване с мускулна маса и т.н. - да, ама самите кокали, надали ще се раздалечат..дори и с пуловъри и т.н., уголемяването на гръдния кош е в някакви доста малки граници, ако въобще има такова. :)
нз начи аз правя рамени преси за предно рамо
после с дъмбели за средно
и накая пак с дъмбели за задно и според мен върши работа:)
[quote author=“user321”]Бих те ли ми препоръчали програма от упражнения за разширяване на раменете. Ако може и за домашни условия. Добре ли е да “взимам нещо” докато ги правя?
Не съм култорист. Ходил съм само няколко месеца на фитнес.
Клекове
Пуловър
Широк хват на лежанката ...
08.10.06
10:07
обратен флайс по корем .
Не виждам как упражнение за З.Рамо може да ти разшири гръдния кош ма щом ти казваш :lol:
08.10.06
19:51
Не виждам как упражнение за З.Рамо може да ти разшири гръдния кош ма щом ти казваш :lol:
Да този пич е пълен с остроумни идеи :lol:
22.10.06
23:15
Не е само рамото...трябва и добре развит гръб и тясна талия за да се постигне ефекта,който търсиш!Така че действаш върху тези три неща(първо трябва да качиш в/у раменете и гърба и после да изчистиш) и ще стане работата :)
и ако си някой от тия надарени с тесен таз, можя и да постигнеш “Y” образната фигура някой ден...
23.10.06
01:19
не разбрахте какво имам в предвид :) ...
значи мож и прав можа и по гарди :) ...упражнение за рамо с повдигане на гири в страни :)
може да се прави и по корем но се включва гарба по този начин по добре да го прави прав :) ... преди да почнете да ме критикувате ...поне се опитайте да вникнете в това което сам казал !
аз говорех по въпроса с рамото :)