04.10.06
20:27
Бих те ли ми препоръчали програма от упражнения за разширяване на раменете. Ако може и за домашни условия. Добре ли е да “взимам нещо” докато ги правя?
Не съм култорист. Ходил съм само няколко месеца на фитнес.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
Ами за разширяване на раменете ти трябва маса в раменете и най вече средно рамо :D Виж упражненията за рамо кои са. Ако искаш по-широк гръден кош може да опиташ с пулоувър. Казват че става много добре ако комбинираш клякания с пулоувър в суперсерии. Какво взимаш не е от значение за разширяване на гръдният кош.
04.10.06
20:35
В домашни условия няма да стане според мен. Гръб + рамена и така ставаш широк. Упражнения има колкото искаш. Прочети малко преди да питаш толкова директно.
05.10.06
02:18
ако ще зимаш нещо то да е протеин,другото няма да има голям ефект...
05.10.06
21:38
Ей тия три упражнения добри ли са?
http://www.bb-team.org/exercise/000072.php
http://www.bb-team.org/exercise/000075.php
http://www.bb-team.org/exercise/000074.php
А тази статия?
http://muscles.multimedia.bg/br5_2.html
05.10.06
21:43
Първото е за трапец. Другите стават да. Статията казва най - общото за рамената.
05.10.06
21:51
OK има ли още какво да се добави или това стига, като за начало? Мерси за отговорите!
Ами виж сега. Ширината на раменете като костна система и дължина на ключицата си е общо взето генетично заложено и тук не можеш да промениш кой-знае какво. Така че, ако по природа нямаш широк раменен пояс, можеш да компенсираш с повече ММ в раменете. Важно е да се спомене, че мощния трапец, при хора с тесен РП, прави раменете да изглеждат по-обли и набити, така че на първо време се въздържай от развитието на този мускул, ако нямаш широк РП.
При мен ширината от рамо до рамо е 50 см(крайна точка на мускула).А за разширяване може с плуване, ама до определена възраст.
искаш да кажеш че ако попринцип гърба ти е тесен не може да стане кой знае колко по широк...
ами аз не мисля точно така...
като започнах да тренирам гребане (преди вече година и малко) гърба ми беше супер малък и тесен...
сега вече може да се каже че има напредък...
вече са се показали някакви перки...
рамената са ми много по-широки от преди...
но и аз искам нещо с което и самият ми гръб може да стане по-широк...
а щом гърба расте растат и раменете нали?
не, не, не. Не искам да кажа това.
Мисълта ми беше, че ширината на раменния пояс се определя от ключицата, а вече се надгражда с Мускулна Маса. А гърбът винаги може да стане широк, при някои по-лесно, а при други - не толкова :? :D
DaMp370 - ..и все пак към колко годишен си бил преди и след разширението?
Разширяване с мускулна маса и т.н. - да, ама самите кокали, надали ще се раздалечат..дори и с пуловъри и т.н., уголемяването на гръдния кош е в някакви доста малки граници, ако въобще има такова. :)
нз начи аз правя рамени преси за предно рамо
после с дъмбели за средно
и накая пак с дъмбели за задно и според мен върши работа:)
[quote author=“user321”]Бих те ли ми препоръчали програма от упражнения за разширяване на раменете. Ако може и за домашни условия. Добре ли е да “взимам нещо” докато ги правя?
Не съм култорист. Ходил съм само няколко месеца на фитнес.
Клекове
Пуловър
Широк хват на лежанката ...
08.10.06
10:07
обратен флайс по корем .
Не виждам как упражнение за З.Рамо може да ти разшири гръдния кош ма щом ти казваш :lol:
08.10.06
19:51
Не виждам как упражнение за З.Рамо може да ти разшири гръдния кош ма щом ти казваш :lol:
Да този пич е пълен с остроумни идеи :lol:
22.10.06
23:15
Не е само рамото...трябва и добре развит гръб и тясна талия за да се постигне ефекта,който търсиш!Така че действаш върху тези три неща(първо трябва да качиш в/у раменете и гърба и после да изчистиш) и ще стане работата :)
и ако си някой от тия надарени с тесен таз, можя и да постигнеш “Y” образната фигура някой ден...
23.10.06
01:19
не разбрахте какво имам в предвид :) ...
значи мож и прав можа и по гарди :) ...упражнение за рамо с повдигане на гири в страни :)
може да се прави и по корем но се включва гарба по този начин по добре да го прави прав :) ... преди да почнете да ме критикувате ...поне се опитайте да вникнете в това което сам казал !
аз говорех по въпроса с рамото :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече