30.10.06
21:16
По колко вида упражнения трябва да се правят за всяка мускулна група?Днеска ми казаха,че 3 е добра цифра,а аз за гръб правя по 5 някъде?Също някаква идея как да напредна повече на лежанката?
30.10.06
21:18
В какъв смисъл “вида” ? За гърба 3 упражнения са малко за средно напреднал. Около 4-5 ти трябват. Всяка МГ и всеки човек дори е различен. На някои им вървят ръцете с 2 упражнения, на други им трябват 4. Трябва да намериш твоя оптимален лимит.
То тва е номера :).Тепърва навлизам в тази необятна вселена и наистина нз как точно ще ги проверя тези всичките неща.Иначе тренирам от 7 месеца.
Също някаква идея как да напредна повече на лежанката?
Ами виж...примерно можеш да вдигнеш 50 лег 6 пъти. Следващият път ще се опиташ да вдигнеш повече пъти и така че да можеш да направиш до отказ 8 чисти повторения с 50.
След това вместо да увеличаваш бройката слагаш 55 (или повече), така че да можеш да направиш макс. 6 повторения. Едва когато успееш да пребориш тази тежест 8 пъти, можеш да си позволиш да качиш отново килограмите.
На лежанката максимъма ми е 60 и правя 8 повторения,като сега ме боли единия палец.Иначе може и да ги изкарам до 10.Също как е по-добре за гърди - с повече или с по-малко тежести?Знам,че е индивидуално,но преди като правех на лежанката с повече тежести се натоварвах повече?
Тъй...със 60 можеш да направиш 8-10 повторения. Значи пробвай да направиш 5-6 със 65 кила.
Иначе гърдите според мен трябва да се натоварват с не много тежко, но с повече серии и повече упражнения. 6-8 повторения при 80% интензивност.
Ама то наистина си е индивидуално.
Значи зависи от големината на Мускулните Групи...
Като големи МГ смятай :
Гърди
Крака
Гръб
Като малки :
бицепс
рамо(*)тук е малко по особено.
трицепс
корем
Като микро МГ смятай :
трапец
предмишница
врат
Значи за големите МГ,са препоръчителни от 4 до 6 упражнения
За малките от 2 до 4(максимум !)-просто няма смисъл от повече.
За микро групите 1,2 упражнения са напълно достатъчни.
(*)Значи за рамото е малко по-различно,тъй като рамото иска малко повече интензивност(не толкова килограми) са препоръчителни от 3 до 5 упражнения за него(но с малки килограми и повече повторения) над 5 упр. за рамо няма смисъл.
[quote author=“freezer”]Врат :D?И какво/какви са упражненията за врат?
http://www.bb-team.org/exercise/000565.php
и борцов(от борци :D ) мост, доколкото съм чувал.
За врат по-добре не прави, освен ако нямаш адски добра причина за това. Иначе за борцов мост съм чувал, че помага много :?
[quote author=“freezer”]Врат :D?И какво/какви са упражненията за врат?
http://www.exrx.net/WeightExercises/Splenius/WtNeckExt.html