30.10.06
21:16
По колко вида упражнения трябва да се правят за всяка мускулна група?Днеска ми казаха,че 3 е добра цифра,а аз за гръб правя по 5 някъде?Също някаква идея как да напредна повече на лежанката?
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
HS Labs Creatine Powder
Креатин монохидрат
Още предложения от BB-Shop
30.10.06
21:18
В какъв смисъл “вида” ? За гърба 3 упражнения са малко за средно напреднал. Около 4-5 ти трябват. Всяка МГ и всеки човек дори е различен. На някои им вървят ръцете с 2 упражнения, на други им трябват 4. Трябва да намериш твоя оптимален лимит.
То тва е номера :).Тепърва навлизам в тази необятна вселена и наистина нз как точно ще ги проверя тези всичките неща.Иначе тренирам от 7 месеца.
Също някаква идея как да напредна повече на лежанката?
Ами виж...примерно можеш да вдигнеш 50 лег 6 пъти. Следващият път ще се опиташ да вдигнеш повече пъти и така че да можеш да направиш до отказ 8 чисти повторения с 50.
След това вместо да увеличаваш бройката слагаш 55 (или повече), така че да можеш да направиш макс. 6 повторения. Едва когато успееш да пребориш тази тежест 8 пъти, можеш да си позволиш да качиш отново килограмите.
На лежанката максимъма ми е 60 и правя 8 повторения,като сега ме боли единия палец.Иначе може и да ги изкарам до 10.Също как е по-добре за гърди - с повече или с по-малко тежести?Знам,че е индивидуално,но преди като правех на лежанката с повече тежести се натоварвах повече?
Тъй...със 60 можеш да направиш 8-10 повторения. Значи пробвай да направиш 5-6 със 65 кила.
Иначе гърдите според мен трябва да се натоварват с не много тежко, но с повече серии и повече упражнения. 6-8 повторения при 80% интензивност.
Ама то наистина си е индивидуално.
Значи зависи от големината на Мускулните Групи...
Като големи МГ смятай :
Гърди
Крака
Гръб
Като малки :
бицепс
рамо(*)тук е малко по особено.
трицепс
корем
Като микро МГ смятай :
трапец
предмишница
врат
Значи за големите МГ,са препоръчителни от 4 до 6 упражнения
За малките от 2 до 4(максимум !)-просто няма смисъл от повече.
За микро групите 1,2 упражнения са напълно достатъчни.
(*)Значи за рамото е малко по-различно,тъй като рамото иска малко повече интензивност(не толкова килограми) са препоръчителни от 3 до 5 упражнения за него(но с малки килограми и повече повторения) над 5 упр. за рамо няма смисъл.
[quote author=“freezer”]Врат :D?И какво/какви са упражненията за врат?
http://www.bb-team.org/exercise/000565.php
и борцов(от борци :D ) мост, доколкото съм чувал.
За врат по-добре не прави, освен ако нямаш адски добра причина за това. Иначе за борцов мост съм чувал, че помага много :?
[quote author=“freezer”]Врат :D?И какво/какви са упражненията за врат?
http://www.exrx.net/WeightExercises/Splenius/WtNeckExt.html
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече