Гърди !

13.11.06
16:17

въпросът ми е дали е удачно след полулег с щанга да се прави полулег с дъмбели или едното да е заместител на другото ? чувал съм мн различни мнения очаквам вашите :wink:

IE

13.11.06
16:22

Няма смисъл да правиш и двете ако искаш можеш да ги редуваш(единия път с щанга другия с дъмбели)

13.11.06
16:25

Aз правя полулег, лег, полулег с дъмбели и ми действа добре.
Ти си прецени.
По-различно е натоварването с дъмбели.

13.11.06
17:32

Значи всияко е инвидуално можеш да ги редуваш или поне да ги въртиш един път дъмбелите да са първи един пут лоста или пък може и флаис да правиш но 3 да не са във една треноровка може да ги комбинираш по различни начини

По - добре и двете да фигурират в сплита ти за гърди. Има разлика между двете упражнения.

13.11.06
19:53

хахх всеки с различно мнение както очаквах.
ако може да се аргументирате по-добре. разликата е в амплитудата на изпълнение и че дъмбелите позволяват да си изравниш гърдите, но аз нямам този проблем. и какъв е смисълът да правя горна част с щанга и после с дъмбел няма ли да се претренира така ?

SH

13.11.06
20:09

При всеки е индивидуално и за това са толкова различни мненията.Аз лично полулег правя с дъмбели защото го чувствам по добре и заради по голямата амплитуда.Според мен не ги прави и 2 упражнения в една тренировка  :)

по здрави

[quote author=“valaraukarky”]хахх всеки с различно мнение както очаквах.
ако може да се аргументирате по-добре. разликата е в амплитудата на изпълнение и че дъмбелите позволяват да си изравниш гърдите, но аз нямам този проблем. и какъв е смисълът да правя горна част с щанга и после с дъмбел няма ли да се претренира така ?

При вдигането с щанга движението е по - “статично” т.е. мускула не използва всички вклъкна, а с дъмбелите се натоварва по - концентрирано и дълбоко. С 2 думи - мускула работи по - качествено. Именно флайсовете правят гърдите големи, лега и полулега с щанга са повече силови упражнения.

13.11.06
21:53

Значи дъмбелите натоварват повече от щангата защото позвпляват да се спусне по надолу и по надълбоко и мускула се натоварва повече затова е по добре да се прави със дъмбели.Значи аз ти казах ако искаш прави флаис и после полулег със дъмбели или пък щанга и после флаис.Виж кое ти деиства по добре и прави него и от време на време сменяи с другото.

13.11.06
23:31

[quote author=“boxerg”]При вдигането с щанга движението е по - “статично” т.е. мускула не използва всички вклъкна

Напротив! Броиката на използваните влакна зависи от интензивноста. Не съм съгласен и че флаисовете правят гърдите големи а лега и полулега не.

Иначе на valaraukarky бих казал че това са две напълно различни упражнения (което си личи от биомеханиката на горен краиник при изпълнението им) предимно за една и съща част на пекторалисите. При изпълнението с дъмбели обаче участват по-сериозно мускулите синергисти. Дали да правиш две упражнения за един и същ мускул зависи от много неща, аз лично не бих! А това че може да пуснеш с дъмбелите по-надолу и по-дълбоко не означава, че се натоварват повече гърдите, а по скоро че рамото се разтяга ненужно

14.11.06
10:34

[quote author=“x_3_mar”][quote author=“boxerg”]При вдигането с щанга движението е по - “статично” т.е. мускула не използва всички вклъкна

Напротив! Броиката на използваните влакна зависи от интензивноста. Не съм съгласен и че флаисовете правят гърдите големи а лега и полулега не.

Иначе на valaraukarky бих казал че това са две напълно различни упражнения (което си личи от биомеханиката на горен краиник при изпълнението им) предимно за една и съща част на пекторалисите. При изпълнението с дъмбели обаче участват по-сериозно мускулите синергисти. Дали да правиш две упражнения за един и същ мускул зависи от много неща, аз лично не бих! А това че може да пуснеш с дъмбелите по-надолу и по-дълбоко не означава, че се натоварват повече гърдите, а по скоро че рамото се разтяга ненужно

Значи колкото повече се разтяга мускула толкова повече расте смисъл дъмбелите съответно разтягат повече и натоварват повече аз лично от тях съм по доволен имам приятел които обаче неможе да прави упражнения за гърди със дъмбели явно има проблем със лактите и си извърта рамената.А Значи отностно това че дъмбелите не натоварват повече това е строго индивидуално само ще ти дам пример за едно РОНИ,МАРКУС РУУЛ,ДЖЕЙ КЪТЛЪР и т.н никои от тях не прави гърди със щанга ти сам си прави изводите.А и тои сам трябва да разбера със какво гърдите му се натоварват повече ние не можем да гадаем

14.11.06
12:09

[quote author=“bugatibugati”]Значи колкото повече се разтяга мускула толкова повече расте

Ако успееш да го докажеш това ще станеш откривател на нов принцип в бодибилдинга. Ако тва беше истина всички щяхме да правим флаис, кросоувър и пек-дек, да разтягаме изометрично и щяхме да имаме огромни  гърди! Ако пуснеш в наи-долно положение със щанга и видиш в какво положение са ти ръцете, пускането по-надолу с дъмбели единствено разтяга повече и ненужно рамото. Даже при хора с дълги горни краиници пускането до наи-долно положение със щанга пак създава проблеми в рамената, а какво остава за по-надолу.

[quote author=“bugatibugati”]А Значи отностно това че дъмбелите не натоварват повече това е строго индивидуално само ще ти дам пример за едно РОНИ,МАРКУС РУУЛ,ДЖЕЙ КЪТЛЪР и т.н никои от тях не прави гърди със щанга ти сам си прави изводите.

Кои те излъга толкоз лошо? Я си пусни филма Jay Cutler - New, Improved and beyond и виж кое е първото упраажнение въобще във филма  :lol:  После превърти малко напред и виж че прави не едно ми две упражнения със щанга за гърди. Ето и за другия едно филмче Ronnie Coleman - Cost of Redemption виж кое е първото му упражнение за гърди, след това виж и второто, след това виж и треторо :lol: , прави само лежанките и то със щанга!

14.11.06
14:52

аз съм съгласен с x_3_mar .. по начина на писане дори се разбира кой има опит и кой чул недочул си е изградил недотам правилно мнение (нищо лично). лег полулег са базовите упр за масата на гърдите  и е смешно да твърдиш, че от оформящо упр като флайс ти растат повече гърдите. бих включил и кофичките към основните упр, но се откланям мн от темата. др въпрос - на всяка тренировка ли редувам полулег с дъмбели и щанга или 1 месец едното един другото ?

IE

14.11.06
16:20

valaraukarky ти сам трябва да си прецениш как да ги редуваш. Аз например правя две тренировки с щанга и една с дъмбели.

14.11.06
18:53

[quote author=“x_3_mar”][quote author=“bugatibugati”]Значи колкото повече се разтяга мускула толкова повече расте

Ако успееш да го докажеш това ще станеш откривател на нов принцип в бодибилдинга. Ако тва беше истина всички щяхме да правим флаис, кросоувър и пек-дек, да разтягаме изометрично и щяхме да имаме огромни  гърди! Ако пуснеш в наи-долно положение със щанга и видиш в какво положение са ти ръцете, пускането по-надолу с дъмбели единствено разтяга повече и ненужно рамото. Даже при хора с дълги горни краиници пускането до наи-долно положение със щанга пак създава проблеми в рамената, а какво остава за по-надолу.

[quote author=“bugatibugati”]А Значи отностно това че дъмбелите не натоварват повече това е строго индивидуално само ще ти дам пример за едно РОНИ,МАРКУС РУУЛ,ДЖЕЙ КЪТЛЪР и т.н никои от тях не прави гърди със щанга ти сам си прави изводите.

Кои те излъга толкоз лошо? Я си пусни филма Jay Cutler - New, Improved and beyond и виж кое е първото упраажнение въобще във филма  :lol:  После превърти малко напред и виж че прави не едно ми две упражнения със щанга за гърди. Ето и за другия едно филмче Ronnie Coleman - Cost of Redemption виж кое е първото му упражнение за гърди, след това виж и второто, след това виж и треторо :lol: , прави само лежанките и то със щанга!

Kво има да доказвам значи искаш да кажеш че дъмбелите позволяват по малък обем на движение така ли ???И къде видя  :lol:  :lol:  :lol: И къде видя че съм написал да правиш флаис и квото и да било прави квот искаш

[quote author=“valaraukarky”]аз съм съгласен с x_3_mar .. по начина на писане дори се разбира кой има опит и кой чул недочул си е изградил недотам правилно мнение (нищо лично). лег полулег са базовите упр за масата на гърдите  и е смешно да твърдиш, че от оформящо упр като флайс ти растат повече гърдите. бих включил и кофичките към основните упр, но се откланям мн от темата. др въпрос - на всяка тренировка ли редувам полулег с дъмбели и щанга или 1 месец едното един другото ?

А ти може да не взимаш отношение по тема която неразбираш вземи едно списание или влез в интернет и напиши примерно флаис от полулег и виж какво пише и после говори.И виж да го е написал някои дет разбира и виж какво е написал и после говори пак.И не ми казваи дали разбирам или не защото съм сигурен че разбирам пъти повече от теб.

14.11.06
19:21

[quote author=“bugatibugati”]
Kво има да доказвам значи искаш да кажеш че дъмбелите позволяват по малък обем на движение така ли ???И къде видя  :lol:  :lol:  :lol: И къде видя че съм написал да правиш флаис и квото и да било прави квот искаш

Оффф я покажи къде съм написал, че дъмбелите позволяват по малък обем на движение? Виждам че си особенно компетентен и на ден пишеш по 20 мнения, с което много си приличаш с един колега Блокерс (по старите го знаят :lol:  ), ама се усещаи малко! От 1 седмица си във форума и вече взе да се караш на потребители които са от доста повече време и не си ти човека които ще каже кои колко разбира....

14.11.06
21:09

bugatibugati
1 - си неграмотен
2 - че си чел 1-2 списанийца не значи, че мн разбираш

http://www.bb-team.org/exercise/000061.php

Както споменахме горе, флайсът е изолиращо упражнение и се използва основно за оформяне на външната част на гърдите.

Разтварянето от лег може да служи и за маса на външната част на гърдите, и за оформяне. Основното му предназначение е за оформяне на гръдните мускули. Затова може да се използва и от напреднали, и от начинаещи (въпреки че за начинаещите не е особено необходимо). Мястото му е в средата или края на тренировката за гърди. Първо правете упражненията за маса (изтласкване от лег) и тогава преминете към флайса.

ако беше основно упр за маса щеше да е задължително за начинаещи и щеше да е в началото на тренировката да те светна момченце

FZ

14.11.06
21:35

[quote author=“valaraukarky”]въпросът ми е дали е удачно след полулег с щанга да се прави полулег с дъмбели или едното да е заместител на другото ? чувал съм мн различни мнения очаквам вашите :wink:

аз лично правя 5 упражнения за гърди но само гърди в един ден и правя и двете упражнения особенно ако искаш да наблегнеш на горната част на гърдите . А флайса е прекрасно незаменимо упражнение без значение от стажа !  8)

14.11.06
22:19

[quote author=“BIG PICHAGA”][quote author=“valaraukarky”]въпросът ми е дали е удачно след полулег с щанга да се прави полулег с дъмбели или едното да е заместител на другото ? чувал съм мн различни мнения очаквам вашите :wink:

аз лично правя 5 упражнения за гърди но само гърди в един ден и правя и двете упражнения особенно ако искаш да наблегнеш на горната част на гърдите . А флайса е прекрасно незаменимо упражнение без значение от стажа !  8)

5 упр не ти ли идват малко множко? трябва да се възстановяваш мн добре и да имаш стаж за 5 упр според мен. Не мога да разбера единствено дали като правиш и 2те упр е с по-голяма полза за горната част или има вероятност да претренираш? (и тук искам мнение на някой с по-голям стаж ако може петко астор да се обадят няма да е лошо :P )
А колкото до флайса съм съгласен, че е мн добро упр за външната част на  гърдите макар аз да предпочитам кабели! но за начинаещ, който не е изградил нищо в областа на гърдите не виждам смисъл да прави флайс! :wink:

FZ

15.11.06
11:36

[quote author=“valaraukarky”][quote author=“BIG PICHAGA”][quote author=“valaraukarky”]въпросът ми е дали е удачно след полулег с щанга да се прави полулег с дъмбели или едното да е заместител на другото ? чувал съм мн различни мнения очаквам вашите :wink:

5 упр не ти ли идват малко множко? трябва да се възстановяваш мн добре и да имаш стаж за 5 упр според мен. Не мога да разбера единствено дали като правиш и 2те упр е с по-голяма полза за горната част или има вероятност да претренираш? (и тук искам мнение на някой с по-голям стаж ако може петко астор да се обадят няма да е лошо :P )
А колкото до флайса съм съгласен, че е мн добро упр за външната част на  гърдите макар аз да предпочитам кабели! но за начинаещ, който не е изградил нищо в областа на гърдите не виждам смисъл да прави флайс! :wink:

Приятелче , другият път като решиш да пуснеш някоя тема няма да е лошо да уточниш в заглавието и , че е насочена към определени модератори . За да знаем обикновенните потребители и въобще да нея четем и отговаряме .  8)

15.11.06
22:37

и сега е моментът някой голям да си каже тежката дума :lol:

16.11.06
11:22

[quote author=“valaraukarky”]bugatibugati
1 - си неграмотен
2 - че си чел 1-2 списанийца не значи, че мн разбираш

http://www.bb-team.org/exercise/000061.php

Както споменахме горе, флайсът е изолиращо упражнение и се използва основно за оформяне на външната част на гърдите.

Разтварянето от лег може да служи и за маса на външната част на гърдите, и за оформяне. Основното му предназначение е за оформяне на гръдните мускули. Затова може да се използва и от напреднали, и от начинаещи (въпреки че за начинаещите не е особено необходимо). Мястото му е в средата или края на тренировката за гърди. Първо правете упражненията за маса (изтласкване от лег) и тогава преминете към флайса.

ако беше основно упр за маса щеше да е задължително за начинаещи и щеше да е в началото на тренировката да те светна момченце

Не объркал си се даже и 1 списание не съм прочел :lol:  :lol:  :lol: И да ти кажа едно аз със колко хора съм си говорил за програми и т.н няма да коментирам пиши квот искаш важно е качестото ти ако ще да си наи-големия експерт във форума може и изобщо да не тринираш.

Повече темата няма да я коментирам!!!!!

16.11.06
18:31

Ако искаш горни гърди прави ги и двете упражнения ... и горните гърди да са ти първи в програмата ! Няма да претренираш !

П.П. Флоод/Чат тема ... тва да не ви е баклава тука някои да напише нещо и давайй 100 чакала да пишат безмислици !!!  :twisted:

17.11.06
20:58

ако целиш оформяне избери дъмпелите и изцяло премахни шангите...... при мен върши работа но отскоро съм така  :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1