13.11.06
16:17
въпросът ми е дали е удачно след полулег с щанга да се прави полулег с дъмбели или едното да е заместител на другото ? чувал съм мн различни мнения очаквам вашите :wink:
13.11.06
16:22
Няма смисъл да правиш и двете ако искаш можеш да ги редуваш(единия път с щанга другия с дъмбели)
Aз правя полулег, лег, полулег с дъмбели и ми действа добре.
Ти си прецени.
По-различно е натоварването с дъмбели.
13.11.06
17:32
Значи всияко е инвидуално можеш да ги редуваш или поне да ги въртиш един път дъмбелите да са първи един пут лоста или пък може и флаис да правиш но 3 да не са във една треноровка може да ги комбинираш по различни начини
13.11.06
19:30
По - добре и двете да фигурират в сплита ти за гърди. Има разлика между двете упражнения.
13.11.06
19:53
хахх всеки с различно мнение както очаквах.
ако може да се аргументирате по-добре. разликата е в амплитудата на изпълнение и че дъмбелите позволяват да си изравниш гърдите, но аз нямам този проблем. и какъв е смисълът да правя горна част с щанга и после с дъмбел няма ли да се претренира така ?
13.11.06
20:09
При всеки е индивидуално и за това са толкова различни мненията.Аз лично полулег правя с дъмбели защото го чувствам по добре и заради по голямата амплитуда.Според мен не ги прави и 2 упражнения в една тренировка :)
по здрави
13.11.06
21:33
[quote author=“valaraukarky”]хахх всеки с различно мнение както очаквах.
ако може да се аргументирате по-добре. разликата е в амплитудата на изпълнение и че дъмбелите позволяват да си изравниш гърдите, но аз нямам този проблем. и какъв е смисълът да правя горна част с щанга и после с дъмбел няма ли да се претренира така ?
При вдигането с щанга движението е по - “статично” т.е. мускула не използва всички вклъкна, а с дъмбелите се натоварва по - концентрирано и дълбоко. С 2 думи - мускула работи по - качествено. Именно флайсовете правят гърдите големи, лега и полулега с щанга са повече силови упражнения.
13.11.06
21:53
Значи дъмбелите натоварват повече от щангата защото позвпляват да се спусне по надолу и по надълбоко и мускула се натоварва повече затова е по добре да се прави със дъмбели.Значи аз ти казах ако искаш прави флаис и после полулег със дъмбели или пък щанга и после флаис.Виж кое ти деиства по добре и прави него и от време на време сменяи с другото.
[quote author=“boxerg”]При вдигането с щанга движението е по - “статично” т.е. мускула не използва всички вклъкна
Напротив! Броиката на използваните влакна зависи от интензивноста. Не съм съгласен и че флаисовете правят гърдите големи а лега и полулега не.
Иначе на valaraukarky бих казал че това са две напълно различни упражнения (което си личи от биомеханиката на горен краиник при изпълнението им) предимно за една и съща част на пекторалисите. При изпълнението с дъмбели обаче участват по-сериозно мускулите синергисти. Дали да правиш две упражнения за един и същ мускул зависи от много неща, аз лично не бих! А това че може да пуснеш с дъмбелите по-надолу и по-дълбоко не означава, че се натоварват повече гърдите, а по скоро че рамото се разтяга ненужно
14.11.06
10:34
[quote author=“x_3_mar”][quote author=“boxerg”]При вдигането с щанга движението е по - “статично” т.е. мускула не използва всички вклъкна
Напротив! Броиката на използваните влакна зависи от интензивноста. Не съм съгласен и че флаисовете правят гърдите големи а лега и полулега не.
Иначе на valaraukarky бих казал че това са две напълно различни упражнения (което си личи от биомеханиката на горен краиник при изпълнението им) предимно за една и съща част на пекторалисите. При изпълнението с дъмбели обаче участват по-сериозно мускулите синергисти. Дали да правиш две упражнения за един и същ мускул зависи от много неща, аз лично не бих! А това че може да пуснеш с дъмбелите по-надолу и по-дълбоко не означава, че се натоварват повече гърдите, а по скоро че рамото се разтяга ненужно
Значи колкото повече се разтяга мускула толкова повече расте смисъл дъмбелите съответно разтягат повече и натоварват повече аз лично от тях съм по доволен имам приятел които обаче неможе да прави упражнения за гърди със дъмбели явно има проблем със лактите и си извърта рамената.А Значи отностно това че дъмбелите не натоварват повече това е строго индивидуално само ще ти дам пример за едно РОНИ,МАРКУС РУУЛ,ДЖЕЙ КЪТЛЪР и т.н никои от тях не прави гърди със щанга ти сам си прави изводите.А и тои сам трябва да разбера със какво гърдите му се натоварват повече ние не можем да гадаем
[quote author=“bugatibugati”]Значи колкото повече се разтяга мускула толкова повече расте
Ако успееш да го докажеш това ще станеш откривател на нов принцип в бодибилдинга. Ако тва беше истина всички щяхме да правим флаис, кросоувър и пек-дек, да разтягаме изометрично и щяхме да имаме огромни гърди! Ако пуснеш в наи-долно положение със щанга и видиш в какво положение са ти ръцете, пускането по-надолу с дъмбели единствено разтяга повече и ненужно рамото. Даже при хора с дълги горни краиници пускането до наи-долно положение със щанга пак създава проблеми в рамената, а какво остава за по-надолу.
[quote author=“bugatibugati”]А Значи отностно това че дъмбелите не натоварват повече това е строго индивидуално само ще ти дам пример за едно РОНИ,МАРКУС РУУЛ,ДЖЕЙ КЪТЛЪР и т.н никои от тях не прави гърди със щанга ти сам си прави изводите.
Кои те излъга толкоз лошо? Я си пусни филма Jay Cutler - New, Improved and beyond и виж кое е първото упраажнение въобще във филма :lol: После превърти малко напред и виж че прави не едно ми две упражнения със щанга за гърди. Ето и за другия едно филмче Ronnie Coleman - Cost of Redemption виж кое е първото му упражнение за гърди, след това виж и второто, след това виж и треторо :lol: , прави само лежанките и то със щанга!
14.11.06
14:52
аз съм съгласен с x_3_mar .. по начина на писане дори се разбира кой има опит и кой чул недочул си е изградил недотам правилно мнение (нищо лично). лег полулег са базовите упр за масата на гърдите и е смешно да твърдиш, че от оформящо упр като флайс ти растат повече гърдите. бих включил и кофичките към основните упр, но се откланям мн от темата. др въпрос - на всяка тренировка ли редувам полулег с дъмбели и щанга или 1 месец едното един другото ?
14.11.06
16:20
valaraukarky ти сам трябва да си прецениш как да ги редуваш. Аз например правя две тренировки с щанга и една с дъмбели.
14.11.06
18:53
[quote author=“x_3_mar”][quote author=“bugatibugati”]Значи колкото повече се разтяга мускула толкова повече расте
Ако успееш да го докажеш това ще станеш откривател на нов принцип в бодибилдинга. Ако тва беше истина всички щяхме да правим флаис, кросоувър и пек-дек, да разтягаме изометрично и щяхме да имаме огромни гърди! Ако пуснеш в наи-долно положение със щанга и видиш в какво положение са ти ръцете, пускането по-надолу с дъмбели единствено разтяга повече и ненужно рамото. Даже при хора с дълги горни краиници пускането до наи-долно положение със щанга пак създава проблеми в рамената, а какво остава за по-надолу.
[quote author=“bugatibugati”]А Значи отностно това че дъмбелите не натоварват повече това е строго индивидуално само ще ти дам пример за едно РОНИ,МАРКУС РУУЛ,ДЖЕЙ КЪТЛЪР и т.н никои от тях не прави гърди със щанга ти сам си прави изводите.
Kво има да доказвам значи искаш да кажеш че дъмбелите позволяват по малък обем на движение така ли ???И къде видя :lol: :lol: :lol: И къде видя че съм написал да правиш флаис и квото и да било прави квот искаш
[quote author=“valaraukarky”]аз съм съгласен с x_3_mar .. по начина на писане дори се разбира кой има опит и кой чул недочул си е изградил недотам правилно мнение (нищо лично). лег полулег са базовите упр за масата на гърдите и е смешно да твърдиш, че от оформящо упр като флайс ти растат повече гърдите. бих включил и кофичките към основните упр, но се откланям мн от темата. др въпрос - на всяка тренировка ли редувам полулег с дъмбели и щанга или 1 месец едното един другото ?
А ти може да не взимаш отношение по тема която неразбираш вземи едно списание или влез в интернет и напиши примерно флаис от полулег и виж какво пише и после говори.И виж да го е написал някои дет разбира и виж какво е написал и после говори пак.И не ми казваи дали разбирам или не защото съм сигурен че разбирам пъти повече от теб.
[quote author=“bugatibugati”]
Kво има да доказвам значи искаш да кажеш че дъмбелите позволяват по малък обем на движение така ли ???И къде видя :lol: :lol: :lol: И къде видя че съм написал да правиш флаис и квото и да било прави квот искаш
Оффф я покажи къде съм написал, че дъмбелите позволяват по малък обем на движение? Виждам че си особенно компетентен и на ден пишеш по 20 мнения, с което много си приличаш с един колега Блокерс (по старите го знаят :lol: ), ама се усещаи малко! От 1 седмица си във форума и вече взе да се караш на потребители които са от доста повече време и не си ти човека които ще каже кои колко разбира....
14.11.06
21:09
bugatibugati
1 - си неграмотен
2 - че си чел 1-2 списанийца не значи, че мн разбираш
http://www.bb-team.org/exercise/000061.php
Както споменахме горе, флайсът е изолиращо упражнение и се използва основно за оформяне на външната част на гърдите.
Разтварянето от лег може да служи и за маса на външната част на гърдите, и за оформяне. Основното му предназначение е за оформяне на гръдните мускули. Затова може да се използва и от напреднали, и от начинаещи (въпреки че за начинаещите не е особено необходимо). Мястото му е в средата или края на тренировката за гърди. Първо правете упражненията за маса (изтласкване от лег) и тогава преминете към флайса.
ако беше основно упр за маса щеше да е задължително за начинаещи и щеше да е в началото на тренировката да те светна момченце
14.11.06
21:35
аз лично правя 5 упражнения за гърди но само гърди в един ден и правя и двете упражнения особенно ако искаш да наблегнеш на горната част на гърдите . А флайса е прекрасно незаменимо упражнение без значение от стажа ! 8)
14.11.06
22:19
аз лично правя 5 упражнения за гърди но само гърди в един ден и правя и двете упражнения особенно ако искаш да наблегнеш на горната част на гърдите . А флайса е прекрасно незаменимо упражнение без значение от стажа ! 8)
5 упр не ти ли идват малко множко? трябва да се възстановяваш мн добре и да имаш стаж за 5 упр според мен. Не мога да разбера единствено дали като правиш и 2те упр е с по-голяма полза за горната част или има вероятност да претренираш? (и тук искам мнение на някой с по-голям стаж ако може петко астор да се обадят няма да е лошо :P )
А колкото до флайса съм съгласен, че е мн добро упр за външната част на гърдите макар аз да предпочитам кабели! но за начинаещ, който не е изградил нищо в областа на гърдите не виждам смисъл да прави флайс! :wink:
15.11.06
11:36
5 упр не ти ли идват малко множко? трябва да се възстановяваш мн добре и да имаш стаж за 5 упр според мен. Не мога да разбера единствено дали като правиш и 2те упр е с по-голяма полза за горната част или има вероятност да претренираш? (и тук искам мнение на някой с по-голям стаж ако може петко астор да се обадят няма да е лошо :P )
А колкото до флайса съм съгласен, че е мн добро упр за външната част на гърдите макар аз да предпочитам кабели! но за начинаещ, който не е изградил нищо в областа на гърдите не виждам смисъл да прави флайс! :wink:
Приятелче , другият път като решиш да пуснеш някоя тема няма да е лошо да уточниш в заглавието и , че е насочена към определени модератори . За да знаем обикновенните потребители и въобще да нея четем и отговаряме . 8)
15.11.06
22:37
и сега е моментът някой голям да си каже тежката дума :lol:
16.11.06
11:22
[quote author=“valaraukarky”]bugatibugati
1 - си неграмотен
2 - че си чел 1-2 списанийца не значи, че мн разбираш
http://www.bb-team.org/exercise/000061.php
Както споменахме горе, флайсът е изолиращо упражнение и се използва основно за оформяне на външната част на гърдите.
Разтварянето от лег може да служи и за маса на външната част на гърдите, и за оформяне. Основното му предназначение е за оформяне на гръдните мускули. Затова може да се използва и от напреднали, и от начинаещи (въпреки че за начинаещите не е особено необходимо). Мястото му е в средата или края на тренировката за гърди. Първо правете упражненията за маса (изтласкване от лег) и тогава преминете към флайса.
ако беше основно упр за маса щеше да е задължително за начинаещи и щеше да е в началото на тренировката да те светна момченце
Не объркал си се даже и 1 списание не съм прочел :lol: :lol: :lol: И да ти кажа едно аз със колко хора съм си говорил за програми и т.н няма да коментирам пиши квот искаш важно е качестото ти ако ще да си наи-големия експерт във форума може и изобщо да не тринираш.
Повече темата няма да я коментирам!!!!!
Ако искаш горни гърди прави ги и двете упражнения ... и горните гърди да са ти първи в програмата ! Няма да претренираш !
П.П. Флоод/Чат тема ... тва да не ви е баклава тука някои да напише нещо и давайй 100 чакала да пишат безмислици !!! :twisted: