Опит за максимизиране на мускулия разтеж!

Досега тренирах по четиридневен сплит за мускулна маса! Ходих през ден на тренировки.Обаче мисля, че почивките на отделните мускулни групи е прекалено голяма. Падаше се да тренирам мусклуна група веднаж на 8 дена! Мисля, че това е прекалено голяма пауза и затова реших да направя нещата малко по “екстремни” за мен! Минавам на тридневен сплит за мускулна маса, с тренировки пак през ден! В почивните дни ще правя корем вкъщи и прасец от време на време! Обаче се притеснявам за това, дали ще мога да се възстановявам добре, пада се тренировка на мускулна група веднаж на 5 дена. Пия креатин и трибулус, храня се сравнително добре (5-6 пъти дневно) и спя в най-подходящото време (22.00 до 08.00)!

Ето я новата ми схема!

Ден 1
• Гърди
Изтласкване на щанга от полулег – 5 серии 6-8reps
Изтласкване на щанга от хоризонтален лег - 5 серии 6-8reps
Кросоувър – 3 серии 10-12reps
Пулоувър – 3 серии 12-15reps
• Бицепс
Бицепсово сгъване на дъмбели от стоеж – 4 серии 6-8reps
Скотово сгъване на ЕZ щанга – 4 серии 6-8reps
Концентрирано сгъване – 3 серии 10-12reps

Ден 2
• Корем
Коремни преси – 3 серии 15-30reps
Вдигане на крака от лег – 3 серии 15-30reps

Ден 3
• Странично Рамо
Раменни преси за врата – 5 серии 8-10reps
• Крака
Клек с щанга пред гърди на Смит Машина – 5 серии 6-10reps
Хакен клек – 5 серии 6-10reps
Бедрено разгъване - 4 серии 12-15reps
Бедрено сгъване от стоеж – 5 серии 6-10reps
Добро утро -  3 серии 15-20reps

Ден 4
• Корем

Ден 5
• Гръб
Придърпване на вертикален скрипец пред гърди – 5 серии  6-10reps
Гребане с щанга – 5 серии 8-10reps
Привеждане на горен скрипец със прави ръце – 3 серии 10-12reps
• Задно Рамо
Разгъване на дъмбели от наклон – 4 серии 8-12reps
• Трапец
Повдигане на дъмбели – 3 серии 8-10reps
• Трицепс
Френско разгъване на щанга – 4 серии 6-8reps
Разгъване на дъмбел зад глава – 4 серии 6-8reps
Разгъване на скрипец – 3 серии 10-12reps

Ден 6
• Корем

Ще мога ли да се възстановявам достатачно добре? Знам, че е строго индивидуално, но все пак искам мнения по въпроса?!!
20 години, 83 кг, екто-мезоморф 5-6 месеца стаж!
П.С. Предно рамо не правя, защото редовно имам мускулна треска там от тренировката за гърди!
П.С.2. Тренировката ми за крака искам да е максимално изчистена от други упражнения и затова рамото е разделено в две тренировки!

17.11.06
21:16

Програмата е добре съставена но според мен трябва да намалиш сериите за гърди дане се по 5 серии а по 4.И да включиш още 1 упр.Ти все още си начинаещ и виж ако се чустваш че претренираш гърдите ти прави само 4упр.Упражненията за гръб са ти мн малко прави още 1 поне примерно гребане със дъмбел,тяга,мечка и т.н.И още нещо ДОБРО УТРО го прави при гърба.Промерно след тягата ем да свалиш напрежението във кръста след тягата ем го доизтощиш.Значи хората са казали мин.почивка за даден мускул трябва да е 72часа ти почиваш 120часа което значи че ще можеш да се възтановаваш.Искам да ти кажа да си вземеш и протеин,примерно или нещо глутаминче.Предното рамо може да не го правиш защото щом чустваш че е достатъчно натоварени не ги прави.

17.11.06
21:59

Сериите са много и според мен махни Пулоувъра,а прави Флаис от полулег

Не натоварваш гърба както трябва а изтощаваш други групи безмислено. Уравновеси ги горе долу. Прави предно рамо, това че имаш мускулна треска на него не означава, че ще расте. Не пренебрегвай никой мускул.

boxerg

А за предно рамо имах и вариант да сложа едно упражнение за него при гърдите, ще помисля пак за това!
След тази тренировка за гръб обикновенно имам убиствена мускулна треска! И затова прецених, че това е достатъчно, поне засега!?!?
Кои групи изтощавам излишно?

П.С. Добро утро правя заради задното бедро! Не за кръста специално!

Бицепсите и гърдите. За първото повече от по 3 серии не виждам смисъл освен ако не е на скрипец с по - интензивна скорост. Гърдите защото правиш по 5 серии и то с тежко явно, щом падаш на 6 повторения.

Ами като се имам в напредвид това, че правя 3 упражнения за гърди и то едното оформящо, предположих, че вдигането на сериите е логично!
Пулоъвъра не го броя за гърди, защото го правя по един по нетрадиционен начин, които е само за разтягане и разширявване на гръдния кош и от него имам незначително натоварване на гърдите!
Бицепса според теб го претоварвам с 2 упражнения за маса и 1 оформящо? Ако съдя по мускулната треска не е толкова претоварен! Даже, чак като вдигнах сериите на по 4 ми се мояви лека треска след тренировката ми за бицепс?!

Не можеш да разделяш упражненията на оформящи и други. Формата зависи от големината на мускула, процента подкожни мазнини, генетично заложената форма. А и аз имах предвид сериите - не 4 а 3 за бицепс. Мускулната треска не означава винаги максималко натоварване както и максималното натоварване не означава растеж. Аз много рядко имам мускулна треска на ръцете и то не силна. Резултатите са супер.

LC

18.11.06
01:52

[quote author=“bugatibugati”]И още нещо ДОБРО УТРО го прави при гърба

:shock:  :shock:  :shock:
????? 

момче , я ми обясни как се прави точно гудморнингс и защо трябва да го прави за гръб  :?:  :?:  :?:

18.11.06
09:01

Защото е упр. за кръста и дългите гръбначни мускули.  :)

За предното рамо - щом след гърди имаш МТ в него, по-добре вкарай упр. за предно рамо при страничното. :)

LC

18.11.06
10:05

по този начин ли го правиш само да те питам? а така и така си на сайта - можеш да видиш кой мускул дават за таргет хората  :roll:  ти като го правиш ... кръста ли ти се схваща после ?

Зависи от начина на изпълнение какво ще натовари упражнението Добро Утро! Аз го правя специално за задно бедро!
В интерес на истината бицепса мисля, че ми излезе от застой точно след като почнах да го натоварвам по сериозно! Засега нямам проблем с растежа му, ако влезне пак във застой, ще пробвам да намаля сериите, да видя дали не претренирвам!

boxerg ти не си първия от който чувам, че няма оформящи упражнения! Аз лично мисля, че не си прав за това! Под оформящо упражнение имам пред упражнения, които удрет даден мускул дирекно (конкретно него), в повечето случаи тези упражнения са едно-ставни, и много напомпващи!
Под оформящи имам предвид да ти дадат форма на мускула, сепариране мускулни глави, по-добро изразяване на самия мускул, а не премахване на подкожни мазнини (подкожните мазнини с дието, се махат това ми е много добре известно)!

18.11.06
18:01

[quote author=“lex cazinsky”][quote author=“bugatibugati”]И още нещо ДОБРО УТРО го прави при гърба

:shock:  :shock:  :shock:
????? 

момче , я ми обясни как се прави точно гудморнингс и защо трябва да го прави за гръб  :?:  :?:  :?:

Tа след като разбра за какво говоря.Мисля че няма какво да ти обяснявам ти знаеш всичко

(>>>И още нещо ДОБРО УТРО го прави при гърба.Промерно след тягата ем да свалиш напрежението във кръста след тягата ем го доизтощиш<<<) ако беше прочел какво съм написъл нямаше да ме питаш за какво е и дали ми се схваща кръста или не

:lol:  :lol:  :lol: Нищо лично но по добре не взимаш мнение само да спамиш

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1