27.11.06
13:27
Някой ще даде ли точен отговор на това пулоувър за разширяване на гръдния кош колко често може да се прави?!
Нали тези връзки, на които действа нали не са мускул? Трябва ли да се възстановяват? Трябва ли да се прави почивка от упражнението след няколко месеца прилагане в програмата, за да се разучи тялото на това натоварване, смисъл губи ли се ефективността му след известно време ползване?!
Моля отгорете на тези въпроси, защото за мен е много важно! Това може да ми е единствената възможност да си реша проблемите с гръдния кош!
Имало е подобни въпрости и в други теми из форума, но без отговор!
Ами мненията са противоречиви един ще ти каже че действа друг не,трети че действа с клек и т.н.
Аз па така и на къде го разширява,всеки ми говори всякакви простотии/Един ми казва,че ти го разширява напред и назад(към гърдите и гърба),втори ми вика,че настрани (към рамената),а трети,че ставаш като балон,гръдният ти кош става като кръгче.Е последно какво и на къде разширява :roll:
27.11.06
23:23
SpUd3r
И мен също така ме интересува и как точно го разширява?
Моля някой, който е запознат да ни просвети или да ни даде материали за чете или гледане!
27.11.06
23:28
За около месец обиколката на гръдния ми кош се промени:
-от 85 на 90 сантиметва в нормално състояние
-от 90 на 94 сантиметва в състояния, когато съм си поел въздух!!!
На всеки три дена, двата правих пулоувър. 3-4 серии по 13-15 повторения, като първата серия я правих със 7,5 килограма, а останалите 12,5 килограма. Клекове не правих. Не знам има ли нужда от възстановяване, но ми се струва, че е добре да не се прави абсолютно всеки ден. С времето усещам, че има нужда да се качват килограмите, аз например почнах упражнението с 4 килограмова гиричка лятото, дойде момент, кога с тая гирична не чувствах никакво разтягане, и така - сега го правя с 12,5кг. Цел ми е да си поемам въздух на макс докато пускам дъмбела назад! Само усещане е много яко, ти самия чувстваш разликата като дишаш!
От друга страна ходя на плуване(макар и рядко), не знам то указало ли е влияние.
Последното измерване го правих на 16 този месец, след някой друг ден ще пусна пост да кажа има ли промяна!
Освен това, се вземам едни биологично активни калциеви добавки, които несъмнено са указали много влияние. С тях си коригирах някои проблеми по гръбначния стълб и дори израстнах с някой друг сантиметър на ръст за един сезон. -
http://www.tiens-bg.com/TIANSHI/pages/A0001/A0001.htm
http://tiens.hit.bg/kidscalcium.html
Към автора: реших да ти постна и тия линкове, защото спомена че си имал някакви проблеми. Можеш да се поровиш за “Тянши” в гоогле. Това е фирма за биодобавки, може са на многократно по - високи цени от тия по аптеките, но те уверявам, че са истински.
28.11.06
19:20
пуловера е комплексно упр за гърди и гръб.ако се изпълни в края на тренировката за гръб го завършва добре същото и за гърдите.увеличава ребрената кухина.работи и за страничните зъбчати мускули.не се играе тежко-12-15 повторения.
Така като чета значи го разширява напред или пак не съм разбрал като хората ? :roll:
ПС - сори,че отварям стара тема,но преид малко се сетих,че бях писал в нея и забравих да прочета отговора :D
Вярно е,разширява го,но не очаквай да си на 30 и да ти се разшири...
До към 20-26 години,но зависи от човека...
06.01.07
08:44
А на 13 разширявали? Моят ГК си е големишък, ама още малко няма да е зле. Да имам предвид ще действа ли?
[quote author=“13_Godini_Fitnes_Boy”]А на 13 разширявали? Моят ГК си е големишък, ама още малко няма да е зле. Да имам предвид ще действа ли?
Да, ако го правиш правилно...
09.01.07
16:59
1.Дишането точно как е най-ефективно да се прави? Първо да поема максимум въздух и да разгъвам или заедно със разгъването да поемам въздух?
Не е ли по-добре да се вдишва на макс и чак тогава да се разтяга, защото така гърдния кош е максимално разтворен преди разтягането?!
Забелязал съм, че е много трудно да поемаш максимум въздух докато разтягаш!
2.Каква е разликата в това дали използваш дъмбел или щанга?
09.01.07
20:21
Цялата идея на упражнението, е че системно разтяга връзките между резбрата и с времето те се удължават и обема на гръния кош се повишава. Докато сваляш вдишваш, и докато си го свалил дъмбела зад тиквата си поел макс дъх, задържаш малко да ти се разтегне хубаво коша и вдигаш нагоре издишайки(абе както си се прави всяко друго упражнение само дето задържаш малко повече да се разтегнеш). Прави го ( поне аз така правя) с дъмбел(имам усещането че по добре се разтягам), с който можеш да направиш без проблем 15 повторения и на последните не се мъчиш(идеята е да се разтегнеш, не да муаш тежко :) ) и като усетиш вече че дъмбела ти е яко лек - вземи по-тежък. Аз го правя с гърди и с крака(суперсерия с клек) - щото клека си е тежко упражнение и идеята че и там ти се разтваря гръдния кош. Ама за да имаш някакъв ефект трябва да си редовен и търпелив - мноого бавно става. И другото много яко, е че имам чувството, че дишам по-добре като правя пуловер :).