За мъртвата тяга въпросче!

Значи така, правя тяга със изпънати крака с цел натоварване на задно бедро!
Пускам щангата само до коленето и после обратно нагоре, с цел по-малко натоварване в кръста и в задника, доколкото е възможно!
Въпросите ми са два:
1. Трябва ли да присвивам леко колената, за да натоваря повече задното бедро?
2. Колко повторения ще е най-добре за натоварване на задното бедро?

LU

01.12.06
10:58

:) тягата е главно за гръб за кво гледаш да нотоварваш повече задното бедро него ще си го правиш като правиш крака :)

01.12.06
13:34

[quote author=“Dark_Face”]:) тягата е главно за гръб за кво гледаш да нотоварваш повече задното бедро него ще си го правиш като правиш крака :)

Има така наречената “римска тяга”,която натоварва задното бедро повече...

01.12.06
15:40

[quote author=“Huskarl”]Значи така, правя тяга със изпънати крака с цел натоварване на задно бедро!
Пускам щангата само до коленето и после обратно нагоре, с цел по-малко натоварване в кръста и в задника, доколкото е възможно!
Въпросите ми са два:
1. Трябва ли да присвивам леко колената, за да натоваря повече задното бедро?
2. Колко повторения ще е най-добре за натоварване на задното бедро?

римската тяга я правя с нацяло изправени крака - без да ги свивам
правя я с по-малко килограми от нормалната тяга -> повече повторения
след всяка тренировка имам лека мускулна треска в задното бедро и предполагам, че този начин на трениране работи

Под повече повторения се имам в напредвид 10-12 или 12-15?

01.12.06
16:55

12

01.12.06
19:15

прави се с леко сгънати в колената крака(постоянно стоят така) и се пуска до долу ими дори може да си на платформа и дисковете да падат още по надолу :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1