трен за маса + трен за въздух

03.12.06
09:26

Така значи на 14 години съм.Тренирам от 1 година и 6 месеца и съм 76 кг на 180см.Тренирам за маса 4 пъти в седмицата :понеделник,вторник,четвъртък и петък.Преди фитнеса тренирах баскетбол.И проблемът ми е следния значи ппреди като тренирах баскет 600 метра ги бягах без да се задъхвам и всичко си беше точно.Наскоро се наложи в даскало да бягаме 600 метра едва ги избях и супер мн се задъхах.Та искам да питам следното добре ли ще е да включа някаква тренировка за издръжливост.А понеже тренирам у нас имам си вело и въже за сакчане. И как да включа такава тренировка в програмата ми без да влияе на качването ми на маса.Аз не искам да правя релеф искам да си подобря издръжливостта, за да не се задъхвам.Някакви идеи ?

NE

03.12.06
10:56

може да правиш аеробни тренировки, но те ще повлиаят на трупането на маса ! Прави ги въпреки всичко, защото ти и без това няма да имаш проблеми да качваш - тренирал си баскет (само по себе си това си е аеробика )и си 76 кг на 14 год. Редувай велото и въжето по 10 мин. след всяка тренировка с тежести.

03.12.06
11:13

[quote author=“Nenor”]може да правиш аеробни тренировки, но те ще повлиаят на трупането на маса ! Прави ги въпреки всичко, защото ти и без това няма да имаш проблеми да качваш - тренирал си баскет (само по себе си това си е аеробика )и си 76 кг на 14 год. Редувай велото и въжето по 10 мин. след всяка тренировка с тежести.

Да ,но фитнеса го почнах след баскета.Сега мн добри си качвам ,ама май ще се наложи да намаля темпото за сметка на въздуха.Други мнения ?

03.12.06
12:41

[quote author=“The Prowler”][quote author=“Nenor”]може да правиш аеробни тренировки, но те ще повлиаят на трупането на маса ! Прави ги въпреки всичко, защото ти и без това няма да имаш проблеми да качваш - тренирал си баскет (само по себе си това си е аеробика )и си 76 кг на 14 год. Редувай велото и въжето по 10 мин. след всяка тренировка с тежести.

Да ,но фитнеса го почнах след баскета.Сега мн добри си качвам ,ама май ще се наложи да намаля темпото за сметка на въздуха.Други мнения ?

Пробвай кленбутерол ако се задъхваш

03.12.06
13:25

[quote author=“TREVATA”][quote author=“The Prowler”][quote author=“Nenor”]може да правиш аеробни тренировки, но те ще повлиаят на трупането на маса ! Прави ги въпреки всичко, защото ти и без това няма да имаш проблеми да качваш - тренирал си баскет (само по себе си това си е аеробика )и си 76 кг на 14 год. Редувай велото и въжето по 10 мин. след всяка тренировка с тежести.

Пробвай кленбутерол ако се задъхваш

ти нормален ли си? :shock:  с какъв ъкъл ще препоръчваш клен на 14!!! годишен!и то на здрав!

03.12.06
13:33

Не се заемай с добавки. Рано е да си съсипваш организма.
По-добре зарежи за малко масата и поработи над издържливостта, защото сложиш ли още 10кг отгоре (което сигурно ще направиш до пролетта) ще ти е много по-трудно.

03.12.06
14:03

[quote author=“marzipan”]Не се заемай с добавки. Рано е да си съсипваш организма.
По-добре зарежи за малко масата и поработи над издържливостта, защото сложиш ли още 10кг отгоре (което сигурно ще направиш до пролетта) ще ти е много по-трудно.

Aз добавки не взимам.Ама какъв е смисълът  като после пак ще качвам и пак ще стане същото няма ли някакъв друг начин ?

03.12.06
14:21

[quote author=“The Prowler”][quote author=“marzipan”]Не се заемай с добавки. Рано е да си съсипваш организма.

Aз добавки не взимам.Ама какъв е смисълът  като после пак ще качвам и пак ще стане същото няма ли някакъв друг начин ?

Как какъв е смисала от добавките  :shock: Ти луд ли си добавките са перфектни

Щом имаш велоаргуметър у вас можеш да правиш по 2 кардио тренировки седмично като за начало. Повече от 25 минути няма смисъл. Не би трябвало да повлияе на качването на маса. А пък като му дойде сезона, че вече си е бая студено може да тичаш сутрин. Това са все умерени движения при които няма да сваляш. Прави ги в дните когато не тренираш. Сряда и събота да кажем. Неделя пълна почивка и в понеделник си на 6.

03.12.06
14:31

Смисълът е, че тялото ти ще може да ти носи сегашните килограми без да се задъхваш. Т.е. като качиш още 10 пак ще се задъхваш колкоо сега, а не да не можеш да минеш 50 метра на спринт (образно казано, ама все пак)

[quote author=“marzipan”]Смисълът е, че тялото ти ще може да ти носи сегашните килограми без да се задъхваш. Т.е. като качиш още 10 пак ще се задъхваш колкоо сега, а не да не можеш да минеш 50 метра на спринт (образно казано, ама все пак)

Да нещо такова се получава. Нормално е да ти намалее издръжливостта със този спорт. Няма нищо общо с баскетбола все пак. Аз също трудно бягам 600 метра в даскало откакто тренирам активно. Обаче пък на спринт 60 метра откакто съм започнал да ходя на фитнес няма по - бърз от мен в класа(имаме си 1 футболист и 1 баскетболист дето вече 3та година се опитват да ме стигнат ама все с по 1 секунда преди тях съм). Просто ти трябва малко по - активно движение и ще стане работата.

03.12.06
14:45

[quote author=“Jorku”][quote author=“marzipan”]Смисълът е, че тялото ти ще може да ти носи сегашните килограми без да се задъхваш. Т.е. като качиш още 10 пак ще се задъхваш колкоо сега, а не да не можеш да минеш 50 метра на спринт (образно казано, ама все пак)

Да нещо такова се получава. Нормално е да ти намалее издръжливостта със този спорт. Няма нищо общо с баскетбола все пак. Аз също трудно бягам 600 метра в даскало откакто тренирам активно. Обаче пък на спринт 60 метра откакто съм започнал да ходя на фитнес няма по - бърз от мен в класа(имаме си 1 футболист и 1 баскетболист дето вече 3та година се опитват да ме стигнат ама все с по 1 секунда преди тях съм). Просто ти трябва малко по - активно движение и ще стане работата.

да спринт 50 метра ся съм 8 ми клас и ги бягам за 6.4 в целия випуск най-бързо ги бягам аз ,ама на по дълги разстояние не става .А занчи да не правя тежки тренове за маса а умерени и да включа аеробика ли?

IC

03.12.06
15:49

и аз по рано съм тренирал футбол и лека атлетика и бягах много , и нормално сега като съм спрял да се задъхвам повече.Според мен остави сега тези тренировки за въздух.Все пак сега е зима и по-добре да качиш малко масичка ,а те съветвам като дойде пролетта , лятото да почнеш да тичаш или нещо друго.Надявам се да съм ти помогнал :)

[quote author=“The Prowler”][quote author=“Jorku”][quote author=“marzipan”]Смисълът е, че тялото ти ще може да ти носи сегашните килограми без да се задъхваш. Т.е. като качиш още 10 пак ще се задъхваш колкоо сега, а не да не можеш да минеш 50 метра на спринт (образно казано, ама все пак)

да спринт 50 метра ся съм 8 ми клас и ги бягам за 6.4 в целия випуск най-бързо ги бягам аз ,ама на по дълги разстояние не става .А занчи да не правя тежки тренове за маса а умерени и да включа аеробика ли?

Да, уравновеси и 2те.

03.12.06
19:14

[quote author=“marzipan”]Не се заемай с добавки. Рано е да си съсипваш организма.

Кленбутерола е стероид,не е хр.добавка  :lol:
А наистина на 14 години няма голям смисъл от хр.добавки(просто тогава хормоните не позволяват кой знае какъв растеж и като си набавяш всичко от храната,ще ти е съвсем достатъчно да растеж и то доволно)
А за стероиди да не говорим  :wink: от тях пък на 14 ептем няма никакъв смисъл,само си разваляш здравето...

03.12.06
19:43

Мдам..
Всъщност е лекарство за асматици, които и те самите ...пият с нежелание.
Надали ще се сдобиеш с издържливост от него, по-скоро обратното.

Луда работа..

JI

03.12.06
21:04

60 секунди почивка между сериите на упражненията които правиш тренировката не трябва да ти излиза повече от 40 мин 50 .
Това определено ще повлияе .
В два от почивните дни включваш интервално кардио спринт вървене спринт вървене отначало 30 сек спринт мин и половина вървене 4 серии такова нещо .  АКо не ти се бяга давай с въжето или велото пак интервално !

FI

04.12.06
00:13

[quote author=“TREVATA”][quote author=“The Prowler”][quote author=“marzipan”]Не се заемай с добавки. Рано е да си съсипваш организма.

Как какъв е смисала от добавките  :shock: Ти луд ли си добавките са перфектни

ключовата дума е “добавка”.храната е отлична-добавките я прават перфектна.за да имаш пари за добавки трябва да имаш 2 пъти повече пари за храна иначе си даваш $ на ветъра

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1