03.12.06
09:26
Така значи на 14 години съм.Тренирам от 1 година и 6 месеца и съм 76 кг на 180см.Тренирам за маса 4 пъти в седмицата :понеделник,вторник,четвъртък и петък.Преди фитнеса тренирах баскетбол.И проблемът ми е следния значи ппреди като тренирах баскет 600 метра ги бягах без да се задъхвам и всичко си беше точно.Наскоро се наложи в даскало да бягаме 600 метра едва ги избях и супер мн се задъхах.Та искам да питам следното добре ли ще е да включа някаква тренировка за издръжливост.А понеже тренирам у нас имам си вело и въже за сакчане. И как да включа такава тренировка в програмата ми без да влияе на качването ми на маса.Аз не искам да правя релеф искам да си подобря издръжливостта, за да не се задъхвам.Някакви идеи ?
03.12.06
10:56
може да правиш аеробни тренировки, но те ще повлиаят на трупането на маса ! Прави ги въпреки всичко, защото ти и без това няма да имаш проблеми да качваш - тренирал си баскет (само по себе си това си е аеробика )и си 76 кг на 14 год. Редувай велото и въжето по 10 мин. след всяка тренировка с тежести.
03.12.06
11:13
[quote author=“Nenor”]може да правиш аеробни тренировки, но те ще повлиаят на трупането на маса ! Прави ги въпреки всичко, защото ти и без това няма да имаш проблеми да качваш - тренирал си баскет (само по себе си това си е аеробика )и си 76 кг на 14 год. Редувай велото и въжето по 10 мин. след всяка тренировка с тежести.
Да ,но фитнеса го почнах след баскета.Сега мн добри си качвам ,ама май ще се наложи да намаля темпото за сметка на въздуха.Други мнения ?
[quote author=“The Prowler”][quote author=“Nenor”]може да правиш аеробни тренировки, но те ще повлиаят на трупането на маса ! Прави ги въпреки всичко, защото ти и без това няма да имаш проблеми да качваш - тренирал си баскет (само по себе си това си е аеробика )и си 76 кг на 14 год. Редувай велото и въжето по 10 мин. след всяка тренировка с тежести.
Да ,но фитнеса го почнах след баскета.Сега мн добри си качвам ,ама май ще се наложи да намаля темпото за сметка на въздуха.Други мнения ?
Пробвай кленбутерол ако се задъхваш
[quote author=“TREVATA”][quote author=“The Prowler”][quote author=“Nenor”]може да правиш аеробни тренировки, но те ще повлиаят на трупането на маса ! Прави ги въпреки всичко, защото ти и без това няма да имаш проблеми да качваш - тренирал си баскет (само по себе си това си е аеробика )и си 76 кг на 14 год. Редувай велото и въжето по 10 мин. след всяка тренировка с тежести.
Пробвай кленбутерол ако се задъхваш
ти нормален ли си? :shock: с какъв ъкъл ще препоръчваш клен на 14!!! годишен!и то на здрав!
Не се заемай с добавки. Рано е да си съсипваш организма.
По-добре зарежи за малко масата и поработи над издържливостта, защото сложиш ли още 10кг отгоре (което сигурно ще направиш до пролетта) ще ти е много по-трудно.
03.12.06
14:03
[quote author=“marzipan”]Не се заемай с добавки. Рано е да си съсипваш организма.
По-добре зарежи за малко масата и поработи над издържливостта, защото сложиш ли още 10кг отгоре (което сигурно ще направиш до пролетта) ще ти е много по-трудно.
Aз добавки не взимам.Ама какъв е смисълът като после пак ще качвам и пак ще стане същото няма ли някакъв друг начин ?
[quote author=“The Prowler”][quote author=“marzipan”]Не се заемай с добавки. Рано е да си съсипваш организма.
Aз добавки не взимам.Ама какъв е смисълът като после пак ще качвам и пак ще стане същото няма ли някакъв друг начин ?
Как какъв е смисала от добавките :shock: Ти луд ли си добавките са перфектни
03.12.06
14:24
Щом имаш велоаргуметър у вас можеш да правиш по 2 кардио тренировки седмично като за начало. Повече от 25 минути няма смисъл. Не би трябвало да повлияе на качването на маса. А пък като му дойде сезона, че вече си е бая студено може да тичаш сутрин. Това са все умерени движения при които няма да сваляш. Прави ги в дните когато не тренираш. Сряда и събота да кажем. Неделя пълна почивка и в понеделник си на 6.
Смисълът е, че тялото ти ще може да ти носи сегашните килограми без да се задъхваш. Т.е. като качиш още 10 пак ще се задъхваш колкоо сега, а не да не можеш да минеш 50 метра на спринт (образно казано, ама все пак)
03.12.06
14:36
Да нещо такова се получава. Нормално е да ти намалее издръжливостта със този спорт. Няма нищо общо с баскетбола все пак. Аз също трудно бягам 600 метра в даскало откакто тренирам активно. Обаче пък на спринт 60 метра откакто съм започнал да ходя на фитнес няма по - бърз от мен в класа(имаме си 1 футболист и 1 баскетболист дето вече 3та година се опитват да ме стигнат ама все с по 1 секунда преди тях съм). Просто ти трябва малко по - активно движение и ще стане работата.
03.12.06
14:45
Да нещо такова се получава. Нормално е да ти намалее издръжливостта със този спорт. Няма нищо общо с баскетбола все пак. Аз също трудно бягам 600 метра в даскало откакто тренирам активно. Обаче пък на спринт 60 метра откакто съм започнал да ходя на фитнес няма по - бърз от мен в класа(имаме си 1 футболист и 1 баскетболист дето вече 3та година се опитват да ме стигнат ама все с по 1 секунда преди тях съм). Просто ти трябва малко по - активно движение и ще стане работата.
да спринт 50 метра ся съм 8 ми клас и ги бягам за 6.4 в целия випуск най-бързо ги бягам аз ,ама на по дълги разстояние не става .А занчи да не правя тежки тренове за маса а умерени и да включа аеробика ли?
03.12.06
15:49
и аз по рано съм тренирал футбол и лека атлетика и бягах много , и нормално сега като съм спрял да се задъхвам повече.Според мен остави сега тези тренировки за въздух.Все пак сега е зима и по-добре да качиш малко масичка ,а те съветвам като дойде пролетта , лятото да почнеш да тичаш или нещо друго.Надявам се да съм ти помогнал :)
03.12.06
16:09
да спринт 50 метра ся съм 8 ми клас и ги бягам за 6.4 в целия випуск най-бързо ги бягам аз ,ама на по дълги разстояние не става .А занчи да не правя тежки тренове за маса а умерени и да включа аеробика ли?
Да, уравновеси и 2те.
[quote author=“marzipan”]Не се заемай с добавки. Рано е да си съсипваш организма.
Кленбутерола е стероид,не е хр.добавка :lol:
А наистина на 14 години няма голям смисъл от хр.добавки(просто тогава хормоните не позволяват кой знае какъв растеж и като си набавяш всичко от храната,ще ти е съвсем достатъчно да растеж и то доволно)
А за стероиди да не говорим :wink: от тях пък на 14 ептем няма никакъв смисъл,само си разваляш здравето...
Мдам..
Всъщност е лекарство за асматици, които и те самите ...пият с нежелание.
Надали ще се сдобиеш с издържливост от него, по-скоро обратното.
Луда работа..
03.12.06
21:04
60 секунди почивка между сериите на упражненията които правиш тренировката не трябва да ти излиза повече от 40 мин 50 .
Това определено ще повлияе .
В два от почивните дни включваш интервално кардио спринт вървене спринт вървене отначало 30 сек спринт мин и половина вървене 4 серии такова нещо . АКо не ти се бяга давай с въжето или велото пак интервално !
04.12.06
00:13
[quote author=“TREVATA”][quote author=“The Prowler”][quote author=“marzipan”]Не се заемай с добавки. Рано е да си съсипваш организма.
Как какъв е смисала от добавките :shock: Ти луд ли си добавките са перфектни
ключовата дума е “добавка”.храната е отлична-добавките я прават перфектна.за да имаш пари за добавки трябва да имаш 2 пъти повече пари за храна иначе си даваш $ на ветъра