13.12.06
18:27
Така бихте ли ми казали кое е по-добре да правя... До сега правя само Хакен, защото ми е по-удобно и мога да слагам повече килограми... Да го сменя ли с клякането с щанга или мога спокойно да си продължа с него (стаж 3 месеца 185 см висок 78 кг 16 години)
13.12.06
18:42
Редуваи ги защото мисля че натоварването не трябва да е прекалено голямо а клековете определено ще те изтощават и не слгаи големи килограми за да не се контузиш тоя период е наи-опасен и трябва да се загрява минимум 10-15мин.
13.12.06
18:43
Според мене клек с Щанга не трябва да липсва от програмата на нито един билдер,така 4е ако искаш добри резултати няма какво да се замисляш.
13.12.06
18:45
Разбирам... А относно големите килограми, имах в предвид, че на Хакен-а успявам да сложа повече от клека, а не че се изхвърлям!
13.12.06
21:21
свободната тежест разбира се.а хакен клека пробвай да го изпълнявяш по класическия начин и тогава кажи че слагаш мн килограми :wink:
13.12.06
21:41
На теб ти трябва повече упражнения със свободни тежести - клека.
13.12.06
22:45
[quote author=“FIREBLADE”]свободната тежест разбира се.а хакен клека пробвай да го изпълнявяш по класическия начин и тогава кажи че слагаш мн килограми :wink:
А кой е той? Класическия начин? :oops:
[quote author=“Jorku”]На теб ти трябва повече упражнения със свободни тежести - клека.
Добре де, но тъй като съм зелен още нямам голяма сила и се притеснявам, че поради липсата на техника и т.н мое да си направя нещо със свободната тежест
13.12.06
22:57
[quote author=“Stan4y”]
[quote author=“Jorku”]На теб ти трябва повече упражнения със свободни тежести - клека.
Добре де, но тъй като съм зелен още нямам голяма сила и се притеснявам, че поради липсата на техника и т.н мое да си направя нещо със свободната тежест
Не слагай много килограми. Даже с лоста да правиш пак ще има натоварване при правилно изпълнение.
13.12.06
22:59
http://web.mensfitness.com/images/mf/208449/6761.jpg
ако не се силиш с килата няма какво да стане.
13.12.06
23:45
Мерси ще го опитам тоя класическия ;)
14.12.06
01:00
Stan4y
Не се занимавай с глупости от рода на класическия Хакен клек! Той е прекалено труден и почти безмислен, особено като има Хакен клек машина!
Прави клек със щанга като първо упражнение, но с по-малки килограми щом не си сигурен в техниката си (слагай толкова килограми с колкото да правиш 20 чисти повторения и като добиеш повече увереност в техниката си, тогава пробвай тежко!)
А като второ упражнение прави Хакен Клек на машина, това упражнение е незаменино и много подценявано! Щом нямаш проблеми с колената като го правиш, значи структурата на краката ти позволява спокойно да си правиш правилно и тежко това упражнение!
Задължително прави клек, ако искаш по-сериозни резултати от тренировките ти и не подценявай Хакен клека!
14.12.06
09:31
Ок следващия път като ида ще ги опитам всичките варианти :) И класическия, че ми е интересен само да го видя... Обаче сега се появява друг проблем... И хакен и нормален клек няма ли да ми дойде малко в повече, ето програмата ми за крака до сега
Предно и задно бедро на машината 4 по 8, Хакен 4 по 8, Калф за прасец и от време на време правя за вътрешната страна на краката на машината...
14.12.06
11:10
Искам да ти кажа че не трябва да се изсилваш с големите килограми щото става лошо.И някои тук каза че по-добре е да работиш с свободни тежести това е правилно ,но мисля че от началото може да тренираш на машини наи-малкото за да свикнеш с правилното изпълнение зашото които ми казва че за 2-3 месеца свиква да ги прави правилно ще му се исмея звучно.(нищо лично)
И двете са добри. Аз обикновен клек немога даправя, защото някак си ставите ми не могат (прасеца не може да се сгъне достатъчно напред), и по принцип не са ми добре коленете. Докато на хакен клек не ме болят и нямам проблеми. Но и това си е до човек, в случая и до машина.
Бих ти препоръчал засега да правиш още хакен, след 1-2 месеца мини на щанга, както ти казаха - с леко, мнго повторения, да научиш техниката.
14.12.06
18:51
[quote author=“marzipan”]И двете са добри. Аз обикновен клек немога даправя, защото някак си ставите ми не могат (прасеца не може да се сгъне достатъчно напред), и по принцип не са ми добре коленете. Докато на хакен клек не ме болят и нямам проблеми. Но и това си е до човек, в случая и до машина.
Бих ти препоръчал засега да правиш още хакен, след 1-2 месеца мини на щанга, както ти казаха - с леко, мнго повторения, да научиш техниката.
Мхм ами аз точно такава ми беше идеята отначало с този хакен, но все пак реших да попитам, за да съм сигурен... Значи правилно съм си намислил нещата още 2 месеца хакен и после ще сменя малко да стресирам мускула :)
Ми то аз доколкото знам това е основната идея на хакен клека- понеже е на машина може да изнесеш стъпалата напред без да паднеш, а това предава натоварването почти само в квадрицепса.
Добре, че се сети да го споменеш все пак;) Хубаво напомняне е:)
[quote author=“Stan4y”][quote author=“marzipan”]И двете са добри. Аз обикновен клек немога даправя, защото някак си ставите ми не могат (прасеца не може да се сгъне достатъчно напред), и по принцип не са ми добре коленете. Докато на хакен клек не ме болят и нямам проблеми. Но и това си е до човек, в случая и до машина.
Прави си клек .... Мани ги тия хакени !
прави клек 6 серии послед напъди 4 серии и готова може и 1 упражнение за задно бедро..
маниги гия машини ,праи и си клек тва е
23.12.06
15:24
Patrik и Trevata
И двамата не сте прави!
Клек трябва да се прави това е 100% ясно! Но не само клек! Хакен клека ти развива значително долната част на бедрата!
Patrik
6 серии клек е нещо безмислено, да не кажа дори смешно! 1 упражнение за задно бедро е малко! С толкова серии клек и напъди и само със едно упражнение за задно бедро, ще ти изкочи задника, защото задната част на бедрото няма да ти е толкова развита! Това е мое мнение!
Бедренно разгъване 3х8 + Клек 3х8 + Лег преса 3х8 .... Друго не ти трябва за краката !!!! Може и бедрено згъване да сложиш след лег пресата
23.12.06
20:18
[quote author=“TREVATA”]Бедренно разгъване 3х8 + Клек 3х8 + Лег преса 3х8 .... Друго не ти трябва за краката !!!! Може и бедрено згъване да сложиш след лег пресата
Ами аз правя същите упражнение + сгъването 8) и за прасец разбира се на калф машина
24.12.06
01:10
Аз правя Клек х2, Хакен клек х2, Бедрено разгъване х2, Бедрено сгъване х2, Тяга с изпънати крака с пускане на тежеста до коленете х2
и от време на време правя прасец на калф машина х2!
Това е абсолютно достатъчно за краката, ако го правиш като трябва! Даже бих казал, че и по-малко може да се прави!
Аууу прасеца забравих :oops:
27.12.06
18:41
Аууу прасеца забравих :oops:
Като стана на въпрос за прасеца. Аз го правя на калф седнало положение, така а целта, която гоня за тоя мускул е да е като топка а не продълговат :oops: С какво се прави такъв