Колко вдигате?

Прескочи до:

04.01.07
23:49

Току-що гледах един филм от Discovery Channel на тема женски културизъм и се хванах, че живо ме интересува въпроса колко вдигат тези жени, когато тренират. И ми дойде наум, че нямам адекватен контингент, с когото да се сравня в моя фитнес, защото там не срещам сериозно трениращи жени. А предполагам, на всеки му се иска да си свери часовника поне от време на време, за да не губи чувството за посока...

Затова, дами, нека си “сверим часовниците” - коя с колко тренира.  :) За да има някакъв критерий, говорим не за максимална тежест, а за такава за 8 повторения. И за машини (кабели), а не свободни тежести. Също така, казвайте колко килограма сте, за да можем все пак да имаме представа за каква категория иде реч.

05.01.07
00:05

скрипец надхват пред гърди - 27 кила
дървар - 15 кила

за всеки слу4ай ще напиша и свободните тежести, не знам защо не те интересуват, аз ли4но от машините ползвам само посо4ените 2 по-горе
клек - 22 кила
напади - 20 кила
мъртва тяга - 25 кила
от лежанка - 20 кила
страни4на преса - 7.5 кила
фул туист контакт - 25 кила

вси4кото това 5 до 6 повторения
имайки предвид, 4е тренирам от 2 месеца, съм супер доволна от себе си
ааа, ве4е правя и ренегадско гребане с по 5 кила :))))

друго не се сещам засега

ааа, ина4е варирам между 52 и 55 кила в зависимост от кантара, дрехите, състоянието и т.н.

05.01.07
01:04

Хващаш ме неподготвена за терминологията.  :wink: 
Какво е дървар, фул туист контакт и ренегатско гребане?
:?

Ами, не ме интересуват свободните тежести, защото аз не тренирам с такива... :) Пък нали искам да си сверя часовника и гледам доколкото е възможно да си изравня критериите, по които сравнявам... Обаче то лошо няма да се споменават и те - кой както тренира. Но не е същото, мисля, с каква щанга клякаш и колко правиш на лег преса. Едното е по-сложно, но другото е по-изчистено. Аз затова предпочитам машините - защото ми дават възможност да се концентрирам върху чистото вдигане и тежестта, а не върху усилието да се балансирам. Аз не мога да се балансирам, особено когато се уморя, а аз тренирам достатъчно интензивно, за да се уморявам бързо. Последният път на калф машината така ми се подкосиха краката, че успях да залитна сериозно (въпреки конструкцията на машината, която на практика изключва залитане :!: ). Ако бях с щанга, щях да кажа сбогом на тренировките за доста дълго време...

05.01.07
01:38

[quote author=“Lumina”]
Ами, не ме интересуват свободните тежести, защото аз не тренирам с такива... :) Пък нали искам да си сверя часовника и гледам доколкото е възможно да си изравня критериите, по които сравнявам...

Не би било зле да почнеш ;)
А колкото до сравняването - напълно излишно занимание. Машините не са критерии, защото са различно изпълнение. И освен това не дават реална сила.
Ето ти пример - в залата, където тренирам, на единия скрипец правя разгъване за трицепс с 30 кг, а на другия - със 70 кг.
С кое от двете ще сверяваш?

[quote author=“Lumina”]. Аз затова предпочитам машините - защото ми дават възможност да се концентрирам върху чистото вдигане и тежестта, а не върху усилието да се балансирам. Аз не мога да се балансирам, особено когато се уморя, а аз тренирам достатъчно интензивно, за да се уморявам бързо.

На грешен път си, ама няма да ти дава акъл.

05.01.07
07:52

ще  издиря картинки по-късно, 4е сега закъснявам за ба4кане
ина4е според мен това е идеята на свободните тежести и балансирането. щото от лежанка си вдигам лост 17 кила, ама с 2 дъмбела от по 7.5 кила ми е трудни4ко
клякам с лост
а както беше лег преса? 4е още ми е трудни4ко да свикна с именцата
а и тва сравняване верно си е малко странно, защото мисля, 4е зависи и от това от колко време се занимваме с тежести. както отбелязах, все още съм зай4е в областта и не мога да претендирам за особена компетентност

full twist contact
http://www.dragondoor.com/articler/mode3/294/

RENEDAGE ROW
http://www.bodybuilding.com/fun/irontamer4.htm

Петко К - ползвай бутона Edit.

05.01.07
10:45

[quote author=”Петко К”] Ето ти пример - в залата, където тренирам, на единия скрипец правя разгъване за трицепс с 30 кг, а на другия - със 70 кг.
С кое от двете ще сверяваш?

С никое, ако ми позволиш. Ти не си ми в категорията, нито по пол, нито по нищо. Би трябвало да го знаеш.
Пък за пътя дали е грешен, аз най-добре си го виждам. Засега виждам само хубави неща. Ако почна да виждам по-лоши, ще го коригирам.

05.01.07
11:16

[quote author=“Lumina”]С никое, ако ми позволиш. Ти не си ми в категорията, нито по пол, нито по нищо. Би трябвало да го знаеш.

Това не е от значение в случая, друго имах предвид, но както и да е.

CE

05.01.07
11:17

Напади - 10кг
Ротаций - 20кг
Коремни преси на машина - 40кг
Странична преса - 10кг
Римска тяга с прави крака - 15кг
Теглене на скрипец зад врат - 20кг
Гребане на РОУ машина - 10кг на ръка
Скотово вдигане - 5кг.
Лег преса - 25кг.

Правя от 15-20 повторения х 3 серий.
166см/66кг. Тренирам от 5 месеца  :wink:

05.01.07
12:34

малко въпроси:
какво е РОТАЦИИ? а СКОТОВО ВДИГАНЕ?
и как се казваше онова упражнение, при което вдигаш лост, като изходното ти положение е да го държиш като за преден клек и после си вдигаш ръцете нагоре? бесхе “мъртво нещо си”... ?  :roll:  :oops:  :roll:

също пропуснах - гребане на машина с 1 ръка го правя с 10 кг. с две ръце - 39 кг

LC

05.01.07
12:43

какво стана с инстинкта , бе душа  :lol: 

кранбери , влиянието на милко&галя ли чувствам в избора ти на упражнения  :wink:

05.01.07
12:51

lex cazinsky, разкри ме от всякъде, направо ми размаза грима ;)
лошо няма

тва за инстинкта за мен ли беше?

LC

05.01.07
13:04

не , не беше за тебе - то за който си беше ще се обади  :D

иначе не само , че няма лошо ами е и похвално  :)  фул-контакта и  аз го правя с 25 килограма  :oops:

05.01.07
13:15

[quote author=“cran-berry”]  full twist contact
http://www.dragondoor.com/articler/mode3/294/
RENEDAGE ROW
http://www.bodybuilding.com/fun/irontamer4.htm

Боже, какви странни упражнения, не знаех за такива - особено това с лоста! 8) Разби ме, признавам - ти си една гимнастичка същинска бе, девойко! ..:wink:

Както вече казах, пуснала съм тази тема заради мен самата. Ако някой извлече полза от нея - много ще се радвам. Ако не - здраве. За мен това сравнение, колкото и относително да е, е полезно. По-полезно от никакво. На който му се вижда безсмислено, да не взима отношение, предлагам аз... За спора с машините, не ми се почва пак - аз съм фенка на машини и ТОВА Е. Не знам каква сила дават или не дават, ама аз съм много доволна от постиженията си. За мен пък не е ценно да се правя на танцьорка с щанга, само защото на олимпиадите няма машини и разбирате ли, Конан Варварина бил тренирал със свободни тежести. Тренирал е, да - когато най-сложната машина е била ралото. :lol: Като гледам дотук, които пишем, сме все нови (аз тренирам от 3 месеца), така че и по този критерий сме изравнени достатъчно.

Лег преса: http://www.bb-team.org/exercise/000039.php
Има го в различни варианти, в моя фитнес е по-хоризонтална, т.е. човек не е в толкова легнало положение.

05.01.07
13:16

[quote author=”Петко К”] Това не е от значение в случая, друго имах предвид, но както и да е.

ОК.

05.01.07
13:25

Lumina, тва лег преса не го правя аз
а с лоста - фул туист контакт - това кааааак товари корема не е истина, подобно на дърваря, ама дърваря малко ме дразни, защото ме заболяват дланите от самото хващане

05.01.07
13:30

[quote author=“Engel”] Правя от 15-20 повторения х 3 серий.

Ето тук не мога да се сравня, защото ти правиш толкова много повторения, че стойностите, които ми даваш, са от съвсем различна скала... Можеш ли да кажеш 8 повторения с какви тежести правиш?

[quote author=“cran-berry”]Lumina, тва лег преса не го правя аз
а с лоста - фул туист контакт - това кааааак товари корема не е истина, подобно на дърваря, ама дърваря малко ме дразни, защото ме заболяват дланите от самото хващане

А какъв е тоя дървар? :shock:  Този уред с лоста аз никога не съм го виждала въобще никъде! Много е екзотичен май... А лег пресата имитира клякане с щанга (по-лесно е заради въпроса със свободните тежести отново).

05.01.07
13:49

такааа, дървар е едно нещо, което се прави на машината, на която е гребането, само 4е тая дръжка, която е вързана за “въжето” се вдига по-нагоре - на нивото на раменете примерно (тва май е горен дървар; има среден - съответно по-надолу, и долен - резонно - още по-надолу). та, хващаш я тази “дръжка” и дърпаш, като леко се усукваш - движението идва от горната 4аст на тялото - ръцете и двете изпънати (и двете ръце хващат тая дръжка) и се усукваш от кръста нагоре, без да мърдаш краката от пода
уфф, малко объркано стана, ше потърся картинка
а за фул туист контакта - няма нищо екзотично - съвсем обикновен лост, подпрян в ъгъл. на картинката май има и някоя-друга допълнителна тежест нака4ена на него, тва е

05.01.07
14:08

[quote author=“cran-berry”]такааа, дървар е едно нещо, което се прави на машината, на която е гребането, само 4е тая дръжка, която е вързана за “въжето” се вдига по-нагоре - на нивото на раменете примерно (тва май е горен дървар; има среден - съответно по-надолу, и долен - резонно - още по-надолу). та, хващаш я тази “дръжка” и дърпаш, като леко се усукваш - движението идва от горната 4аст на тялото - ръцете и двете изпънати (и двете ръце хващат тая дръжка) и се усукваш от кръста нагоре, без да мърдаш краката от пода
уфф, малко объркано стана, ше потърся картинка

Потърси, наистина, защото май и гребният тренажор ти е различен от моя в къщи. Твоят да не би да е като скрипец? Защото аз нямам никакви въжета - имам два отделни лоста - като весла и съответно, не мога да си представя упражнението, което ми обясняваш. :shock:

05.01.07
14:21

ааа, не говоря за гребен тренажор, а за гребане. някой по-горе е писал за гребане с една ръка. нали има и с две ръце. за това говоря. ама не я знам как се зове тази машина (силно казано) - то е като една рамка, по която се зака4ат разни тежести. ае пак ще търся

малко ше оспамя
ей на тва
http://www.bb-team.org/exercise/000052.php
оба4е с изпънати крака и седнал на земята, аз му викам гребане с 2 ръце и него го правя с 39 кг

а това, на което казвам дървар, го правя с нещо такова
http://www.bb-team.org/exercise/000044.php
т.нар. от мен “дръжки”, оба4е се завърташ страни4но, сори, не мога да го обясня, нито да го намеря. вероятно има някакво друго по-популярно именце  :oops:

Петко К - моля те, отучи се от навика да пускаш поредни мнения, достатъчно време си на форума, за да знаеш правилата! Второ предупреждение в една тема ти правя!

05.01.07
17:35

Аааа, ясно - скрипец имаш пред вид... :)  Но, по мое мнение, той няма много общо с гребането. Най-малкото, трябва да имаш възможност да си разтваряш ръцете настрани, което при скрипеца го няма. И при тренажора няма тежести - имаш 3 степени на натоварване обикновено, които се осигуряват с бутала... Аз съм луда фенка на гребане на тренажор.  :D

А как си варираш тежестите с точност до 1 килограм?! :shock:  Каква е тази работа - 39 кг.? Не са ли на 5 кг. при теб?

05.01.07
18:25

честно казано не знам, с ли4ен треньор съм все още
тия 39 кг са по default на самия уред

05.01.07
19:43

А колко правиш на уреди като калф машина, абдуктор и аддуктор?

05.01.07
20:17

такива машини не ползвам, казах ти от машините само скрипец и тва другото като рамка дет ми се зака4ат разни дръжки
правя бг клек с по 5 кг в ръка
http://spidersport.com/home-workout.php#3
за крака и дупе - клекове и напади и стъпки на високо с по 5 или с по 7.5 кг във всяка ръка
http://www.exrx.net/WeightExercises/Quadriceps/DBStepUp.html

05.01.07
22:02

Ясно... :)
Защо ли никой друг не иска да се похвали с това, което прави?... 8)

CE

06.01.07
02:12

[quote author=“Lumina”][quote author=“Engel”] Правя от 15-20 повторения х 3 серий.

Ето тук не мога да се сравня, защото ти правиш толкова много повторения, че стойностите, които ми даваш, са от съвсем различна скала... Можеш ли да кажеш 8 повторения с какви тежести правиш?

Ами ще пробвам някой път и ще ви кажа резултатите, но в момента нямам време за губене и съм наблегнала доста сериозно на кардио тренировките.  :wink:

06.01.07
11:07

[quote author=“Engel”] Ами ще пробвам някой път и ще ви кажа резултатите, но в момента нямам време за губене и съм наблегнала доста сериозно на кардио тренировките.  :wink:

Да не гониш срокове за отслабване? :wink:
Аз също в момента съм с по-голям приоритет в дефиницията. Затова и си изместих кардиото непосредствено преди силовите тренировки (преди беше обратното). Сега се чувствам по-добре - хем на кардиото съм свежа, не са ми уморени краката, хем на тежестите не виждам силата ми да намалява особено.
(Е сега, след това мое еретично изказване, многознайковците ще се почувстват все едно съм им изяла супата с вилица!...Чакам. :twisted: )

CE

06.01.07
12:56

Ми да гоня общо взето ;) на 25 Март имам рожден ден и искам да изглеждам перфектно.. за това съм решила да смъкна 6-8кг. за този период от време и така  :P На теб какви са ти целите? Отслабване ли ?

06.01.07
15:22

[quote author=“Lumina”]Ясно... :)
Защо ли никой друг не иска да се похвали с това, което прави?... 8)

щот’ ние сме най-кУравите  :twisted:

LC

06.01.07
16:02

въпросният дървар 
:roll:

изобщо:
http://www.goanimal.com/exercises/exercises.html
тука можете да намерите чудесен набор от упражнения , с които да разнообразите работата. Това се отнася и за момчетата , но те нали са яки пичове и такива раобти не им требват ... нищо че половината от нещата не могат ги изпълнят правилно :lol:

06.01.07
18:10

lex cazinsky, мерси
по4вам да им у4а именцата и на английски :)

FI

06.01.07
19:54

[quote author=“Lumina”]Току-що гледах един филм от Discovery Channel на тема женски културизъм и се хванах, че живо ме интересува въпроса колко вдигат тези жени, когато тренират. И ми дойде наум, че нямам адекватен контингент, с когото да се сравня в моя фитнес, защото там не срещам сериозно трениращи жени. А предполагам, на всеки му се иска да си свери часовника поне от време на време, за да не губи чувството за посока...

Затова, дами, нека си “сверим часовниците” - коя с колко тренира.  :) За да има някакъв критерий, говорим не за максимална тежест, а за такава за 8 повторения. И за машини (кабели), а не свободни тежести. Също така, казвайте колко килограма сте, за да можем все пак да имаме представа за каква категория иде реч.

Абдуктор - 52,5 кг
Адуктор - 52,5 кг
Лег Преса - 30 кг
Гребане за гръб на машина - 20 кг

Други машини не съм правила скоро. Правя винаги по 8 чисти повторения.

Иначе при свободните тежести:

Напади - 20 кг
Клек - 16 кг
Тяга - 16 кг
За бицепс - скотово и концентрично с по 5 кг.
Гърба на скрипеца - вертикален и хоризонтален го правя с минимум 27 кг.
Чукчета - 7,5 кг
Гребане с дъмбел с 1 ръка - 8 кг.
Трицепс - разгъване зад глава, кик бек - 5 кг
Рамото го тренирам с много малки тежести - 4 кг, но пък 15 повторения.

Стаж 3 месеца, 53 кг, 162 см, подкожни мазнини 16%, ако мога да вярвам на кантар и таблици в нета. :roll:  :roll:  :roll:

LC

06.01.07
20:15

подкожните мазнини можеш да изчислиш единствено чрез калипър  :)

FI

06.01.07
20:29

[quote author=“lex cazinsky”]подкожните мазнини можеш да изчислиш единствено чрез калипър  :)

Знам, но учудващото е, че кантара и интернет дадоха малки отклонения, затова взех за ориентир средната стойност. :)

06.01.07
20:59

доколкото знам и калипера невинаги от4ита особено то4но

06.01.07
23:28

Fitday, да те питам и теб, как аджеба, си варираш тежестите с точност до половин килограм?! При мен, а и това, което съм виждала, точността е 5 килограма. Няма 1, още по-малко половин... :shock:

Engel, аз започнах само с желание да отслабна, но много скоро установих, че съм открила едно от най-хубавите и удовлетворяващи неща в живота си (силовия спорт) и сега основните ми усилия са във фитеса заради атлетичността, а отслабването го имам като страничен ефект в съответната фаза на дефиниция. Защото няма начин да покажеш постиженията си, без да си дефиниран, т.е. да имаш достатъчно малко подкожна мазнина, така че да изпъква ясно мускулатурата ти. А като си отворих очите за благините, които Господ ми е дал по рождение, направо е престъпление да не се използват  и развият... :D

CE

07.01.07
03:30

Lumina така е с една цел почваш с друга продължаваш ;) Аз в момента съм концентрирала вниманието си върху изчистването и показването на коремната преса.. вече си имам 2 плочици  :lol: остава да изчиста и надолу и ще се похваля с някоя снимчица  :P Иначе за силовия спорт и аз съм му фенка.. много мъже в залата ме гледат така  :shock: като видят, че съм единствената жена в залата и примерно съм хванала някой лост с тежести  :lol: Много е яко чувството  :twisted:

FI

07.01.07
12:50

[quote author=“Lumina”]Fitday, да те питам и теб, как аджеба, си варираш тежестите с точност до половин килограм?! При мен, а и това, което съм виждала, точността е 5 килограма. Няма 1, още по-малко половин... :shock:

Engel, аз започнах само с желание да отслабна, но много скоро установих, че съм открила едно от най-хубавите и удовлетворяващи неща в живота си (силовия спорт) и сега основните ми усилия са във фитеса заради атлетичността, а отслабването го имам като страничен ефект в съответната фаза на дефиниция. Защото няма начин да покажеш постиженията си, без да си дефиниран, т.е. да имаш достатъчно малко подкожна мазнина, така че да изпъква ясно мускулатурата ти. А като си отворих очите за благините, които Господ ми е дал по рождение, направо е престъпление да не се използват  и развият... :D

Ами в нашия фитнес има дъмбели от 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 кг. Така си взимам каквото ми трябва. :) При машините, освен плочките за тежестите има едно такова дето се върти и там можеш да си нагласяш +2,5кг, +5кг или +7,5кг. :)

07.01.07
15:00

Engel:  :wink:  :D

Fitday: Каква марка са уредите в твоята зала? Къде им се намира това, дето се върти и как изглежда - винт, копче, лостче? Може пък и на нашите да има, а да не знам.

FI

07.01.07
22:36

[quote author=“Lumina”]Engel:  :wink:  :D

Fitday: Каква марка са уредите в твоята зала? Къде им се намира това, дето се върти и как изглежда - винт, копче, лостче? Може пък и на нашите да има, а да не знам.

Уредите са Life Fitness.

www.lifefitness.com/

Това е частта дето се върти.

линк

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 12.04.07 14:40.

07.01.07
23:22

[quote author=“fitday”]  Това е частта дето се върти.

Е, в нашия фитнес уредите не са толкова модерно изглеждащи, въпреки че не са стари. И със сигурност нямат такова приспособление. При нас са PANATTA, от 2000 година.
Нищо, така или иначе, 1 кг. е твърде малко тегло за тежестите, които използвам, с изключение на раменните преси и разтваряне на ръцете встрани, които са ми двете най-слаби упражнения и направо ме е срам да кажа с колко малки тежести тренирам. :oops: Там наистина разликата от задължителните минимум 5 кг. си е сериозна и е много неудобна, но това е положението...линк

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 12.04.07 14:42.

FI

08.01.07
13:50

[quote author=“Lumina”][quote author=“fitday”]  Това е частта дето се върти.

Е, в нашия фитнес уредите не са толкова модерно изглеждащи, въпреки че не са стари. И със сигурност нямат такова приспособление. При нас са PANATTA, от 2000 година.
Нищо, така или иначе, 1 кг. е твърде малко тегло за тежестите, които използвам, с изключение на раменните преси и разтваряне на ръцете встрани, които са ми двете най-слаби упражнения и направо ме е срам да кажа с колко малки тежести тренирам. :oops: Там наистина разликата от задължителните минимум 5 кг. си е сериозна и е много неудобна, но това е положението...

Така е и на мен на машина ми бяха най-неприятните упражнения. С дъмбели е друго нещо, макар че пак с малки тежести ги правя. Но то при рамото така или иначе е по-добре повече повторения с по-малки тежести, така че си на прав път. :)линк

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 12.04.07 14:43.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1