16.01.07
21:21
Здравейте !
Искам в тази тема да видя различни мнения на потребителите от форума.
Значи уточнявам , отнася се за средно напреднал човек който е тренирал около години и половина.
Ще има ли ефект тридневна програма за покачване на мускулна маса или тридневните програма са само за начинаещи и ако някой е експериментирал с подобни програми когато е изпадал в период на застой моля да сподели как е излизал :)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 09:17.
16.01.07
21:45
4 дневна разбира се! По-добро възстановяване :arrow: свърхвъзстановяване=по-големи и силни мускули
Зависи от много много неща които ти не си посочил така че ще получаваш отговори от рода
-3 ,3 е най-добре
- абе луди ли сте 4 е по добре
[quote author=“Tarantula”]Здравейте !
Искам в тази тема да видя различни мнения на потребителите от форума.
Значи уточнявам , отнася се за средно напреднал човек който е тренирал около години и половина.
Ще има ли ефект тридневна програма за покачване на мускулна маса или тридневните програма са само за начинаещи и ако някой е експериментирал с подобни програми когато е изпадал в период на застой моля да сподели как е излизал :)
Не знам Астор какво има предвид,но според мен 4-тири дневния сплит е доста по-добре.
16.01.07
22:59
Тая тема е много обширна. Зависи от време, храна, сън, пари, самия сплит. Аз не съм начинаещ, но тренирам 3 пъти защото няма пари за повече например. Иска ми се 4 ама като забогатея някога - тогава. Не мисля, че е кой знае какъв проблем. И двете са вариант според обстоятелствата.
Аз рядко тренирам повече от 3 пъти седмично.
17.01.07
00:09
За по-добро възстановяване е необходима повече почивка, така че съм за три дневен сплит. Разбира се, зависи от интензивността, ако тренираш на предела на силите си, ще ти трябва и повече почивка, особено ако няма зоб. Ако го даваш по-леко, и възстановяването ще е по-бързо...но пък растежа няма да е същия :D
17.01.07
00:27
[quote author=“Huskarl”]4 дневна разбира се! По-добро възстановяване :arrow: свърхвъзстановяване=по-големи и силни мускули
Значи тренираш 4 дни обаче се възстановяваш по-добре,странно и нелогично
сигурно искаш да кажеш ,че по-добре акцентираш на отделните мускулни групи ли.
Тренирал съм 4 и 5 пъти седмично ,не ми хареса ,тренирам си 3 пъти седмично със свободни тежести и раста ,това е най-важното за мен ,Дориан си е казал ,колкото повече стаж имаш толкова по-нарядко тренираш (ако тренираш Heavy Duty -става въпрос)
Все ми се иска да пробвам 8 дневна тренировка на мг ,но съм окован във седмичния стереотип :?
17.01.07
07:56
Мерси за отговорите , а за ASTOR ще уточня.
18 години 185 висок 80 килограма , стаж година и половина
17.01.07
10:01
и аз сам за 3-дневния сплит ! Искам ми се да пробвам 4 дневен но просто патувам и немога да намера време пък и сам на смени и изобщо .............
17.01.07
13:17
morphey
Вярно, че не се изразих много правилно.Аз имам предвид 4 дневна програма, а не 4 пъти в седмицата! Автора на темата също не пише конкретно дали има предвид 3/4 дни в седмицата или сплита да му е разделен на 4! Под 4 дневна програма аз имам предвид в 4 различни дни да тренирам различни мускулни групи! Аз тренирам през ден и правя 4 различни тренировки преди да започна отначало сплита си!
и аз имам толкова стаж горе доло и тренирам на 5 дневен сплит ям по 6-7 пъти на ден почивам си доста почти нищо не правя по цял ден и се чуствам мн добре според мен прави 4 дневен ако имаш вазможност понеже акцентуваш на всяка мускулна група по добре. успех :)
Може ли да ми кажете как според вас е най-добре да ги комбинирам мускулните групи в 3 дневен тренировъчен сплит ?
17.01.07
17:10
В сайта има такива програми.
Знам !
17.01.07
17:41
Знам !
Ми като знаеш какво тогава
Почвай 1.гърди , бицепс,корем
2.почивка
3.гръб,трицепс,трапец,предмишница
4.почивка
5.рамо,крака , корем
6.почивка
7.почивка
Успех! :wink:
По-здрави !
Е какво ми я копираш от сайт-а , аз и сам мога да си погледна , исках няколко човека да споделят тридневните си програми просто ...
17.01.07
17:57
Ако до сега си карал само на 3 дни пробвай на 4.
17.01.07
17:58
Дори и да ти каже някой своята праграма това не означава ,че при теб ще работи добре.
Ти сам трябва да откриеш с коя програма ще имаш резултати , като експериментираш .
Ти по каква програма си тренирал до сега ? :wink:
Това не значи, че и програмите в сайта ще работят при него. И се чудя защо всички програми започват с гърди, а не с гръб например или крака... :twisted:
Аз например си почвам с гръб, и ми е перфектно. 8)
ОФ момчета мерси за съветите ама съм написал че тренирам от година и половина и е нормално тези работи които ми ги казвате да ги зная много добре , тренирал съм по всякакви програми , но просто от година не съм тренирал по тридневна и затова исках да разбера дали ще има ефект при средно напреднал спортист или е само за начинаещи.Разбрах че не е само за начинаещо, сега искам просто да видя варианти на тридневни програма , много добре знам че при мен няма да има ефект както при някой друг просто искам да видя разновидности , защото аз знам само 2 вида и просто се чудя дали има други комбинации.
17.01.07
21:59
Ето моя любим тридневен сплит, който ми е донесъл най-много резултати
1. Рамо, Бицепс, Трицепс
2. Гърди, Гръб
3. Крака
17.01.07
22:49
Ето ви един свестен сплит:
Вторник : Гръб и Трицепс
Четвъртък: Крака
Събота: Гърди Рамо Бицепс
По-здрави
17.01.07
23:32
Незнам, тренирам си по 5 дни цялото тяло и съм си доволен. :) Всичко ток и жица, живот и здраве за натам ще раста още. Засега ми харесва напредъка. А що се отнася до 3-4 деневките.. някак си немога да побирам всички мускули в толкова дни, а и да ги побера няма да мога да наблягам на отделните. Така че 5 дневния сплит за мене е най добър :)
(извинявай че се отклонявам от темата)
Всеки да си пробва кое му се отразява по-добре,може и 10 дневен(едва ли),ако някой се чувства че може...
18.01.07
11:08
[quote author=“ronnie”]Това не значи, че и програмите в сайта ще работят при него. И се чудя защо всички програми започват с гърди, а не с гръб например или крака... :twisted:
Аз например си почвам с гръб, и ми е перфектно. 8)
Не е задължително да се започва с гърди.
Може да започнеш :
1. Крака и коремна преса
2.Почивка
3.Рамене и ръце
4. Почивка
5.Гърди и гръб
6. Почивка
7. Почивка
Тази на BIG PICHAGA ми харесва , но гърди и гръб няма ли да е прекалено пренатоварващо и да няма ефекти при качването на ММ ?
Aми зависи как се тренират.
Аз съм го пробвал и ..точно тогава усетих, че от тренировките ми има ефект.
Сега само понякога ги събирам за малко шок и ужас. :P
Не го практикувам постоянно, защото ще ми остават прекалено много нетренировъчни дни, а и започнах да вдигам доста по-тежко с малко повече упражнения.
[quote author=“NRG52”]Aми зависи как се тренират.
Аз съм го пробвал и ..точно тогава усетих, че от тренировките ми има ефект.
Сега само понякога ги събирам за малко шок и ужас. :P
Не го практикувам постоянно, защото ще ми остават прекалено много нетренировъчни дни, а и започнах да вдигам доста по-тежко с малко повече упражнения.
Какво ще рече ” зависи как се тренират ” ?
Примерно 12 серии за гръб и още 12 серии за гърди ?
Тридневния сплит по който тренирам сега
Гърди+Бицепс
Гръб+Трицепс
Крака+Рамо
18.01.07
17:37
аз лично съм си доволен от 4 дневна тренировка
понеделник - гърди корем
вторник - почивка
сряда - ръце и корем
четвъртък - почивка
петък - почивка
събота - гръб и крака
неделя - рамо трапец
и си раста много добре според мене :)
преди около месец я почнах тая програма. преди тва карах на 3 дневен сплит ама не вдигах много маса ..