12.08.04
20:05
на горната и на цялата вътрешна част на гърдите ми им липсва маса. можете ли да ме насочите към нещо.
Аз имах същия проблем като твоя и за 2-3 месеца го поправих частично с флайс на наклонена лежанка и с пек-дек като като си събера ръцете с/у гърдите задържам за 1 сек.
Това е темата която бях постнал преди време - Въпрос за гърдите.
Ами ако правите едни и същи упражнение нормално да ви изостават тези части. Сменяйте упражненията бе хора. Не е задълнително тренировката ви за гърди да започва с лежанка още повече пък хоризонтална. Изключвайте упражнения включвайте други. Въртете упражненията между лостове и дъмбели.
11.11.04
02:05
Пробвай да правиш кофички за страничната част на гърдите. Доста помага. Ако правиш много повторения пробвай с дъмпел междy краката за допълнителна тежест! 8).
Уточнение. Опитай да се наведеш максимално напред за допълнително натоварване на гърдите! 8)
Само да ти кажа, че как точно ще се развият гръдните ти мускили в посочения “район” много зависи и от структурата ти.
Види ми се, Лексус добри съвети ти е дал. Ако искаш пробвай лег с тесен хват на наклонена лежанка, ама имай едно на ум, че ще ти натовари трицепсите и раменете дори в по-голяма степен отколкото гърдите (иначе е добро). Можеш да пробваш и едно друго упражнение, което по принцип е за рамо. Значи, лягаш на наклонена лежанка - 45градуса, абе като за полулег. След това взимаш един дъмбел в скута си и с изпънати ръце го вдигаш нагоре като за предно рамо (то упражнението си е за предно рамо де). Не използваш голяма тежест, следиш правилната техника. Действа, но все пак зависи от индивидуалността и по-точно, къде ти се захващат гръдните мускули.
В случая, от опит глава не боли.
Успех!
Дъмбели от полулег (35 градуса) - избутване а не флайс.
Щанга от полулег с малко по-тесен хват.
Флайс на порталния скрипец от полулег, като накрая контрахираш при събрано положение.
Прав избутване пред гърди на порталния скрипец (долна макара). Това упражнение го има показано в последния мускули и фитнес, ако не се лъжа.
Това са 4 упражнения за горна част на гърдите, които натоварват добре вътрешната също така.
За канала има много теми.