Разширяване на раменете и гръдния кош ?

21.01.07
22:15

Гръдният кош както и раменете ми са много тесни.Може ли да ми препоръчате някакви упражнения за увеличаване на обиколката на гръдния кош и разширяване в раменете ?

Като развиеш мускулатурата на цялото тяло в горната част ще се разшириш няма как иначе. Просто нещата са свързани - за да имаш широки рамене ти трябва добър гръб, за да изглеждат масивни ръцете ти трябват добри рамене. Тренирай редовно и яж качествено и ще стане работата.

Jorku е напълно прав! Иначе за упражненията  :arrow:  http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=22288
Тази тема беше съвсем наскоро, трябваше да потърсиш малко  :wink:

22.01.07
10:24

Мерси много а сори бях прегледал една част от темите но тази сам я пропуснал

^^

28.01.07
20:00

Пуловър е за разширяжане на гръдния кош  :wink:

[quote author=”^^VLADO^^”]Пуловър е за разширяжане на гръдния кош  :wink:

Има много спорове по това. То ако ти акцентира на гърдите и на перките как да не стане по - широк гръдния кош...

FZ

29.01.07
09:48

[quote author=”^^VLADO^^”]Пуловър е за разширяжане на гръдния кош  :wink:

правилно разширява гръдния кош но заедно с други упражнения  8)

30.01.07
00:40

Ако го правиш правилно мноо ясно ще се разшери гръдния кош  :)

30.01.07
13:22

Клек + Пуловър

30.01.07
14:03

[quote author=“northshore`”]Клек + Пуловър

Това се предлага доста често,макар че аз съм доста скептичен.Може евентуално да има някакъв ефект ако си до 18 г,когато все още се развиваш иначе си е излишно.Спред мене най-важното е дълбокото и правилно дишане при тежките упр. особено за гърди и гръб.А и гръдната обиколка до много голяма степен си е генетично заложена.Такова е моето мнение специално за тази суперсерия

30.01.07
17:52

northshore` написа:
Клек + Пуловър

Това се предлага доста често,макар че аз съм доста скептичен.Може евентуално да има някакъв ефект ако си до 18 г,когато все още се развиваш иначе си е излишно.Спред мене най-важното е дълбокото и правилно дишане при тежките упр. особено за гърди и гръб.А и гръдната обиколка до много голяма степен си е генетично заложена.Такова е моето мнение специално за тази суперсерия

клек и тяга кат праиш ше се разшириш в раменете, а за гръдния кош флайс с пълна амплитуда и пулоувър. За раменете има шанс да ги разшириш видимо до 20 години, демек докато има шанс за растеж на костите.( то като се замисля и за гръдния кош важи същото) само обема на дробовете можеш да увеличаваш след като ти свърши растежа. Ма ти си млад - яж и тренирай  :lol:

30.01.07
20:40

[quote author=”МИЛЕ”][quote author=“northshore`”]Клек + Пуловър

И това е вярно

EF

30.01.07
21:19

По принцип както казаха по горе...голямо значение имат годините, стажа в залата и заложбите за билдър, та за упражненията за разширяване гръдния кош и раменете - пулоувъра и клека са добри, но за начинаещи е добре пулоувера да се прави с по големи тежести за по малко повторения...ако имате възможност спортувайте плуване.На края на всяка тренировка за гърди правете последно разгъващо и припомпващо упражнение на ПЕКДЕК машината, тъй като има голяма концентрация в/у гръдните мускули и в същото време разтяга.  :wink:  :roll:  :mrgreen:

30.01.07
21:52

За да си широк прави повечко набирания .. Аз от тях се разширих  :wink:

JD

31.01.07
06:05

Упражнения за разширяване  :shock:  Не искам да ти убивам ентусиазма ама минал ли си 17,18 години и 100 кила мускул да качиш кошницата по-широка няма да ти стане, ако ще да надуваш гуми на трактор по 2 пъти седмично 8) Това е първия фактор определящ потенциала за културист, скелетът, не само като обиколка..

Аз съм на 20 и гръдния ми кош се разширява. От личен опит ти го казвам, прави си Pullover и не обращай внимание на тези, които говорят заучени фрази или не изпълняват упражнението както трябва. Арнолд (и не само той) също е правил Pullover много след като е минал 18.
Разширяването става много бавно и трудно, но е постижимо.

31.01.07
13:28

леле начетох се на глупости !
гръдния кош се разширява като се уголемяват органите в него и наи вече белия дроб !

31.01.07
14:28

[quote author=“Huskarl”]Аз съм на 20 и гръдния ми кош се разширява. От личен опит ти го казвам, прави си Pullover и не обращай внимание на тези, които говорят заучени фрази или не изпълняват упражнението както трябва. Арнолд (и не само той) също е правил Pullover много след като е минал 18.

При положение, че ребрата ти не растат вече - приемаме, че на 20годишна възраст вече са спряли...
От какво мислиш, че се разширява гръдния ти кош?
И, ако разширяването става бавно и трудно, за какъв период и с колко се увеличил твоя гръден кош и как го измери?
*гръден кош си е гръден кош, не говорим за гръдна обиколка.

[quote author=“NRG52”][quote author=“Huskarl”]Аз съм на 20 и гръдния ми кош се разширява. От личен опит ти го казвам, прави си Pullover и не обращай внимание на тези, които говорят заучени фрази или не изпълняват упражнението както трябва. Арнолд (и не само той) също е правил Pullover много след като е минал 18.

При положение, че ребрата ти не растат вече - приемаме, че на 20годишна възраст вече са спряли...
От какво мислиш, че се разширява гръдния ти кош?
И, ако разширяването става бавно и трудно, за какъв период и с колко се увеличил твоя гръден кош и как го измери?
*гръден кош си е гръден кош, не говорим за гръдна обиколка.

Коментара на ^МаD^ мисля, че няма смисъл да го коментирам.
NRG52 Аз говоря за гръден кош, не за гръдна обилколка. Не мога да ти кажа с точност колко се е разширил, защото съм драпнал и на маса в гърдите.
Но мога да ти кажа, че това е така на 100%. Аз имам проблеми с гръдния кош, леко ми е вдлъбнат на вътре в горната си част. След качване на маса в гърдите и редовно, качествено праве на Pullover промяната е видима. Ребрата ми почват да се връщат малко, по-малко в нормална “поза”.
Гръдния ми кош се “разтваря” и това е точно ефекта, които съм очаквал и искам. Вярвате или не, мен това не ме интересува. Аз имам резултати и това
за мен е най-важното. Просто исках споделя мнението си по-въпроса. Не говоря за растеж на ребра, които знае какво е разширяване на гръдния кош трябва да знае какво имам предвид.

КВ

31.01.07
21:57

[quote author=”МИЛЕ”][quote author=“northshore`”]Клек + Пуловър

а друг начин за разширяване на гр. кош има ли МИЛЕ  :?: че тоя пуловър хич не върши никва работа май само го хвалят 
:o

EF

31.01.07
22:03

Ха не върши работа ли оооо ами ще ти кажа само да видиш гърдите на тоя от снимката на аватара ми...той ми каза да правя пулоувър и само виш как са му гърдите.
П.С. Някои знае ли кой е човека от аватара ми...е не съм аз ест.

31.01.07
22:46

нека са глупости те сиг култористите вътре са кухи

31.01.07
23:34

[quote author=“efoss_sz”]

Киборга е това ;)

[quote author=”^MaD^”]нека са глупости те сиг култористите вътре са кухи

Добре умнико, отговори ми на следния въпрос като си толкова навътре в нещата  :arrow:
Какво става, ако имаш дефермация на гръдния кош? Аз развих такава деформация за 2-3 години бях на 12 години някъде до 14-15 годишен, както казах тази деформания представлява вдлъбване на гръдния кош (хлътване в горната част) и по-твоята логика сега съм с по-малки органи от преди?

FZ

01.02.07
11:50

[quote author=“efoss_sz”]Ха не върши работа ли оооо ами ще ти кажа само да видиш гърдите на тоя от снимката на аватара ми...той ми каза да правя пулоувър и само виш как са му гърдите.

Бях чел в едно интервю на Киборга в “Мускули и фитнес “където казваше, че точно пулоувъра му е изградил гърдите.
Но да не забравяме все пак ,че този спорт е много индивидуален .
Ако за един е добре за друг може да не действа .

01.02.07
13:59

[quote author=”КУМЧО ВЪЛЧО”][quote author=”МИЛЕ”][quote author=“northshore`”]Клек + Пуловър

а друг начин за разширяване на гр. кош има ли МИЛЕ  :?: че тоя пуловър хич не върши никва работа май само го хвалят 
:o

Ами като не го изпълняваш правилно естествено, че няма да има ефект...

03.02.07
18:15

Аз съм на 13 години и четох в някоя тема, че не било хубаво да са прави пуловър на тази възраст вярно ли е ?

03.02.07
22:32

[quote author=”^MaD^”]леле начетох се на глупости !
гръдния кош се разширява като се уголемяват органите в него и наи вече белия дроб !

Много си прав тука. А след като трябва да се уголеми белия дроб => повече бягане, натоварване => повече приток на въздух в следствие на което се разширява “кошницата” (както го нарекоха ;)). Всичко е във натоварването и правилното изпълнения на упражненията. Не говоря за зверско натоварване, но просто да те изтощи.

04.02.07
12:04

[quote author=”^MaD^”]леле начетох се на глупости !

Тука става дума за меката кост там на слънчевия сплит, тя се разширява и придава илюзията за голям гръден кош...

04.02.07
12:39

Ще отговорите ли на вапроса ми ?

05.02.07
09:28

[quote author=“Dancho`”]Аз съм на 13 години и четох в някоя тема, че не било хубаво да са прави пуловър на тази възраст вярно ли е ?

Що за глупост... ?
Напротив, даже е препочително да правиш пулоувър...

05.02.07
22:47

Полуоварът е чудно упражнение(от личен опит). Не може да си ги правил 6-7 пъти и да кажеш че не става. Има ли някой който го е правил правилно поне година и да не е доволен?? Стига сте слушали разни разбирачи. И накрая обяснавям: Полуовъра тренира най-вече зъбчатия мускул който се намира под гърдите и малко в страни. Както казава приятелката ми “на културистине им се четат ребрата”- не се четат а е точно този мускул. Когато е трениран държи гръдния кош отворен и изпъчен. Демек не го уголемява буквално а го отваря.Изобщо подобрява цялата стойка и визия.

JO

05.02.07
23:02

От всичко това което изчетох реших и аз да пробвам този полуовер, само да ми кажете кога да го правя. След тренировката за гърди или след тренировката за гръб?

17.02.07
12:04

[quote author=“DJПетко”][quote author=“Dancho`”]Аз съм на 13 години и четох в някоя тема, че не било хубаво да са прави пуловър на тази възраст вярно ли е ?

Що за глупост... ?
Напротив, даже е препочително да правиш пулоувър...

Мерси за информоцията  :D

29.12.12
19:52

Прави дихателни клекове и веднага след това пуловър има тема за тези клекове http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40303 разгледай я

29.12.12
21:44

казано от danail hadjiev на 29.12.12, 19:52:

Прави дихателни клекове и веднага след това пуловър има тема за тези клекове http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40303 разгледай я

Много полезен съвет даден след 6 години. Но по-добре късно отколкото никога,както се казва. :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1