22.01.07
11:31
Хайде в една тема да обобщим най-добрите упражнение за ОБЕМ и МАСА на гръдните мускули.
Всеки иска гърдите му да са нацепени от долу, но забравя, че когато е 50кг. “неподцепените” му гърди са му най-малкия проблем. За да изглежат добре гърдите трябва да са обемни, но това със сигурност не значи мазни.Аре стига съм говорил глупости :wink: Кажете сега какви са според вас най-добрите упражнения за маса и обем в гърдите?
То маса и обем май едно и също ама се пак :
Лег и Полулег с лост и с дъмбели пък може и от обратен лег само от време на време кофите също не са лоши флаиса е добър за външна част също тва са ето ти две програми които да въртиш аз бих ги праил но си имам много маса в гърдите наи-добре развития ми мускул са :
Лег 4х8
Полулег 4х8
Кофи 3х10
Дъмбели полулег 3х10
Полулег 4х8
Лег 4х8
Дъмбели полулег 3х8
Флаис 3х10
Втората съм я пробвал мн е добра !
22.01.07
19:38
За мен тренировката за гърди е най-любима. От общо 5 годишен стаж в залите, последните три години не съм сменял практиката да тренирам гърдите отделно - един ден само гърди (в комбинация с крака или коремни преси...). За да имате обемисти гърди трябва да ги отделите от другите тренировки и да наблягате на тях. С по-тежки упражнения, като редувате един път само с щанга, а примерно другата седмица само само дъмбели плюс си направете цикъл от различни видове упражнения за да отбегнете застоя. 8) И правете по 4 серии по 3-4 вида упражнения! А релефа... първо маса ... релефа лесен. :twisted:
22.01.07
22:37
Пишете, пишете! Няма да пускаме по двеста милиона хиляди еднакви теми!
22.01.07
22:46
За мен идеалната тренировка за гърди е нещо от рода на
1. лег с щанга
2. полулег(дъмбели или щанга)
3. флайс(пек дек)
4. кофички(или модерния напоследък кросоувър).
Всичко това по 3 серии. Не трябва толкова да се пресилват тренировките за гърди с по 16-20 серии, има си тежести щом толкова искаш да се изтощиш. Другите неща като пулоувър, вдигания от обратен лег и т.н. може да се правят временно като се заменя едно от горепосочените. Аз лично полулег никога не бих махнал от тренировката си за гърди. Пек дека също. Все пак гърдите имат и важната “функция” на “прегръдката” а не само да вдигаш.
Поздрави.
Аз тренирам със същите упражнения като “Jorku” и мисля,че те са най-добрите за една хубава тренировка на гърдите. :D
23.01.07
12:21
Да от вчера почнах да правя като Jorku , и мисля , че много добре се натоварих и напомпах , тези упражнения са найстина добри , но все още съм начинаещ и немога да правя повече от 5-6 кофички :oops:
Имам 1 въпрос достатъчно ли е само 1 упражнение от пулолег ?
Щом си начинаещ,най-добре ще е по едно упражнение за всяка част от мускула.
[quote author=“androbol”]Щом си начинаещ,най-добре ще е по едно упражнение за всяка част от мускула.
Правилно
24.01.07
15:17
секи е различен няма перфектни упражнения или трнеировки
при мен сичко върви без изолираните упражнения това важи за всички мг
[quote author=“JiVk0”]секи е различен няма перфектни упражнения или трнеировки
при мен сичко върви без изолираните упражнения това важи за всички мг
Съгласен съм ... от опит съм виждал 5 човека с една програма на 2 ма влиае добре на 1 не му влиа избощо а при дургите 2ма що годе добре и при тях. Аз лично прая по 4-5 упражнения за гърди обаче пак не растът много :roll:
упражненията които прая аз са:
полулег 4x8-10 (понякога до отказ)
лег 4х6-8-10
кофички
флаис или кросоувър
долен полулег 4-5х8-10
серията ми зависи от това колко килограма съм сложил
ПП. само давам мнението си не го налагам :wink:
tui poluleg moi da se nare4e i gorna lejanka nali ?
Петко К - прочети правилата! Пиши на кирилица!
лег (с дъмпели)-4 серии по 7-8
полулег (с дъмпели)-3серии по 7-8
флайс от обратен наклон-3по8
кофички-3 до отказ
За начинаещ е най-добре лег и полу лег + кофички. Това са най-добрите упражнения за маса. Слад време лега отпада. при мен тотално. като направиш маса на гърдите и ак опродължаваш с хоризонталния лег, гърдите увисват.Аз лично правя сам онанаклонена лежанка.
26.01.07
22:59
на мен тази тренировка ми се отразява мн добре
лег 4х8-10
повдигане на дамбели от лег 4х8
долна лежанка 4х10
кофички 4хколкото мога
31.01.07
12:10
Аз като съм начинаещ тази тренировка за гърди добра ли е:
1. изтласкване на щанга от лег 4 по 8-10 (отделно 1 по 12-15 за загряване)
2. изтласкване на щанга от полулег 4 по 8-10
3. флайс от полулег 4 по 8-10
4. пуловър 4 по 8-10
5. кофички 4 по колкото мога (така ги използвам за загрявка преди да почна да правя трицепс)
Това според вас правилно ли е? :)
махни или кофите или пуловър-а 5 упражнения са ти много за начинаещ, а като предполагам че правиш бицепс+трицепс в един ден тва е пак поредната тапотия ако си начинаещ а и предополагам че ходиш по 4 пъти в седмицата е тва е още по тъпо. Ходи си три дни в седмица в сайта има добри програми виж някоя от тях.....
п.с. тва е доста по далечко от темата, но все пак да отгоря на човека над мен ;) ( vivalabaam )