24.01.07
18:21
Така искам няколко съвета за това как да си направя тренировката за гръб и бицепс , с коя мускулна група да започна , какви упражнения да включа ?
Стаж 1 месец.
Бицепс първо прави...
Упражнения по 3 за бицепс и 3-4 за гръб...
Тяга,мечка,гребане с щанга,набирания,гребане с дъмбел,долен скрипец,горен скрипец,хипер екстензий
Бицепс : сгъване с щанга(широк,тесен хват,неутрален хват),сгъване с дъмбели(последователно,едновременно),чукчета с дъмбели,скотово,сгъване на долен скрипец и т.н.
Аз бих ти препоръчал така :
1.Последователно сгъване на дъмбели
2.Сгъване на щанга с широк хват
3.Сгъване на щанга с тесен хват
4.Набирания+ екстензий (това ти е като загрявка)
5.Тяга
6.Гребане с щанга
7.Мечка
24.01.07
18:34
Според мен въпроса с кое да започнеш първо е като въпроса за “Яйцето и Кокошката”
Ако направиш първо бицепс, може да не успеещ да изпълняваш упражненията за гръб правилно!
Ако напвавиш първо гръб, може да си измориш бицепса повече от колкото трябва и няма да успееш да направиш достатърно добра тренировка за него!
Аз лично предпочитам първо гръб после бицепс,защото след гърба бицепса се е напомпал малко и след това като го тренирам направо ще се разкъса :D
24.01.07
19:55
Придърпване на скрипец защо да не включа ? :roll:
24.01.07
20:26
прави придърпване в суперсерия с набиране да доизпомпаш.и бицепса след гърба.
24.01.07
21:30
моето скромно мнение е ;
1. гръб
2. бицепс
24.01.07
21:36
Започни с гръб. Като направиш 3-4 упражнения гръб вече ще си изморил бицепса. Като ги свършиш с гърба с 2 упражнения довършваш бицепса и под душа.
25.01.07
13:28
Започни с гърба, защото той все пак е по-голяма мускулна група. По-добре е на него да си свеж, защото по принцип за него се правят и по повече упражнения.
Освен това с гърба ще загрееш за бицепс. Може да ти е по-тежко за него, защото ще си се изморил малко, но според мен е по-добрият вариант.
Почваш с гърба .... 3-4 тежки упражнения и минаваш на бицепс .... с 2-3 упражнения
[quote author=“SpUd3r”]Аз лично предпочитам първо гръб после бицепс,защото след гърба бицепса се е напомпал малко и след това като го тренирам направо ще се разкъса :D
това е и мойто мнение ! и тая тренировка е много вървежна без проблем ми се пръскат бицепсите от 3 упр за гръб и 2 за бицепс! няма смисъл от 10000упр
Малко хора го правят тва но добре ;)
Почваш естествено с по големия мускул - Гарбът
Гръб-
Горен скр - Пред и зад
след тожа хоризонталния
и накрая можеш да правиш една мн хубаво упрацнение самоче проблема е че не го знам как се казва :)
В Вбокса Ронни колеман го прави сащото - малко да урочня ко представлява клипчето да го намериш по барзо-
парво ронни прави Горен скрипец Зад след това Пред след това Хоризонтален и накря това упражнение - мн е хубаво усновно е за релефффф след тва ронито са савлича и показва маничките си мускули :twisted:
Всичк ида го гледат клипа е мн хубав и ще ви надаха да тренирате :P
За Биц-Нормалното :P
Прав с щанга
Скотово
Концентрично сгъване
Петко К - сигурно за десети път ти правя забележка да не пускаш поредни постове! Другия път ще има по - сериозни мерки.
да ти кажа с тоя стаж 1 месец не тряя да тренираш така има си програми за начинаещи в саита на форума поне 2-3 месеца трябва да тренираш по програмата за начинаещи рано ти е още да тренираш така 8)
26.01.07
14:31
Немога да тренирам по готова програма ... Ти сам треа да си знаеш кво да си тренираш и как да го правиш , сам се сещаш , че на различните хора различно влиаят тия готовите програми ? Пък и кво да не мислиш , че всеки който е почнал да ходи на фитнес е тренирал по тия готови програмки ? 1 месец съм правил кръгови и мисля , че е нормално малко по сменя програмата ;)
И колко тренировки са това?
3 на седмица за 4 седмици..
12?
Е, поне мини на по-нормален сплит.
Гръб и бицепс е доста тежко - аз лично, поне още няколко месеца бих се въздържал от такава тренировка. Предполага се, че тамън си усвоил някаква техника на изпълнение на упражненията и тепърва ще вдигаш килограми. Как ще вдигнеш кила на бицепс, ако вдигаш в същата тренировка и килата на тягата или гребането?
Ще тренираш на 50%, просто защото ще окапеш на гръб и после бицепс..умряла работа.
Поне мини на гръб-трицепс, гърди-бицепс и т.н. - това си е направо класика.:)
Ако искаш по-тежка програма, ето ти => гърди-гръб(с по 3 урп), ръце, рамо-крака.
Можеш да пробваш и 10 за маса..пак на цялото тяло, има я в поне две теми. :)
26.01.07
15:04
Ще си помисля ;) Ще видим ква тренировка ще направя довечера :)