26.01.07
21:33
Значи аз съм 180 см висок , тежа 85 кг и съм на 14г . Ходя на зала от 3 месеца - новак съм се още
:wink: Краката без това са ми мн големи и се чудя какво да правя за тях . За сега съм с тази програмка -
клякане с щанга - 4 серии по 10 повторения
лек екстензия - 4 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 4 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 4 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на лег преса - 4 серии по 15 повторения
+ въртене на на колело 40 мин през ден
Та добре ли е и ако не е какво тряя да прая :?:
26.01.07
21:38
[quote author=“__-Hooligan-__”]Значи аз съм 180 см висок , тежа 85 кг и съм на 14г . Ходя на зала от 3 месеца - новак съм се още
:wink: Краката без това са ми мн големи и се чудя какво да правя за тях . За сега съм с тази програмка -
повдигане на пръсти на лег преса - 4 серии по 15 повторения
+ въртене на на колело 40 мин през ден
Та добре ли е и ако не е какво тряя да прая :?:
Каква е целта на тренировките ти не казваш? Изчистване на мазнини или качване на мускулна маса?
За прасец мисля, че се уливаш с упражненията, 1 упражнение направено като хората за прасец е достатъчно.
Я кажи колко са ти големи краката, че чак се чудиш какво да ги правиш? Имаше наскоро други момчета със зашеметяващите 50-55 см крак, които бяха потресени от размерите си.Та ще споделип ли твойте?
26.01.07
21:45
Ами значи искам да ги орелефя . Тя структурата на рода ни е такава - с големи крака така че само мога да ги орелефя - Ляв Крак - 64
- Десен Крак - 65
26.01.07
21:59
А добре, ти не си от онези с “огромните” крака.
Ето формулата за релеф:
релеф=кардио+диета
П.С. Но ако не си ги тренирал никога с нищо (смисъл с друг спорт) не си мисли,че много от тези размери е мускул или поне в повечето случай не е!
26.01.07
22:00
А тази тренировка дето съм я писал добре ли е и ако я правя дали няма да ми станат още по-големи :cry:
26.01.07
22:12
Клека е основното упражнение за маса и едно от най-добрите упражнения за крака. Растежа най-много зависи от начина ти на хранене.
Иначе като цяло програмта не я одобрявам аз. Твърде много прасец, прекалено малко задно бедро. Особенно, ако клякаш само до паралела, тогава задно бедро влиза много малко. Задното бедро е мускула, които може да управи цялосната визия на един билдар или да я развали , при липсата на добро развитие на този мускул.
Колко мускулна маса имаш по крака може да се определи до някаква степен от това колко сила имаш, както и по размера на крака в долана част на квадрицепса (малко над коляно).Ако имаш голяма разлика между горна и долна част на крака, според мен имаш не достатъчно развити бедра, което означа, че се иска още тренировки за маса.Лично мнение.
Ако не искаш повече маса на бедрата прави или изолиращи упражнения или просто прави само тренировки за сила, демек 3-5 повторения.
Ако искаш да изкараш прасеца трябва да правиш много повторения в интензивна тренировка, 2 упражнения са добре аз ти препочъчвам следната техника за прасец :
Правиш 1-2 загряващи серии без тежест след това
1 серия 20 повторения
2 серия 15 повторения(увеличаваш малко тежеста)
3 серия с малка почивка между 2-ра и 3-та(15-20 сек.) още 15 повторения(бързи)
4 серия 15 повторения
После другото упражнение правиш
20 повторения 1 серия
2 серия с малка почивка между 1-ва и 2-ра(15-20 сек) 15 повторения(бързи)
3 серия до отказ
Това е.
26.01.07
22:55
[quote author=“DJПетко”]Ако искаш да изкараш прасеца трябва да правиш много повторения в интензивна тренировка, 2 упражнения са добре аз ти препочъчвам следната техника за прасец :
1 серия 20 повторения
4 серия 15 повторения
20 повторения 1 серия
3 серия до отказ
Това е.
Глупости на търкалета :roll:
Ако ми обесниш на каква логика няма да растеш от 1 упражнение, а от 2 ще има ще ти кажа браво, а може би от 3 упражнения ще расте още повече?
На каква логика ще расте от 7 серии общо, а от 6 или 5 няма? От 8-9 серии няма ли да расте още повече? Прасеца не е мускул като широк гръбен, които се натоварва директно много трудно, че да трябват повече упражнения, серии... Прасеца е мускул и като всеки мускул ще расте, ако се стимулира и ще деградира, ако се тренира разрушително. След такава тренировка прасеца ще изисква доста почивка за възстановяване, което автоматично ще доведо до по-малко време за растеш, което май целта тук. А ако целта е сила значи си още по далеч от истината.
Според мен 2 серии (общо) до отказ в рамките на 10-15 повторения е достатъчно.Ако не искаш маса, тренирай за сила с 3-5 повторения.
Лично мнение.
[quote author=“Huskarl”][quote author=“DJПетко”]Ако искаш да изкараш прасеца трябва да правиш много повторения в интензивна тренировка, 2 упражнения са добре аз ти препочъчвам следната техника за прасец :
1 серия 20 повторения
4 серия 15 повторения
20 повторения 1 серия
3 серия до отказ
Това е.
Глупости на търкалета :roll:
Ако ми обесниш на каква логика няма да растеш от 1 упражнение, а от 2 ще има ще ти кажа браво, а може би от 3 упражнения ще расте още повече?
На каква логика ще расте от 7 серии общо, а от 6 или 5 няма? От 8-9 серии няма ли да расте още повече? Прасеца не е мускул като широк гръбен, които се натоварва директно много трудно, че да трябват повече упражнения, серии... Прасеца е мускул и като всеки мускул ще расте, ако се стимулира и ще деградира, ако се тренира разрушително. След такава тренировка прасеца ще изисква доста почивка за възстановяване, което автоматично ще доведо до по-малко време за растеш, което май целта тук. А ако целта е сила значи си още по далеч от истината.
Според мен 2 серии (общо) до отказ в рамките на 10-15 повторения е достатъчно.Ако не искаш маса, тренирай за сила с 3-5 повторения.
Лично мнение.
Айде само когато понатрупаш малко повече знания и стаж тогава да даваш толкова обширни критики, ок? :roll:
1-во ако не си запознат прасеца е най-крайната спирка на кръвоснабдяването в мускулите... Само да ти дам пример за 5 минути в бицепса постъпва и и се разпраща 2 пъти повече кръв, отколкото в прасеца. Което само по себе си говори, че да снабдим този мускул с достатъчно кръв трябва да се правят доста повече повторения.
Но не само това... Въпрос с повишена трудност : Имаме еднакви атлети трениращи прасец под различни тренирвъчни методики : Единият тренира прасец с големи килограми и 6-7 повторения, имаме друг който тренира прасец с 15-16 повторения съответно по-малки килограми. Чий прасец ще расте повече ?(говорим при еднакви хр.режими[достатъчно пълноценни за да растат]) Естествено, че вторият... Това са го показали не само моите опити, но и в повечето бодибилдинг списания така съветват.
Със 2 серии въобще не можеш да натовариш триглав мускул като прасеца...забрави... с 10-15 повторения особено...
3-5 повторения ще видиш маса на прасеца през крив макарон...
26.01.07
23:10
Не съм споменавал 6-7 повторения за маса, 3-5 за сила. За маса казах 10-15.Моляте не преиначавай думите ми. Прасеца се натоварва с бавно изпълнение на повторения, което ще рече, че тези 10-15 повторения се равняват реално на повече, по времетраене на натоварването на мускула. Мисля, че това е достъчно като добавка към предния ми пост.
Ти ме разби ! Все едно през ред прочете предишния ми пост !
Slow-fast pump техниката май въобще не си чел за нея...както и да е !
26.01.07
23:44
добре момчета значи тази програмка според вас добре ли е и какво да вкарам за задно бедро - Напади или ....
пак и аз прасеца си го харесвам :wink: бил съм футболист на Нафтекс 3 год но след като счупих крак натрупах мазно по бедрата и искам да знам какви упражнения да правя за бедра че да ги оформя
Петко К - имаш бутон Edit. Не пускай последователни постове.
27.01.07
00:23
Hooligan
Щом не искаш маса, тренирай или за сила или само за тонус.
Сила се прави с базови упражнения и много тежки серии - 3-5 повторения
Тонус на мускула се прави, просто като го натоварваш с нещо, нито много, нито малко.
Оформянето е мит, не можеш да сменяш формата на мускула, все едно е от пластелин, тя е генетично заложена (това и аз го разбрах, не много отдавна) изолиращите упражнения (които ги водят оформящи) са упражнения, които натоварват даден мускул директно, без участието на стабилизаращи мускулни групи,демек дават нефукционална сила + много малко маса, но точно там където я искаш.
ДЖПетко
Ти чувал ли си за техниката “Antigravity biceps curl”, ако не нищо не разбираш от фитнес.Стига с тия измислени, ексцентрични методи. Стандартната техника е предостатъчна. Кръб си имам във всеки мускул и то в достатъчни количества, независимо къде се намира! Даже и ми се напомпва прасеца с тези 2 серии до отказ, макар напомпването да има повече смисъл от гледна точка на това, че готино чувството, от колко да има някакъв друг смисъл от него.Май смисъла му беше само като сигнал сигнал, ако го няма, че претренирваш... както и да е.
Айде обесни ми този метод, които така горещо препоръчваш, да видим, може да ми промениш мнението?
27.01.07
02:17
добре момчета но моля ви кажете ми 1 упражнение за задната част на бедрото (не съм сигурен дали се казва така но искам да кажа тази част на бедрото между тама и колянн отзад ) - мислех си за напъди но .... :cry:
Римска тяга :wink:
[quote author=“Huskarl”]Hooligan
Тонус на мускула се прави, просто като го натоварваш с нещо, нито много, нито малко.
Оформянето е мит, не можеш да сменяш формата на мускула, все едно е от пластелин, тя е генетично заложена (това и аз го разбрах, не много отдавна) изолиращите упражнения (които ги водят оформящи) са упражнения, които натоварват даден мускул директно, без участието на стабилизаращи мускулни групи,демек дават нефукционална сила + много малко маса, но точно там където я искаш.
ДЖПетко
Ти чувал ли си за техниката “Antigravity biceps curl”, ако не нищо не разбираш от фитнес.Стига с тия измислени, ексцентрични методи. Стандартната техника е предостатъчна. Кръб си имам във всеки мускул и то в достатъчни количества, независимо къде се намира! Даже и ми се напомпва прасеца с тези 2 серии до отказ, макар напомпването да има повече смисъл от гледна точка на това, че готино чувството, от колко да има някакъв друг смисъл от него.Май смисъла му беше само като сигнал сигнал, ако го няма, че претренирваш... както и да е.
Айде обесни ми този метод, които така горещо препоръчваш, да видим, може да ми промениш мнението?
Ти си голям шекаджия :lol:
Бил му се напомпвал прасеца от 2 серии...
Ами естествено, че ще ти се напомпва, моето момче...То все едно правиш загрявка...
Въпросът е че с 2 серии прасеца ти няма да расте ! Пробвай дали с 2 серии ще ти расте трицепса(който също е триглав) пък да видим.
Айде стига си говорил глупости...с 6 серии по 15-20 повторения е абсурд да претренираш прасеца...
Та Slow-fast pump техниката :
1-ва серия първите 15 повторения(бавни), 5 повторения(бързи)
2-ра серия 20 бавни повторения
3-та серия 10 бавни 10 бързи повторения
4-та серия до отказ като първите 10 повторения са бавни, а нататък бързи до отказ.
Това основния изглед на тази техника...Просто я преустроих за прасец...
Айде не си позволявай да ме определяш, ок ?
WTF !? Какво имаше общо бицепса тук кажи ми ? За пореден път говориш наизуст, без да мислиш...
Заповядай цяла статия за anti-gravity техниките http://www.angelfire.com/la/Ivan/PT.html
27.01.07
11:25
трева бате мн хора ми го казват но какво представлява всъщност римската тяга :? ако може даи някои линк със снимки или обяснение или ти ми кажи как става плс
27.01.07
11:41
Хмм ... странно. Моя инструктор ми даде само 1 упражнение за прасец и правя 2 серии, но с по 50 повторения. Понякога едва издържам до 50повторения и след 2рата серия не мога да вървя (залитам). Това удачна програма ли е или да го питам за нещо по-добро?
римската тяга е като мъртвата тяга, но се прави с напълно изпънати крака.
27.01.07
12:24
Eldoras тва с колко кила!!!? :o и колко ти е голям прасеца!?
27.01.07
13:44
[quote author=“DJПетко”][quote author=“Huskarl”]Hooligan
ДЖПетко
Ти си голям шекаджия :lol:
Бил му се напомпвал прасеца от 2 серии...
Ами естествено, че ще ти се напомпва, моето момче...То все едно правиш загрявка...
Въпросът е че с 2 серии прасеца ти няма да расте ! Пробвай дали с 2 серии ще ти расте трицепса(който също е триглав) пък да видим.
Айде стига си говорил глупости...с 6 серии по 15-20 повторения е абсурд да претренираш прасеца...
Та Slow-fast pump техниката :
1-ва серия първите 15 повторения(бавни), 5 повторения(бързи)
2-ра серия 20 бавни повторения
3-та серия 10 бавни 10 бързи повторения
4-та серия до отказ като първите 10 повторения са бавни, а нататък бързи до отказ.
Това основния изглед на тази техника...Просто я преустроих за прасец...
Айде не си позволявай да ме определяш, ок ?
WTF !? Какво имаше общо бицепса тук кажи ми ? За пореден път говориш наизуст, без да мислиш...
Заповядай цяла статия за anti-gravity техниките http://www.angelfire.com/la/Ivan/PT.html
Това за антигравити беше нещо със много тънка нишка хумор в него, но явно ти не го разбра, това е без значение!
Не виждам къде съм си позволил да те определям? Прасеца иначе си ми расте без проблем, никога не съм правил повече от 3 серии, сега правя две и го натоварвам достатъчно добре, за маса, ще видим след извевстно време! Интерсна логика за триглавите мускули. Трицепс спокойно може да си расте със 2 серии. Това не е първата тема, в която да виждам да препоръчваш супер много серии за упражнения, ако не те бъркам с някои друг!
Така и не получих обеснение, защо мускул няма да расте от 2 серии, а от 3 или повече ще расте. Всеки има право на лично мнение, но ти в момента искаш да ми кажеш, че си прав, само на базата на какво?
От 3 серии (не до отказ) прасеца ми е натрупал маса, сега както казах правя по 2 до отказ, даже и мускулна имам..не че и тя е нещо важно...
П.С. Мисля, че много малко хора във този форум имат чувство за химор :(
27.01.07
18:49
Не съм си мерил прасеца, но аз не искам да го правя прекалено голям, защото тренирам волейбол и наблягам на отскок, а не на големина. Въпреки това понякога правя крака в залата, но не се натоварвам на макс. Правя повдигане на пръсти с 25кг => не ми е много голям прасеца.
28.01.07
08:54
бе четете квито искате техники и каквото щете преасеца си е генитичен мускул поне според мен прицнипно аз НЕ тренирам прасец но клякам много на седмица най малко 2 пъти + още вденъж тяга и напади не ми се пише каква ми е тренировката никога не съм праивл прасец или ако съм е били 3 пъти 4 най много в момента е 40 -41 на 175 ръст ( колкото е и ръката ми ) оформен е като го стегна си личат и двете глави аз сега го обяснете това ? като се трнеирал инетнзивно блабла то по таз логика аз ако го трнеирам интензивно и както трябва то той трябва да стане 46-7 ...
Мъртва тяга но с малко кг и с напълно изправени крака !!! .... Разгрей много хубаво кръста преди да я правиш ... Има доста ефект :wink:
28.01.07
11:37
мерси бате ...... ще си го добавя в програмата :wink:
Прави само тва за задно бедро 3х12 ще ти дойде супер :wink:
28.01.07
14:32
Ами бедреното сгъване - може ли да ги правя двете 3-4 серии по 12 :roll:
Еми аз бедреното згъване не го правя от доста одавна защото имаме само 50 кг на него а те са ми доста леки вече .... А и тягата влиза повече в бедрата :wink:
01.02.07
20:45
Значи като цяло тази програма как е
римска тяга - 4x10
повдигане на пръсти на лег преса - 4 серии по
[quote author=“__-Hooligan-__”]Значи като цяло тази програма как е
римска тяга - 4x10
Добре е.
[quote author=“__-Hooligan-__”]Значи като цяло тази програма как е
римска тяга - 4x10
Прасеца му е много 8 серийй според мен
пич и аз имам дебели крака и ако знаеш как мраза.искам да ти кажа че според мен с упражнения нема да ги оправиш, ако искаш пробваи след всяка тренировка 30 мин на колелото или ако правиш упражнения за краката прави по 25 повторения.НО ти препоръчвам тичане или колело и задължително диета друго не виждам решение.