26.01.07
23:23
Значи като цяло програмата ми е хубава , с изключения упражненията за краката.Четох темички , гледах упражнения , но нещо неможах да си избера програмка.Може ли да ми дадете някакви предложения.Целта ми е да кача малко масичка , тренирам от 4 месеца
26.01.07
23:26
Клек, екстензии, калф машина. По 3-4 серии, 10-12 повторения.
27.01.07
00:38
Ще ти дам няколко много добри варианта за цялостно развитие на кракта.
1.Клек+Хакен клек+Римска тяга+Бедрени разгъвания+Клаф машина
2.Клек+Преден клек+Бедрени сгъвания+Римска тяга+Повдигане на прасти със щанга на рамене
3.Клек+Бедрени разгъвания+Римска Тяга+Повдигане на пръсти от седеж със щанга на краката
Задължително прави клек+ някое по-изолиращо упражнение за крака, с цел натоварване на доланта част на бедрата, която забелязвам при много хора, че е недоразвита.Според мен клек развива основно областа на краката, коята се нарича Hips (Ханш) и сравнително по-малко натоварва долна част на бедрата (не твърдя, че не ги натоварва), затова упражнения като хакен, преден клек или в краен случай бедрени разгъвания са препоръчителни. Тренирането на задно бедро с 2 упражнения според мен е препоръчително или с едно упражнение, но с малко повече серии от нормалното.
Аз в момента тренирам по следния начин :arrow: 2 серии клек + 1 серия преден клек + 3 серии римска тяга + 2 серии калф машина!
Натоварвам си кракта достатъчно добре, качвам сила, та даже и мускулна треска имам, не че нещо важно де.