27.01.07
12:40
Някои може ли да ми обясни упражнението пуловър за какво е ? За гръб или за гърди ?
27.01.07
12:43
попринцип върши работа за оформяне на гърдите, но също така спомага и за разширяване на гръдния кош
27.01.07
13:37
разширява цялостно гръдния кош и оформя гърдите - като цяло лесно и безопасно упражнение и също така много ефективно :wink:
27.01.07
13:55
Става и за двете .
27.01.07
14:03
Как да го правя с изпънати или със свити в лактите раце ?
27.01.07
14:13
и двата варианта са правилни но аз лично го правя с леко пресвити защото като го правя с изпънати изпитвам лека болка в рамото ....
Защо всички казвате че натоварва гърдите ??? Я застанете хоризонтално спрямо лежанката и го правете така да видите дали натоварва повече гърдите или перките
28.01.07
10:26
с леко свити раце мисля че натоварва повече гърба и е перфектно за последно или пред последно упражнение
За последно след гръб е много добро :wink:
Зависи как го изпълняваш. Според мен, най-удачно е да се прави на скрипец/клекнал примерно/. Така влиза основно за гръб и задно рамо.
Пул-Даун ли имаш предвид ??? То също е много добро да ...
31.01.07
22:15
Пулоувъра си е упражнение за гърди :!: Е...естествено трябва да знаеш как се изпълнява правилно и прецизно ;)
01.02.07
17:07
[quote author=“efoss_sz”]Пулоувъра си е упражнение за гърди :!: Е...естествено трябва да знаеш как се изпълнява правилно и прецизно ;)
А ще ми обясниш ли как да го правя правилно ?
01.02.07
19:44
Прави се на пейка легнал по гръб с дъмбел.
1.Като си легнал изнасяш дъмбела пред гърди
2.Ръцете трябва да са съвсем леко присвити
3.Пускаш дъмбела над главата си и след това обратно към гърдите.
4.Стига се малко след средата на гърдите.
Ами това е надявам се да съм ти помогнал :)
Веднъж беше предупреден да не пишеш с цветен шрифт !!!!! Да не се повтаря !!! Прочети правилата
ASTOR
01.02.07
21:33
[quote author=“efoss_sz”]Прави се на пейка легнал по гръб с дъмбел.
1.Като си легнал изнасяш дъмбела пред гърди
2.Ръцете трябва да са съвсем леко присвити
3.Пускаш дъмбела над главата си и след това обратно към гърдите.
4.Стига се малко след средата на гърдите.
Ами това е надявам се да съм ти помогнал :)
Да благода ря ти :)
Когато Гърба ти е легнал на пеиката влиза повече за Гърди , а когато само горната част на гърба лежи на пеиката влиза повече за разширяване на Гръдния кош
Пичове , гръдния кош не може да се разшири с пулоувър - може да стане само и единствено с тичане ( когато се разширят белите дробове , тогава се разширява и гръдния кош , а пулоувърът няма въздействие върху белите дробове ). А какво натоварва - някой го усещат по добре в гърдите , други - в гърба , зависи от човека и начина на изпълнение , но факт е че и при 2-те изпълнения се натоварва и трицепса винаги 8)
А ти правил ли си пулоувър досега? И ако си правил, забелязъл ли си колко много въздух си поемаш докато го правиш? Едната причина да се разширява гръдния кош от пулоувър е точно тая!!! Затова го предлагат в суперсерия с клек!!!
Добре ве пич как са праи супер серия?
ето тъка влиза за гръдния кош ама и имаш чувството ,че ще се счупиш :) http://www.bb-team.org/exercise/000056.php