колко часа сън ?

01.02.07
22:12

значи четох някаде че човек трябва да се наспи за утрешния ден  в фитнес залата -в противен случеи имало слаб растеж на мускулите .та напоследак спа по-малко и сутрин когато стана за училище съм много уморен (горе-долу 6 часа спа на ден) .мислите ли че тва твърдение е вярно и ако да  колко часа сън да си отделям ?

01.02.07
22:16

6 часа са прекалено малко за да се възтановиш поне 7 макар че и 7 са малко. Аз гледам да спя поне 8 часа иначе се чуствам пребит

01.02.07
22:22

8 часа е нормата.Но когато организма си го иска и 12 часа може да не са достатъчни.Спи 5 дни по 8 часа и два по 10-11.Нормално е винаги да си парцал-аз едвам излизам от топлото легло.
п.с.
Сигурен съм че спиш по 6 часа заради компа.Опитай се да се отървеш от него  :twisted: или поне да не си толкова зависим (игрички,чатове а у) :wink:

SP

01.02.07
22:26

8-9 часа е оптимално, нито повече, нито по-малко. Жалкото, че аз не мога да си ги позволя. :?

А според мен по-интересен е въпросът за късното лягане(след 1-2 часа) и за евентуалната намалена пълноценност на съня!??! :roll:

Разликата във това, по кое време си лягаш, май е единствено различните нива на някои хормони, в различните часове на денонощието.
Ако греша нека накои ме поправи.

Най - ефективния сън(ако ефективен е точната дума изобщо) е от 22:00 до 8:00. В този интервал по - скоро, защото не всеки може да спи по 10 часа. Аз гледам към 8-9 да ги докарвам и успявам засега. По - малко вече какъвто и да си е малко. Тая тема е доста обсъждана обаче защо не се разтършува из форума...

RE

01.02.07
23:31

между 8 и 10 часа е най-добре. :wink:

_Z

02.02.07
09:01

Аз спа по 12 часа на денонощие. 8 часа през ноща, 1 на училище и 3 следобед.

02.02.07
10:07

Всеки човек е различен.На мен режимите не ми дават положително влияние.Въпреки това гледам да спа поне 9-10 часа в денонощие. Това че си лягам в малките часове също не ми влияе ако съм спал 10 часа. В учебника по биология за 9 или за 8 клас имаше една графа колко е нормално да спът хората до 2години до 12 години до 18години и по-старите вече.Ако си си чел уроците са немаше да питаш :)

SP

02.02.07
12:40

[quote author=“kazz”] В учебника по биология за 9 или за 8 клас имаше една графа колко е нормално да спът хората до 2години до 12 години до 18години и по-старите вече.Ако си си чел уроците са немаше да питаш :)

Може да я постнеш тази таблица, някои сме забравили учебниците. :)

РО

02.02.07
12:43

8 часа сън е достатъчен.

02.02.07
13:17

И аз така смятам. Само дето от училище винаги се прибирам като пребит и колкото и да спя вечер все ми се спи през деня :cry:

_Z

02.02.07
14:38

[quote author=“kazz”]Всеки човек е различен.На мен режимите не ми дават положително влияние.Въпреки това гледам да спа поне 9-10 часа в денонощие. Това че си лягам в малките часове също не ми влияе ако съм спал 10 часа. В учебника по биология за 9 или за 8 клас имаше една графа колко е нормално да спът хората до 2години до 12 години до 18години и по-старите вече.Ако си си чел уроците са немаше да питаш :)

Тази таблица е била за обикновенния човек и тези 8 часа са за неактивно спортуващи най-вероятно. За спортуващи би трябвало да е повече, а за трениращи културизъм още повече, зашото мускулите трябва да растат, не само да се възстановяват.

ВН

02.02.07
18:57

7 часа и 30 мин. Според мен толкова е оптимумът за спортуващ човек. 30 мин повече и на човек му се спи все 1 е спал 5 часа. 30 мин по-малко и му се доспива преди да стане 9 вечерта.  :?

03.02.07
00:13

При всеки е различно на мен лично ми трябват 9-9.30 (а аз по 6 осигурявам  :(  ) Има хора с 10 има и с 6 ,индивидуално е

DN

03.02.07
01:12

Средната оптимална стойност е 8-10 часа но както казаха многа хора е индивидуално. И наистина късното лягане те кара да се чувстваш като парцал на следващия ден. И е хубаво да се спи в тамната част на денонощието повече от 40 минути до час сън през деня също омаломощява.

B_

03.02.07
09:07

:lol:  :lol:  :lol: _ZOB_DOG_ добър сииии  :lol:  :lol:  :lol:  тва за часа в даскало си нямаш представа колко е актуално!!! :lol:

_Z

03.02.07
11:24

http://zob-snimki.hit.bg/tup-1731.jpg

Тва сме аз и брат по време на час. Дори не съм разбрал кога са ме снимали. Снимката е стара, още от септември, сега спа по повече :).

DN

03.02.07
15:14

ХаХа аз си мислех че само аз спя в часовете с химикал в рака на последния чин  :D Саня му е майката  :D

03.02.07
17:04

Всички спят, хич да не ви пука, няма нищо срамно. Срамното е като захъркаш. :lol:  :lol:

03.02.07
18:06

[quote author=“diksi”]Всички спят, хич да не ви пука, няма нищо срамно. Срамното е като захъркаш. :lol:  :lol:

Същевременно  с хъркането да ти текне една сочна лига  :lol:  ( не ми се е случвало де )  :lol:

03.02.07
19:40

На мен като ми се спи даже и не тръгвам за уилище.Аз даже като съм първа смяна не си навивам часовник да ме събужда за училище ;) и все пак отивам навреме :)

04.02.07
09:12

Няма лошо да спиш в училище  :wink:

04.02.07
11:30

[quote author=“_ZOB_DOG_”]http://zob-snimki.hit.bg/tup-1731.jpg

Тва сме аз и брат по време на час. Дори не съм разбрал кога са ме снимали. Снимката е стара, още от септември, сега спа по повече :).

Какво е това даскало с тези чинове... :shock:

_Z

04.02.07
12:25

ПМГ “Иван Вазов” Димитровград. Чиновете са хубави щото тая година прайха ремонт, и алуминиева дограма сложиха.

B_

04.02.07
12:45

хах аз веднъж така заспах че и лига пуснах, та даже и сънувах нещо  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

04.02.07
13:32

Няма лошо момчета, дори и лиги да пускате, лошо като пуснете някоя пръдня.  :lol:  :lol:  :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1